Home Multimédiá RAJA group: akvizícia Office Depot Europe, vrátane spoločnosti Viking

RAJA group: akvizícia Office Depot Europe, vrátane spoločnosti Viking

489
0

Skupina RAJA Group potvrdila prevzatie spoločnosti Office Depot Europe, spolu so spoločnosťou Viking direct.

AURELIUS, akcionár spoločnosti Office Depot Europe, oznámil, že podpísal zmluvu o predaji spoločností Viking a Office Depot Europe strategickému kupujúcemu –  RAJA Group.

Skupina RAJA, ktorá pôsobí v 18 európskych krajinách a zamestnáva 3 000 ľudí, je popredným európskym distribútorom obalov a významným hráčom na trhu kancelárskych potrieb a nábytku. Akvizícia spoločností Viking a Office Depot Europe Contract podporí rast predaja skupiny RAJA, rozšírenie zákazníckej základne a diverzifikáciu produktov a umožní skupine posilniť svoju pozíciu a dokončiť geografické pokrytie na tomto strategickom trhu. VIKING, je značka aktivít elektronického obchodu Office Depot Europe a je hlavným hráčom na distribučnom trhu BtB s kancelárskymi potrebami a nábytkom. Všetky jej činnosti v Európe združujú 1 500 zamestnancov a generujú obrat takmer 500 miliónov EUR.

Spoločnosť Office Depot Europe získal investor AURELIUS v roku 2017. Od tej doby sa uskutočnili rozsiahle investície do aktivít elektronického obchodu spoločnosti, ktoré vyústili do strategického usporiadania Office Depot Europe so zameraním na Viking ako silného hráča v elektronickom obchode. Vďaka implementácii komplexného transformačného programu sa teraz podnik zameriava na svojich sedem hlavných trhov v DACH (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko), Beneluxu (Belgicko, Holandsko, Luxembursko), Veľkej Británii a Írsku. Má dlhoročné skúsenosti a odborné znalosti a ponúka integrovanú viackanálovú platformu a špecializovaných profesionálov naprieč svojimi hlavnými segmentmi a značkami, ktoré slúžia zákazníkom od malých začínajúcich spoločností až po veľké podniky a úzko spolupracujú s niektorými z najväčších svetových značiek.

Raffael Reinhold 2019 648
Raffael Reinhold

Raffael Reinhold, generálny riaditeľ spoločnosti Office Depot Europe, uviedol: „Sme potešení z tejto príležitosti a tešíme sa na zrýchlenie nášho podnikania ako súčasť  skupiny RAJA. Tento úspešný rodinný podnik ponúka vynikajúci základ pre budúcnosť nášho podnikania s obrovským potenciálom plodnej spolupráce a rozvoja.  Radi by sme poďakovali spoločnosti AURELIUS za dobrú a úspešnú spoluprácu a podporu počas tejto zásadnej transformácie v posledných rokoch. “

1200px Daniele Kapel Marcovici
The CEO Magazine: Daniele Kapel-Marcovici

Danièle Kapel-Marcovici, generálna riaditeľka skupiny RAJA: „Táto akvizícia predstavuje obrovskú strategickú príležitosť na posilnenie našich pozícií v Európe, najmä v týchto siedmich krajinách, kde sme už prítomní s našimi dcérskymi spoločnosťami RAJA. To ďalej rozšíri prítomnosť skupiny a poskytne nový impulz pre naše ambície na trhu s kancelárskymi potrebami. Táto akvizícia je v dokonalom súlade s našou strategickou víziou stať sa globálnym partnerom európskych spoločností od začínajúcich spoločností až po veľké nadnárodné spoločnosti a posilní naše partnerstvo s globálne známymi značkami. S potešením vítam v našej skupine 1 500 nových zamestnancov s uznávanými schopnosťami a profesionalitou.“

office

viking direct logo

Transakcia podlieha schváleniu orgánmi pre hospodársku súťaž a očakáva sa, že bude ukončená vo štvrtom štvrťroku 2021. Finančné podmienky transakcie neboli  zverejnené.

logo blue