Home Multimédiá Canon: Colorado M-Series s bielou!

Canon: Colorado M-Series s bielou!

356
0
Canon new Colorado M

Spoločnosť Canon predstavila modulárnu veľkoformátovú tlačiareň Colorado novej generácie s podporou bieleho atramentu.

M ako modulárny

Ďalšia novinka od Canon: Colorado M – nová platforma rolových veľkoformátových tlačiarní, kde „M“ znamená modulárny. Modularita je v konfigurovateľnosti rýchlostí, manipulácii s médiami a  podporou bieleho atramentu. 1,6 metra široká tlačiareň si zachováva priemyselnú kvalitu vyhotovenia série Canon Colorado a možno ju konfigurovať podľa potrieb majiteľa, rásť spolu s jeho podnikaním a to vďaka jednoduchým aktualizáciám.

colorado M
Canon Colorado M

Séria M ponúka výber výstupných rýchlostí: Colorado M3 alebo M5 (rýchlosť 29 m²/h a 40 m²/h a maximálna rýchlosť tlače 111 m²/h, respektíve 159 m²/h), s možnosťou prechodu z jednej rýchlosti k druhej buď dočasne pre výrobné špičky, alebo natrvalo.  Obe tlačiarne možno tiež jednoducho inovovať pomocou nového bieleho atramentu na modely M3W a M5W, ako aj vybaviť osvedčenou technológiou matnej/lesklej tlače FLXfinish+ pre výtlačky CMYK. Vďaka tomu je možné tlačiť širokú škálu aplikácií, ako sú etikety, či tapety, vrátane okennej grafiky. Konfiguráciu M3 BASE je teda možné v priebehu času rozšíriť až na konfiguráciu M5W PRO, ktorá zahŕňa  vylepšenie rýchlosti, obojstrannú tlač, dvojitý kotúč, možnosti bieleho atramentu a FLXfinish+.

Rozšírenie možností

Nová technológia detekcie médií umožňuje ľahkú manipuláciu s materiálmi a rozširuje možnosti potlače o tlač na ťažké štruktúrované, priehľadné, farebné, reflexné, priehľadné, farebné, kovové, či magnetické materiály. Gélové zloženie atramentu Canon UVgel umožňuje rýchle vytváranie hustých a nepriehľadných obrázkov s použitím bieleho atramentu v menšom počte prechodov ako pri konvenčných tlačových technológiách a vytlačený biely výstup si dlhodobo zachováva svoju pôvodnú belosť. Špeciálne vlastnosti UVgelu tiež eliminujú mnohé problémy spojené s výrobou, čistením trysiek a údržbou, ktoré sa bežne spájajú s bielym atramentom, ponúkajú hladkú a bezchybnú tlač, minimalizujú spotrebu atramentu a plytvanie a maximalizujú produktivitu.

Zákazníci si tiež môžu vybrať možnosť FLXfinish+, ktorá im umožní pridať mat, lesk alebo zmiešaný mat a lesk na rovnakú CMYK tlač, bez ďalšieho laku. Tlačiarne s veľkým objemom tlače môžu automatizovať proces tlače až po konečnú úpravu pomocou konfigurácie UVgel Print Factory alebo UVgel Wallpaper Factory, ktoré  integrujú tlačiareň Colorado série M s rezaním, prevíjaním, lepením alebo stohovaním listov, pre objemy výroby najmenej 50 000 m² za rok s minimálnym časom obsluhy. Tlačové hlavy majú v porovnaní so zariadeniami Colorado 1650 dvojnásobné trysky, vyššiu frekvenciu vystreľovania, zvýšenú odolnosť a celkovo iba štyri tlačové hlavy namiesto ôsmich.

Canon: Jennifer Kolloczek
Canon: Jennifer Kolloczek

Jennifer Kolloczek, senior riaditeľka pre plánovanie, marketing a inovácie v Európe,  v spoločnosti Canon Europe hovorí: „Odkedy sa dostali na trh, tlačiarne Colorado s atramentom UVgel nastavili najvyššiu latku pre rýchlosť, kvalitu a všestrannú produktivitu. Okrem týchto kritických výkonnostných kritérií chcú dnes poskytovatelia veľkoformátovej grafiky inteligentne investovať do tlačových riešení, ktoré sú zodpovedné za životné prostredie a ktoré sa môžu vyvíjať spolu s nimi a pomôcť im preniknúť do lukratívnych kreatívnych aplikácií, produktov a rastúcich trhov. Nová séria Colorado M je so svojou modularitou a pridaním voliteľného bieleho atramentu s jednoduchou údržbou motorom rastu, na ktorý sa firmy môžu spoľahnúť pri zlepšovaní svojich schopností a premieňaní nápadov na realitu“.

Prečo UVgel

Neodparovací atrament Canon UVgel poskytuje ostrú kvalitu obrazu a konzistentné farby, zatiaľ čo jeho vlastnosti okamžitého schnutia umožňujú okamžité rezanie a konečnú úpravu a jeho mimoriadna trvanlivosť odstraňuje potrebu laminácie. Rovnako ako predchádzajúce modely Colorado, ale s pridanými vylepšeniami, aj séria M je navrhnutá tak, aby zvládla pracovné zaťaženie viacerých starších tlačiarní typu roll-to-roll s priemyselnou kvalitou, nepretržitou spoľahlivosťou a bezobslužnou tlačou s minimálnymi zásahmi operátora. Nové tlačiarne Colorado série M sú podporované jednoduchým a výkonným softvérom na prípravu – PRISMAguide XL, ktorý umožňuje bezproblémovú produkciu s trvalo vysokou kvalitou.

colorado m ink configuration 00000
Canon UVgel

V porovnaní s inými atramentovými technológiami, ako sú latexové alebo ekosolventné atramenty, technológia UVgel spotrebuje až o 40 % menej atramentu na vytvorenie rovnakej kvality obrazu a intenzity farieb. Nízkoteplotný, energeticky účinný systém vytvrdzovania LED a prevádzka „okamžitého zapnutia“ má za následok zníženú spotrebu energie v porovnaní s inými technológiami a umožňuje tlač na vysokokvalitné materiály citlivé na teplo – čo je dôležité napríklad pri tapetách. Navyše s technológiou UVgel môžu zákazníci tlačiť na ekologicky šetrné materiály, ako sú médiá bez PVC a papierové médiá, dokonca aj bez povrchovej úpravy. Vďaka veľmi silnej robustnosti a rozmerovej stabilite sa UVgélové výtlačky správajú mimoriadne dobre z hľadiska mechanickej aj chemickej odolnosti. Takže výtlačky vydržia dlhšie a väčšina aplikácií nevyžaduje lamináciu. Odhliadnuc od ekonomických výhod vyplývajúcich z eliminácie času a nákladov na lamináciu, jednoduchší proces tiež odstraňuje ďalšiu plastovú vrstvu laminátu z koncovej aplikácie.

colorado m series story module 02 fe856875811c4fe9b459884e9f726f71
Canon Colorado M

Všadeprítomná udržateľnosť

Modularita série M z nej robí udržateľnejšie riešenie, pretože zákazníci môžu zvýšiť rýchlosť a možnosti tlačiarne bez výmeny hlavného tlačového zariadenia. Tlačiareň je navrhnutá s ohľadom na nízke celkové náklady na vlastníctvo a rýchlu návratnosť investícií vďaka najnižším prevádzkovým nákladom vo svojej kategórii, schopnosti produkovať aplikácie s vysokou hodnotou a jedinečným modulárnym možnostiam upgradu. Séria M prekonáva svoju konkurenciu z hľadiska rýchlosti bielej tlače s 2- až 3-krát rýchlejším výstupom pri použití o 50-70 % menej atramentu.

Certifikácia GREENGUARD Gold2 od UL Environment potvrdzuje splnenie  bezpečnostných kritérií pre použitie v prostrediach, ako sú školy a zdravotnícke zariadenia, ktoré slúžia citlivému obyvateľstvu, ako sú deti a starší ľudia.

Canon logo