Home Eventy DRUPA 2024: štart v máji !

DRUPA 2024: štart v máji !

192
0
drupa 2024

Tím veľtrhu drupa predstavil na tlačovej konferencii v Budapešti podrobnosti nastávajúceho ročníka.

Svetové turné #drupa

Zástupci výstavníckej spoločnosti Messe Düsseldorf pre Slovensko, Čechy, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko a Poľsko na čele s riaditeľkou veľtrhu drupa Sabine Geldermann predstavili novinárom v historickej budove Pesti Vigadó nadchádzajúci ročník výstavy. Skĺbili komentovanú prehliadku významnej koncertnej siene s interaktívnou prezentáciou drupa 2024. Veľtrh sa v tomto roku ponesie v duchu dnešných megatrendov – udržateľnosti a digitalizácie.

tím Messe Dusseldorf - turne drupa 2024
Tím Messe Düsseldorf – turné drupa 2024

Stále najväčší

drupa je s viac ako 1400 prihlásenými vystavovateľmi, ktorí obsadia 140.000 m2 výstavnej plochy stále najväčší veľtrh polygrafie a grafického priemyslu na svete. Naposledy výstavisko v nemeckom Düsseldorfe hostilo tento veľtrh v roku 2016. Ďalším ročníkom mal byť 2020, avšak pre COVID pandémiu bol nakoniec preložený na rok 2021 a nahradený digitálnym veľtrhom virtual.drupa. Na prelome mája a júna 2024 to teda bude otvorenie po dlhých ôsmych rokoch. Podľa odhadov usporiadateľov sa očakáva počas jedenástich výstavných dní návšteva cca 250.000 ľudí. Ako na otázku uviedla Sabine Geldermann, počty návštevníkov z Európy rýchlo dobiehajú odborníci z Ázie a nových trhov.

IMG 20240213 181133900
Sabine Geldermann – riaditeľka veľtrhu drupa

Kto bude vystavovať

Zoznam vystavovateľov, ktorí vykúpili celú plochu už tri mesiace pred otvorením, je naozaj pôsobivý. Od velikánov a dlhoročných vystavovateľov ako Bobst, Canon, Comexi, Duplo, EFI, Epson, ESKO, Fujifilm, Heidelberg, Horizon, HP, Kodak, Koenig & Bauer, Kolbus, Komori, Konica Minolta, KURZ, Landa, Müller Martini, Ricoh, Screen, Windmöller & Hölscher, Xeikon a mnoho ďalších, budeme mať možnosť vidieť aj zaujímavých nováčikov, ako napríklad  PrintFactory, Voxeljet, Massivit 3D, ColorGATE, alebo PrintLabs. Kompletný prehľad vystavovateľov nájdete tu.

drupa 2024

Medzi vystavovateľmi sú z krajín najviac zastúpené Nemecko, Japonsko Čína, Veľká Británia, Švajčiarsko, Holandsko, USA, Izrael, India a Španielsko.

 „Pozitívny prístup vystavovateľov sa potvrdzuje: globálny sektor tlače a obalov opäť vsádza na veľtrh drupa ako svoju obchodnú platformu a najvýznamnejšie stretnutie tejto brandže,“ mala radosť Sabine Geldermann, riaditeľka veľtrhu drupa, spoločnosti Messe Düsseldorf. „S medzinárodnosťou približne 80 percent na strane vystavovateľov je drupa v celosvetovom porovnaní na prednej pozícii. Šírka záberu a veľký počet i pôsobivé prezentácie inovácií sú jedinečné a opäť umožňujú pohľad do budúcnosti odboru. To sú ideálne predpoklady pre intenzívne prepojovanie vystavovateľov a návštevníkov ako aj akceleráciu projektov budúcnosti.“

Diskusné fóra

Je naplánovaných päť hotspotov / špecializovaných fór pre nové technológie, aplikácie a nápady:

  • drupa cube
  • drupa next age (dna)
  • touchpoint packaging
  • touchpoint textile
  • touchpoint sustainability

Prehľad kompletného programu veľtrhu a jeho hotspotov je k dispozícii tu. Zároveň je k dispozícii aj blog, kde sa zdieľajú trendy, inšpirácie, príklady, či riešenia z celého sveta.

 „Naše špecializované fóra ponúkajú v dobe kontinuálnej zmeny, rušivých procesov a z nich vyplývajúcich nových obchodných modelov dôležitú možnosť orientácie a sú pre náš odbor nepostrádateľné,“ prízvukovala Sabine Geldermann, „Spoločne s našimi partnermi vsádzame na pôsobivú expertízu a témy budúcnosti pre naše cieľové skupiny.

drupa cube 2024

drupa cube

Fórum drupa cube reprezentuje „thought leadership“ a bude aj v roku 2024 hlavným miestom pre témy budúcnosti. Prednášky, panely expertov a workshopy, zdieľanie know-how a interakcie.

drupa dna 2024

drupa dna

Inovatívny motor technológií pre prepojovanie nováčikov, mladých talentov, start-upy, ale aj etablované spoločnosti. Kľúčovými témami budú additive manufacturing, artificial intelligence, business intelligence, new materials, platform economy, predicitive maintenance, printed electronics, remote services, new business models či process design.

drupa 2024 - touchpoint packaging

touchpoint packaging

Vizionárske obalové riešenia, prepojenie značiek, designérov, dodávateľov materiálov a tlačiarov. Zapojenie študentov a mladých talentov do partnerských projektov s vystavovateľmi. Riešenia skladacích krabíc, etikiet, flexibilných obalov či vlnitej lepenky, spolu s otázkami udržateľnosti, či e-commerce.

drupa 2024 - touchpoint textile

touchpoint textile

Prepojenie firiem a priestor pre kooperácie, nové projekty a riešenia pre produkty a výrobu. Sprístupnenie technológie textilného priemyslu rôznym oborom. Reťazec od požiadavky zákazníka cez design až po veľkoformátovú digitálnu potlač textilu. Prednášky o tlačových a zušľachťovacích technológiách, možnostiach pracovných postupov, vývoji trhu či udržateľnosti. Projekt touchpoint textile podporujú významní partneri ako Assyst, Brother, d.gen, Vysoká škola Albstadt-Sigmaringen, KURZ, Luxion (KeyShot), Mey, Mitwill, Multiplot, Vaude a Zünd.

drupa 2024 - touchpoint sustainability

touchpoint sustainability

Centrálne miesto pre sprostredkovanie informácií o cirkulárnej ekonomike a udržateľnej tlačiarenskej výrobe. Môžete sa tešiť na príklady „best practise“ a inovatívne riešenia v oblasti udržateľnosti. Ako znížiť spotrebu energií a zdrojov optimalizáciou technológií, ako zredukovať na minimum materiál a tlačové farby a ako to všetko zvládnuť čo najviac ekologicky? Touchpoint sustainability ponúkne spoločný priestor na zdieľanie know-how k týmto, i ďalším otázkam.

Praktické informácie

Veľtrh sa koná od 28. mája do 7. júna 2024

Otváracie hodiny

Pondelok – piatok 10:00 – 18:00

Sobota – nedeľa   10:00 – 17:00

Vstupenky

Sú na výber 1, 3 a 5-dňové vstupenky, v cenách od 20 € po 350 €. V ponuke je aj prehliadka výstavy so sprievodcom, pripspôsobená Vášmu záujmu. Výhodnejšie je kúpiť si vstupenku po registrácii vopred online. Wifi je na výstavisku spoplatnené..

drupa 2024

Prečo nesmiete chýbať

Veľtrh drupa je svetový unikát a myslíme si, že vďaka jeho relatívnej blízkosti a dlhšej dobe trvania, má väčšina z Vás možnosť naň zavítať. Bude tu prakticky všetko, čo sa týka tlače, grafiky, baliariny, a celého grafického priemyslu. V Düsseldorfe zistíte, akým smerom sa komunita tlače a balenia uberá, nájdete tu veľa inšpirácie, riešení a odpovedí na vlastné problémy a záujmy.

Vidíme sa v Düsseldorfe!

Messe Dusseldorf