Home Design Europapier: nový vzorkovník dizajnových papierov

Europapier: nový vzorkovník dizajnových papierov

377
0
Europapier - novy vzorkovnik

Europapier po dvoch rokoch opäť predstavuje dnes už siedmu kolekciu Design Papers.

Najkomplexnejšie vydanie

Europapier už tradične každé dva roky pripravuje nové vydanie vzorkovníkov dizajnových papierov. Ostatný bol prezentovaný v októbri 2020. Takto značka obohacuje a neustále rozširuje svoj príbeh dizajnovej kolekcie.

Design Papers 2023 zahŕňa všetok najnovší sortiment, starostlivo zostavený v súlade s inováciami na trhu a čerstvým vývojom v odvetví. Vzorkovník slúži ako kľúčový nástroj v procese navrhovania, pomáha pri realizácii nápadov, zdokonaľovaní konceptov a oznamuje svetu vízie kreatívcov. Siedme vydanie predstavuje viac ako 90 značiek a okrem mnohých rozšírení sortimentu prináša aj päť úplne nových papierových sortimentov.

Výber ekologických papierov má aj v tomto vydaní špeciálne miesto, pretože sortiment sa neustále rozširuje a zdokonaľuje. A okrem nového loga Eco Papers je to prvá kolekcia, kde sú zdôraznené aj značky Cradle to Cradle® Certified. Dizajnová kolekcia 2023 prekonáva svojich už aj tak podstatných predchodcov zložitosťou a vydáva naše doteraz najkomplexnejšie vydanie.

„Každý druhý rok sa snažíme zahrnúť tie najzaujímavejšie trendy v odvetví, aby sme podporili kreatívcov a podnietili kreativitu pre nové, inšpiratívne projekty. A nič nie je pre nás obohacujúcejšie, ako vidieť, ako tieto projekty ožívajú!“

Sandra Schmidt, Business Lead Design Papers

Dizajn z Belehradu

Vychádzajúc z úspechu svojich predchodcov, aj 7. vydanie Design Papers navrhlo nezávislé dizajnérske štúdio z Belehradu – Metaklinika. Pri samotnom procese návrhu sa tím v Metaklinike zameral na ekológiu a dôležitosť procesu recyklácie. Kávový papier, bol preto logickou voľbou vďaka svojmu organickému pôvodu, vizuálnej dynamike a hmatovej kvalite. Cieľom bolo evokovať obsah vzorkovníka a bohatý výber rôznych papierov v ňom. Zvolené farebné kombinácie zobrazené na škatuľke poskytujú pohľad na to, aká papierová paleta nás čaká po otvorení. Pixelované vizuálne prvky balenia predstavujú analógovo – digitálnu hru, ktorá je súčasťou každého procesu navrhovania.

Náročnosť výroby

Výroba katalógu Design Papers je zakaždým náročnejšia a zložitejšia ako naposledy.  Výzva vyrobiť taký kolosálny a komplexný nástroj v rámci papierenského priemyslu nebola jednoduchá. Problémy s dostupnosťou papiera, ako aj veľké výkyvy medzi hráčmi na trhu spôsobili, že každý, kto sa podieľal na výrobe, musel vždy plánovať dva kroky dopredu a zvážiť záložné riešenia, podobne ako v šachovej hre.

Novinky

Nové prírastky do dizajnovej kolekcie sú:

  • lahnur® – jedinečný tlačový substrát, ktorý dokonale spája dve predtým opačné vlastnosti: trvanlivosť a recyklovateľnosť. Tento nenatieraný papier s certifikátom ISEGA, vyrobený z viac ako 80 % obnoviteľných surovín, je dvakrát odolnejší ako bežné druhy, trvácny a odolný voči poveternostným vplyvom, pričom je zároveň recyklovateľný a biologicky odbúrateľný rovnako ako papier.
  • Koehler Eco® je nový rad tónovaných papierov vyrobených zo 100% recyklovaných vlákien, ktorý pozostáva z dvoch homogénnych, sýtych odtieňov: sýto čiernej a tmavošedej, vyvinutý špeciálne pre exkluzívny sektor obalov. Rad zaujme prirodzeným vzhľadom a pocitom vďaka špeciálnym, hrubým haptickým a obzvlášť sýtym farbám, ktoré sa vyrábajú bezuhlíkovým farbením.
  • Sortiment Crush up-cycling – ktorý nahrádza 15 % dužiny agropriemyselným odpadom, bol rozšírený o dva nové, svieže odtiene, ktoré dopĺňajú zavedený rad: Crush kakao a Coconut – druhý veľmi tmavý odtieň daný škrupinou kokosu.
  • Mohawk Renewal Hemp je príkladom sviežeho vyjadrenia zodpovednej výroby papiera: prírodný papier vyrobený z 30 % konopných vlákien, (rýchlo rastúca, obnoviteľná rastlina, ktorej vlákna sú po premene na buničinu energeticky úsporné).
  • Gmund Canvas je revolučné, jedinečné razenie, ktoré ešte nebolo na dizajnovom papieri použité. Zaujme vzhľadom aj dojmom, ktoré sú veľmi blízke prirodzenému aspektu ľanu. Všetky štyri elegantné odtiene vás nútia premýšľať o dokonalej ľanovej textílii a prenášajú prirodzený a skutočný aspekt tejto drsnej štruktúry.
  • Metalické papiere boli v sortimente GLAM rozšírené o nový fascinujúci tmavý odtieň: bridlicovo sivá, ako aj reprodukované existujúce farby v jednostrannej perleťovej verzii, ktorá je ideálna pre aplikácie luxusných obalov.
  • IBO rozpráva hravý príbeh o papieri s gramážou 60 g/m², ktorý je kreatívnym riešením, vďaka ktorému bude obsah presvitať z predchádzajúcich a nasledujúcich strán knihy. Podobne ako vidieť minulosť, prítomnosť a budúcnosť na jednej stránke, IBO ponúka ďalší dizajnový prvok vďaka svojej čiastočnej transparentnosti.
  • Glama Basic, už známy sortiment priehľadného papiera, sa posunul na novú úroveň pridaním extra bieleho odtieňa – pre luxusné, vysokokvalitné tlačoviny.
  • Vo svete syntetiky pribudol najnovší prírastok SuperYupo® Plus, ktorý  ponúka rovnaký odolný matný polypropylénový povrch ako SuperYupo®, s pridaným bonusom, že ho možno tlačiť oboma konvenčnými ofsetovými farbami, čo šetrí čas počas výroby.

Svet magických možností

Vzorkovníky Design Papers sú zhmotnením veľkého úsilia, angažovanosti a talentu, ktorým sa darí významne pomáhať celému polygrafickému svetu. Starostlivo zostavená a s veľkým nasadením vytvorená kolekcia Europapier Design Collection sa zameriava na potreby profesionálov z grafického priemyslu, kreatívcov a samozrejme milovníkov papiera a pozýva ich všetkých, aby vstúpili do sveta magických možností. Ak chcete získať svoju vlastnú novú kolekciu dizajnových papierov, kontaktujte svojho miestneho špecialistu na papier Europapier ešte dnes!

S použitím zdrojov

Design and Paper