Home Multimédiá GM Media: sťahovanie skladu do Poľska

GM Media: sťahovanie skladu do Poľska

195
0
GM Media

Dodávateľ veľkoformátových tlačových médií presúva svoj sklad z Litvy do centrálneho Poľska.

Potreba priblíženia sa trhu

GM Media je za svojich viac ako 12 rokov existencie už zavedeným a dynamickým dodávateľom veľkoformátových materiálov pre celú Európu. A práve potreba pružnejšej reakcie, rýchlejších dodávok a zníženia logistických nákladov viedla k myšlienke presťahovať sklad spoločnosti z Litvy bližšie k európskym zákazníkom.

Poľsko

Skladový areál Hillwood Kutno
Kutno, Poľsko. Zdroj: Hillwood

Ako informoval spoluzakladateľ a riaditeľ GM Media Mantas Azusienis, pri hľadaní vhodného miesta pre budúci sklad vyhralo Poľsko. Po prebiehajúcich procesoch deglobalizácie si Poľsko upevnilo reputáciu nového európskeho výrobného a logistického centra. Pôsobivá infraštruktúra krajiny, konkurenčné podnikateľské prostredie a rýchlo sa rozvíjajúci sektor logistiky z neho urobili atraktívne miesto pre investorov a európske podniky, ktoré teraz diverzifikujú svoje výrobné zariadenia.

Skladový areál Hillwood Kutno
Zdroj: Hillwood: Skladový areál Hillwood Kutno

Kutno

Voľba lokality padla na poľské mesto Kutno a skladový areál Hillwood, ktorý je prakticky priamo pri diaľnici A1, cca 35 km od železničnej stanice a 65 kilometrov od letiska vo Varšave. Kutno, ležiace neďaleko Lodže, je medzi hlavnými logistickými križovatkami (Gdansk-Krakov-Varšava-Berlín), čo je veľmi výhodné aj pre škandinávskych partnerov GM Media.

Nový sklad výrazne zlepší firemnú logistiku, prinesie väčší priestor pre tovar a dodržiavanie zásad udržateľnosti. Novú skladovú prevádzku plánuje GM Media spustiť vo februári 2024.

Pri výbere nového zariadenia zohrali kľúčovú úlohu aj zásady udržateľnosti. Budova bola postavená v súlade s prísnymi požiadavkami na trvalú udržateľnosť vrátane materiálov, energetického systému a odpadového hospodárstva.

Nový sklad GM Media v Poľsku
Foto: Mantas Azusienis: Riaditeľ GM Media Mantas Azusienis a v pozadí Warehouse Manager Marcin Kazmierczak

Rast tímu

Litovčania tvoria malý, ale veľmi akčný tím a preto po rozhodnutí o budúcej lokalite skladu sa rýchlo rozšírili o nových kolegov:

# Paweł Tatala sa v januári 2022 stal Sales Managerom pre strednú Európu a hneď sa zapojil do medzinárodných aktivít. Paweł je bývalý riaditeľ predaja a marketingu divízie VisCom v Europapier Polska a v tomto segmente sa pohybuje už viac ako 8 rokov.

# Marcin Kazmierczak nastúpil v novembri 2023 ako vedúci skladu. je dobre vybavený profesionál s bohatými skúsenosťami v medzinárodnej logistike. Má hlboké znalosti tohto odvetvia a predtým viedol tímy pre globálnu spoločnosť.

Finiš

Nový sklad v meste Kutno je takmer pripravený na spustenie! Stavajú sa kovové regály a stojany, inštalujú komunikačné systémy. Presun z Litvy do stredu Poľska pocítia pozitívne všetci zákazníci GM Media a zároveň sa výrazne zvýši pozícia a konkurencieschopnosť spoločnosti nielen na silnom poľskom ale aj  európskom trhu vizuálnej komunikácie. Uvidíme, ako to zamieša kartami na Slovensku a v Českej republike.

zdroj: Marcin Kazmierczak – ako sa každý deň v novom sklade odohráva rýchla príprava

GM Media