Home Témy Novinky a aktuality Neschen: organická laminácia

Neschen: organická laminácia

362
0

Neschen rozširuje svoju rodinu organických produktov o filmolux® soft organic, udržateľnú alternatívu, vyrobenú z cukrovej trstiny.

  • FILMOLUX® SOFT ORGANIC – NOVÝ ŠTANDARD OCHRANY KNÍH JE ZELENÝ 90 µm lesklý ochranný film
  • Polyetylén (PE) na biologickej báze vyrobený z cukrovej trstiny
  • Cukrová trstina je obnoviteľný zdroj, ktorý absorbuje CO2 počas jeho rastu
  • Antibakteriálny účinok (podľa ISO 22196)
  • Lepidlo bez rozpúšťadiel a odolné proti starnutiu
filmolux soft trennschnitt 596x600 1
filmolux: liner soft organic

Lamincia filmolux® soft organic je antimikrobiálny ochranný film bezpečný k životnému prostrediu. Môže sa aplikovať veľmi ľahko a bez bubliniek. Drobné chyby pri lepení je možné vďaka zníženej počiatočnej priľnavosti počas spracovania rýchlo opraviť. Film chráni knihy pred znečistením a opotrebovaním, čím predlžuje ich životnosť. Jednoduché čistenie a dezinfekcia sú bez problémov možné.

Liner je vyrobený zo 100% recyklovateľnej PE fólie, jeho splitovanie uľahčuje snímanie z fólie počas spracovania. Potlačená mriežka linera zas umožňuje ľahké rezanie na požadovanú veľkosť.

Cukrová trstina

Laminácia filmolux® soft organic, je udržateľnou alternatívou k topselleru filmolux® soft. Rovnako ako filmolux® libre organic je filmom vyrobeným z polyetylénu na biologickej báze získaného z obnoviteľnej suroviny cukrovej trstiny.

Cukrová trstina je všestranná a rýchlo obnoviteľná rastlina, ktorá sa dá použiť napríklad ako čistý zdroj energie alebo ako surovina na výrobu filmu na ochranu kníh. Po zbere sa bioetanol extrahuje z cukrovej trstiny, ktorá viaže CO2 z atmosféry v každom rastovom cykle, a používa sa na výrobu zeleného polyetylénu (bio-PE). To pomáha znižovať emisie skleníkových plynov v porovnaní s konvenčným polyetylénom, ktorý sa vyrába z fosílnych zdrojov, a výrazne zlepšuje ekologickú rovnováhu. Okrem toho má rovnaké aplikačné a výkonové vlastnosti ako petrochemický polyetylén. filmolux® soft organic je vyrobený z bio-PE, ktorý sa skladá z viac ako 90 percent z obnoviteľných surovín.

braskem logo Ing endosso CMYK 300x110 1

filmolux® soft organic má antibakteriálny účinok a podporuje tak účinnosť hygienických koncepcií v knižniciach (testované podľa ISO 22196 nezávislým skúšobným ústavom QualityLabs).

Lamináca je v súlade s normou REACH, a teda bez APEO a BPA, lepidlo a film navyše neobsahujú zmäkčovadlá.

Neschen týmto novým prírastkom v portfóliu produktov ukazuje, že udržateľnosť je zásadná a trvalá téma. Mnoho ďalších portfólií spoločnosti Neschen, napríklad rad tapiet, už má zelené alternatívy produktov. Okrem toho spoločnosť Neschen už zahrnula do sortimentu ochrany kníh mnoho produktov na báze PP. Vzhľadom na vysokú prioritu, ktorá sa venuje udržateľnosti, Neschen s potešením ponúka filmolux® soft organic, ďalší stopercentne recyklovateľný a klimaticky neutrálny ochranný film.

FILMOLUX

FILMOLUX ako obchodná spoločnosť Neschen Coating GmbH predáva celé produktové portfólio NESCHEN a vybrané tovary v národných spoločnostiach Filmolux Benelux, Filmolux Nemecko, Filmolux Francúzsko, Filmolux Taliansko, Filmolux Rakúsko, Filmolux Švajčiarsko a Filmolux Škandinávia. Okrem produktov spoločnosti Neschen Coating GmbH, ktoré sa etablovali na trhu a neustále sa vyvíjajú, sa neustále rozširuje ponuka vysokokvalitného tovaru. Hlavné zameranie je na produkty v oblasti reklamných technológií, digitálnej tlače a interiérového dizajnu, ako aj ochrany a opravy kníh. Patria sem digitálne tlačiteľné médiá, ako sú filmy, zobrazovacie médiá, PVC bannery a textílie, ako aj ochranné a opravné fólie a pásky. Centrálnym a celosvetovým kontaktom pre dodávateľov tovaru pre skupinu Filmolux je spoločnosť FILMOLUX Portfolio Management so sídlom v Bückeburgu.

ne header filmolux soft organic 1903x400 1 1536x323 1