Home Témy Novinky a aktuality LECTA: ERACUP NATURAL

LECTA: ERACUP NATURAL

384
0

Spoločnosť LECTA predstavila Prvý produkt v novej rade ekologických obalov „Era“  – prírodnú, recyklovateľnú voľbu pre papierové poháre, bez obsahu polyetylénu.

Spoločnosť Lecta, ktorá sa inšpiruje prírodou, predstavila EraCup Natural, úplne recyklovateľné, biologicky odbúrateľné riešenie na báze papiera bez obsahu polyetylénu pre poháre na jedno použitie. EraCup Natural je prvým produktom v novej rade funkčných papierov spoločnosti Lecta pre obaly šetrné k životnému prostrediu v súlade s návykmi zodpovednej spotreby, na ktorých záleží každé rozhodnutie.

Vyrobené podľa najprísnejších certifikácií životného prostredia a bezpečnosti potravín, nové papierové riešenie Lecta EraCup Natural je založené na patentovanom procese, ktorý neobsahuje polyetylén ani bioplasty. Jeho jedinečné zloženie umožňuje, aby bol papier po spracovaní a použití recyklovaný v štandardných recyklačných cykloch papiera.

2021 06 30 lecta.60dc74716bcc2
lecta.com

EraCup Natural je kartón SBB vyrobený z buničiny z certifikovaných zdrojov, dostupný v plošných hmotnostiach od 170 g / m² do 380 g / m². Má nepotiahnutú vonkajšiu stranu s hladkým, prírodným povrchom vhodným na vysoko kvalitnú flexografiu a ofsetovú tlač. Vnútorná strana je pokrytá tesniacou vodnou disperziou, ktorá zaručuje výrobu papierových pohárikov odolných voči tekutinám. Toto papierové riešenie navyše umožňuje značné úspory energie, pretože šálky vyrobené z EraCup Natural vyžadujú nižšie uzatváracie teploty v porovnaní s pohármi vyrobenými zo súčasných polyetylénových materiálov.

EraCup Natural s vlastnosťami, vďaka ktorým je ideálny pre šálky na teplé a studené nápoje, ako aj pre jednorazové nádoby na cestách, je prispôsobený zvykom spotrebiteľov v novej ére, ktorá je šetrnejšia k životnému prostrediu.

Sortiment EraCup predstavuje pre spoločnosť Lecta pokrok na ceste k vývoju udržateľnejších riešení, ktoré chránia životné prostredie a sú úplne v súlade s jej diverzifikačnou stratégiou a transformáciou spoločnosti na trhu so špeciálnym papierom.

„Naše technologické centrum a náš inovačný tím spolu so špecializovanými technikmi v našich závodoch pracovali na vývoji nových funkčných a ekologických papierov. Dnes, po rozsiahlom a úspešnom testovaní na rôznych európskych trhoch, sme hrdí na to, že môžeme uviesť na trh EraCup Natural, inovatívny produkt, ktorý ponúka jasné výhody z hľadiska udržateľnosti,“ hovorí Santiago Tesi, riaditeľ marketingu a inovácií spoločnosti Lecta.

Ide o úplne recyklovateľné papierové riešenie pre poháre, špeciálne navrhnuté na ochranu prírody a podporu obehového hospodárstva. Každá malá voľba je veľkým krokom k vytvoreniu lepšieho sveta.

Viac informácií o kompletnom portfóliu produktov EraCup Natural a Lecta nájdete na www.lecta.com.

LogoLecta

Zdroj: lecta.com