Home Design Pantone: Color of the Year 2021

Pantone: Color of the Year 2021

791
0

Farebné manželstvo vyjadrujúce posolstvo sily a nádeje, ktoré je trvalé aj povznášajúce.

Po tretí raz sa od roku 2000 farbou roka stali farby dve. PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating, ktoré boli firmou Pantone vyhlásené za farby roku 2021.

Už viac ako 20 rokov ovplyvňuje vyhlásenie Pantone’s Color of the Year vývoj produktov a rozhodovanie o nákupoch vo viacerých odvetviach vrátane módy, bytového vybavenia a priemyselného dizajnu, ako aj obalov výrobkov a grafického dizajnu.

Proces výberu farby Pantone Color of the Year je vždy dôkladný a predstavuje širokú analýzu trendov a nové farebné vplyvy. Zahŕňa zábavný priemysel a produkčné filmy, cestovateľské i umelecké zbierky, módu, všetky oblasti dizajnu, populárne turistické destinácie, ako aj nový životný štýl a sociálno-ekonomické podmienky. Vplyvy môžu pochádzať aj z nových technológií, materiálov, textúr a efektov ovplyvňujúcich farbu, relevantných platforiem sociálnych médií a dokonca aj z nadchádzajúcich športových udalostí, ktoré upútajú celosvetovú pozornosť.

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating, dve nezávislé farby, ktoré zdôrazňujú, ako sa rôzne prvky vzájomne podporujú, vyjadrujú praktické a pevné, ale zároveň hrejivé a optimistické spojenie, predstavujú silu a pozitivitu.

PANTONE 13-0647 Illuminating je jasná a veselá žltá, jej hrejivý žltý odtieň je preniknutý slnečnou energiou. PANTONE 17-5104 Ultimate Grey je zasa symbolom pevných a spoľahlivých prvkov, ktoré sú večné a poskytujú pevný základ.

FAREBNÉ HODNOTY
Hodnoty farieb pre Pantone 13-0647 Illuminating, Pantone 17-5104 Ultimate Grey a ich najlepšie krížové odkazy na PMS: sRGB, Hex / HTML, CMYK a L * a * b * získate v aplikácii Pantone Connect:

Pantone 13-0647 Illuminating:

sRGB: 245 223 77

Hex: #F5DF4D

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey:

sRGB: 147 149 151

Hex: #939597

Pokiaľ používate rôzne podklady, je potrebné použiť aj odlišné farby – napríklad pri natieraných papieroch zo vzorkovníka Pantone Coated:

Viac ako 10 miliónov dizajnérov a výrobcov po celom svete, sa spolieha na produkty a služby Pantone, ktoré im pomáhajú definovať, komunikovať a riadiť farby od inšpirácie po realizáciu – využívajúc pokročilú technológiu X-Rite na dosiahnutie konzistencie farieb rôznych materiálov a povrchových úprav pre grafiku, módu a výrobky dizajn.

Normy Pantone obsahujú digitálne a fyzické špecifikácie farieb a nástroje pre pracovný tok. Je veľa nástrojov, pomocou ktorých je možné aplikovať Color of the Year 2021 v rôznych priemyselných odvetviach, od klasických vzorkovníkov pre papier, cez vzorkovníky nylonu, polyesteru, plátna, cez karty farebnej zhody, interiérové vzorkovníky a mnohé ďalšie. Viac podrobností nájdete priamo na týchto stránkach Pantone.

O PANTONE COLOR INSTITUTE ™
Pantone Color Institute je obchodná jednotka v spoločnosti Pantone, ktorá zdôrazňuje sezónne farby, vyberá farbu Pantone roka, predpovedá globálne farebné trendy a radí spoločnostiam v oblasti farieb pre vizuálnu identitu produktu a značky. Prostredníctvom sezónnych predpovedí trendov, psychológie farieb a farebného poradenstva spolupracuje Pantone Color Institute s globálnymi značkami, aby efektívne využili silu, psychológiu a emócie farieb vo svojej dizajnérskej stratégii.