Home Multimédiá Antalis: Coala Coversafe™

Antalis: Coala Coversafe™

793
0

Drastické zníženie hmatového prenosu mikróbov, ochrana voči nákaze a rýchly nástup účinku – to sú antimikrobiálne samolepiace fólie s účinnosťou nemeniacou sa v čase.

Francúzsko: výsledkom desaťročného výzkumu spoločnosti Pylote v kooperácii s výrobcom Gergonne Industrie je po štyroch rokoch testovania unikátna samolepiaca fólia, ktorú Antalis distribuuje pod značkou Coala Coversafe™.

Jej unikátnosť spočíva v technickom riešení, vďaka ktorému dokáže fólia ničiť baktérie, vírusy, plesne či kvasinky a v priebehu 1 hodiny 90 % a do 24 hodín 99,9 % z nich úplne eliminovať.

Obrazok1
Zdroj: Pylote

Princíp:

Základom je polyolefínová fólia, bezpečná pre kontakt s pokožkou alebo potravinami ktorá je patentovanou a exkluzívnou metódou (technológia Pylote) – práškovou pyrolýzou obohatená o minerálne mikroguľôčky:

mmicrosfera 1
Zdroj: Pylote

Tieto majú pozoruhodné antimikrobiálne vlastnosti. Guľôčky totiž reagujú so vzdušnou vlhkosťou a vytvárajú reaktívne látky, ktoré následne oxidáciou ničia všetky mikroorganizmy. Rovnaký mechanizmus bol objavený aj pri metabolizme ľudských buniek. Začiatok tejto antimikrobiálnej aktivity je okamžitý a pôsobenie mikroguľôčok je neobmedzené, pretože sa nijako nespotrebúvajú. Takže fólia aj po 50-tich mesiacoch testovania vykazovala rovnakú účinnosť, ako na začiatku pôsobenia! To je významný rozdiel oproti použitiu kovových látok, kde účinnosť s časom klesá.

schema 1

Hlavné výhody:

  • účinnosť ničenia škodlivých mikróbov do 1 hodiny 90%, do 24 hodín 99,9%
  • permanentná a v čase stabilná ochrana (preverená 50 mesačným testovaním)
  • prírodná biokompatibilná technológia: bezpečná pre pokožku aj potraviny
  • diskrétny vzhľad (tenká, transparentná, matná)
  • ľahká inštalácia a odlepenie bez zanechania zbytkov lepidla
  • možnosť čistenia všetkými bežnými prostriedkami bez straty účinnosti

Certifikácie:

  • spĺňa normu ISO 10993-5 materiál nie je cytotoxický (nie je škodlivý pre ľudí)
  • certifikované EcoCert – bezpečné pre životné prostredie
  • certifikované FDA GRAS – bezpečné pre potraviny
  • uvedené v liekopisoch EÚ, USA a Japonska
  • antimikrobiálna aktivita testovaná pred a po starnutí podľa JIS Z 2801 (50 mesiacov)
  • účinnnosť meraná podľa normy ISO 21702 (Meranie antivírusovej aktivity na plastoch a iných neporéznych povrchoch)
certifikacie

Aplikácia, použitie:

harky

Lepenie je jednoduché, fólie sú dodávané v štyroch veľkostiach rolí a jednej veľkosti hárkov, spolu s návodom, aplikačnou stierkou a zvýrazňovacími štítkami. Liner má predtlačenú mriežku pre ľahšie formátovanie.

role
klucka

Lepí sa všade tam, kde prichádza k hmatovému prenosu – stoly, kľučky od dverí, dotykové obrazovky, vypínače, dávkovače, zábradlia, pokladničné pásy, madlá v MHD a na eskalátoroch..

Typyckými miestami sú kancelárie, MHD, nemocnice, školy, úrady, domovy dôchodcov, obchodné centrá, reštaurácie a ďalšie miesta stretávania sa ľudí.

Antalis fóliou Coala Coversafe prináša naozaj rýchlu a efektívnu možnosť zníženia rizika prenosu nákazy, ktorá ohrozuje nás všetkých.

gergonne logo

GERGONNE INDUSTRIE, pôsobí na trhu vyše 50 rokov ako výrobca technických obojstranných lepiacich pások primárne pre automobilový a elektrotechnický priemysel. Má zákazníkov po celom svete.

pyote

Pylote, založená v roku 2009 so sídlom v Toulouse (Francúzsko), je kľúčovým hráčom v oblasti čistej priemyselnej minerálnej a keramickej chémie, globálne uznávanej vďaka prielomovým a udržateľným inováciám.

antalis logo

Antalis popredný európsky distribútor papiera, obalových materiálov a riešení pre vizuálnu komunikáciu, na trhu s ponukou viac ako 2 800 produktov. V portfóliu nájdete papiere, obálky, spotrebný a obalový materiál a produkty pre vizuálnu komunikáciu – to všetko podporené službami na najvyššej úrovni.

Pre viac informácií navštívte www.antalis.sk