Home Design McDonald’s Sundae: pohár úplne bez plastov

McDonald’s Sundae: pohár úplne bez plastov

369
0

Pohár Sundae bol vybraný ako jeden z finalistov na cenu Sustainability Awards v roku 2021.

Neal Mccone

Neal McCone, Category manager QSR a Speciality Coffee v spoločnosti Huhtamaki Fiber Foodservice Europe, Ázia, Oceánia, hovorí o pohári Sundae – finalistovi ceny Sustainability Awards 2021: „Jedná sa o špeciálne navrhnutý pohár a veko Sundae, ktoré sme vyvinuli v spolupráci s Havi, pre McDonald’s pre používanie v celej Európe. Výrobok je vyrobený zo 100% drevených vlákien bez akýchkoľvek plastových prísad a bol vyvinutý na použitie so zmrzlinou a širokou škálou omáčok a poliev.“

huhtamaki2 27.07 2

Výrobok musel byť skonštruovaný tak, aby odolával veľmi vysokým toleranciám teplôt, preukázal vynikajúcu funkčnosť a haptické vlastnosti a tiež poskytoval spotrebiteľovi vysoko vyvinutú úroveň používaného senzorického vnímania. Tento produkt nevnímame ako „dobrú náhradu za plast“, ale ako fantastický udržateľný dizajn a krásny kus obalu ako takého.

Pôvodnou potrebou bolo nahradiť existujúci, ikonický, plastový pohár vyrobený z neobnoviteľných materiálov. Náš cirkulárny dizajn rieši spotrebiteľský (a stále viac aj legislatívny) dopyt po prechode na obnoviteľné materiály pomocou stromových vlákien z lesov obhospodarovaných trvalo udržateľným spôsobom s využitím efektívnych výrobných procesov, ktoré opätovne spracúvajú všetok odpad a končia produktom, ktorý je možné po použití opäť spracovať na materiál s vysokou hodnotou a potom ho recyklovať.

Redizajn pohárov Sundae iba v USA viedol k odstráneniu 5,8 milióna libier odpadov z obalov, čím prekonal pôvodný cieľ 5,2 milióna libier.