Home Témy Novinky a aktuality Meccanotecnica: Automatický trojrez pre digitálnu tlač

Meccanotecnica: Automatický trojrez pre digitálnu tlač

424
0

Taliansky výrobca strojov Meccanotecnica uviedol na trh tretiu generáciu svojej automatickej trojnožovej rezačky. Trojrez, navrhnutý pre digitálnu tlač, vykonáva úplne variabilné prevody, aby spracoval knihy v malých nákladoch už od 1 kusu – dokonca aj s chlopňami.

Digitálna tlač priniesla revolúciu v knižnom vydavateľskom priemysle a jej podiel  neustále rastie, pričom sa predpokladá, že knihy vytlačené v digitálnej podobe budú výrazne rásť v mono aj vo farebných vyhotoveniach. Tento scenár poskytuje digitálnym tlačiarňam dobré príležitosti na rast, ale tiež dôvod na optimalizáciu procesov dokončovania po tlači pri produkcii kníh v malých, alebo ultramalých sériách.

Meccanotecnica

MYSLÍTE INAK

Riešenie spoločnosti Meccanotecnica na orezávanie kníh tieto potreby rieši pomocou ľahko použiteľného, ​​plnoautomatického trojrezu, ktorý je špeciálne navrhnutý na dokončovanie digitálnej tlače. Tretia generácia trojnožovej rezačky Meccanotecnica je výsledkom intenzívnych investícií do výskumu a vývoja zameraných na zvýšenie jej presnosti, spoľahlivosti a účinnosti.

NULOVÝ ČAS NASTAVENIA (ŽIADNE VYMENITEĽNÉ DIELY)

Variabilita formátu knihy v troch rozmeroch je riadená polohovacím systémom  poháňaným servopohonmi, ktoré automaticky nastavujú celý stroj. Variabilita formátu orezávanej knihy je neobmedzená. Informácie o formáte systém GigaLynx ™ vision, číta z kódu vytlačenom na obale knihy. Takto je možné bez použitia rúk orezávanie digitálne vytlačených kníh vyrobených v malých sériách.

VYSOKÝ VÝKON

Orezávač troch nožov Meccanotecnica ponúka maximálnu rýchlosť výroby 2 400 kníh/h pri spracovaní kníh rovnakej veľkosti a 2 100 kníh/h pri spracovaní krátkych sérií 10 kníh s premenlivým formátom od A4 do A5. Rýchlosť výroby a kvalita orezanej knihy môžu závisieť od stavu a úpravy neorezanej knihy.

parametre

DVOJNÁSOBNÉ REZANIE

Keď je rez príliš veľký, trojrez môže vykonať dvojité rezanie. Počas tohto procesu prvý orez odstráni najväčšiu časť rezu, zatiaľ čo druhý orez vykoná malý a presnejší rez, aby sa dosiahli najlepšie výsledky. Táto úplne automatická funkcia sa aktivuje pomocou kódu údajov, alebo prostredníctvom monitora s dotykovou obrazovkou.

Orezávanie kníh s chlopňami

Na požiadanie umožňuje trojrez predné rezanie kníh s chlopňami. Počas procesu zdvihnú plnoautomatické vákuové hlavy obálku nahor mimo oblasť rezania, aby bolo možné orezanie prednej strany knihy. Systém sa aktivuje alebo deaktivuje automaticky pomocou kódu údajov, alebo prostredníctvom dotykového monitora a nevyžaduje žiadny manuálny zásah.

chlopne

KOMPAKTNÝ STROJ

Riešenie spoločnosti Meccanotecnica na orezávanie kníh zaberá plochu iba 6,1 m2.

plocha

PRIATEĽSKÉ UŽÍVATEĽSKÉ ROZHRANIE

Jednou z výziev, ktorým digitálni tlačiari čelia, je problém udržať a najať kvalifikovaných operátorov. Preto je cieľom automatizácia procesov, zníženie počtu kontaktných bodov a vybavenie sa modernými a ľahko ovládateľnými strojmi. Trojrez ponúka novú elektroniku a dotykový monitor s priateľským používateľským rozhraním a ovládaním gestami. Kompletný grafický softvér zobrazuje všetky informácie, ktoré umožňujú jednoduché používanie stroja a rýchle zaučenie nových operátorov.

ovl panel

MIER V DUŠI

Spoločnosť Meccanotecnica sa prostredníctvom popredajných tímov zameriava predovšetkým na splnenie potrieb zákazníkov. Trojrez je štandardne vybavený diaľkovou diagnostikou, ktorá zaisťuje rýchlu a efektívnu podporu služieb. Navyše,  funkcie webového pripojenia a najprísnejšie bezpečnostné štandardy zaručujú stabilnú prevádzku.

mysli