Home Témy Novinky a aktuality Zaikio: Antalis pripojený

Zaikio: Antalis pripojený

394
0

Spoločnosť Heidelberger Druckmaschinen AG pridáva spoločnosť Antalis, popredného európskeho distribútora papierových a priemyselných obalov, na svoju platformu Zaikio Procurement.

Zaikio, dcérska spoločnosť Heidelbergu, je otvorená platforma, ktorá umožňuje celému tlačiarenskému priemyslu (tlačiarom, zákazníkom, vlastníkom značiek, dodávateľom, výrobcom softvéru a výrobcom zariadení) komunikovať a zdieľať údaje. Pripojením sa k platforme sa spoločnosť Antalis snaží poskytnúť existujúcim a novým zákazníkom digitálny prístup k údajom o obstarávaní špecifických pre spoločnosť. Z ľahkého prístupu majú ťažiť aj ďalší partneri, ako napríklad poskytovatelia MIS, čo znamená, že tlačiarne môžu pracovať priamo z ich centralizovaného systému.

c4cfdc58ffde619e3413a40be6ac5ea72f0cb71a

Ako popredný európsky veľkoobchod s papierom v odbore je Antalis jedným z veľkých hráčov v polygrafickom priemysle. „Je pre nás dôležité nájsť riešenie problémov, ktorým čelia tlačiarne. „Cieľom Zaikio Procurement je poskytnúť všetkým tlačiarňam priamy prístup k materiálom a cenníkom dodávateľov. To uľahčí účtovanie a objednávky a tiež automatizuje procesy. Antalis je dôležitým partnerom, ktorý je na palube a pomáha nám premeniť túto víziu na skutočnosť“, hovorí Christian Weyer, výkonný riaditeľ pre technológie v spoločnosti Zaikio.

„Už rokujeme s ďalšími veľkými dodávateľmi, ktorí by sa chceli pripojiť k platforme. Do konca roka sa snažíme mať všetkých hlavných dodávateľov pre nemecky hovoriaci trh na platforme Zaikio Procurement, čo znamená, že tlačiarne budú môcť pomocou jednej aplikácie zadávať objednávky všetkým svojim dodávateľom“,  odhaľuje Rainer Hundsdörfer, výkonný riaditeľ spoločnosti Heidelberger Druckmaschinen AG.

Aj pre dodávateľov existuje veľa pridanej hodnoty. Priamy prístup k ich portfóliu a cenám eliminuje potrebu mnohých telefonátov a e-mailovej korešpondencie. Vďaka tomu je tiež prepojenie ich vlastného systému ERP s každým jednotlivým zákazníckym systémom minulosťou. „Zaikio si nás získal svojím prístupom jedného k mnohým. Toto riešenie poskytuje našim zákazníkom rýchle, ľahké a bezplatné spojenie medzi ich MIS a našim ERP, čo obom stranám ušetrí veľa času a peňazí. Zdroje na vytváranie a udržiavanie spojení medzi systémami sú obzvlášť obmedzené. Konečne môžeme plne automatizovať naše procesy na základe prichádzajúcich údajov“, hovorí Dieter Becker, výkonný riaditeľ pre strednú Európu v spoločnosti Antalis.

Z praxe:

Bastian Druck je zákazníkom spoločnosti Zaikio Procurement od samého začiatku. Antalis je ďalším kľúčovým dodávateľom tejto tlačiarne, ktorá je teraz súčasťou platformy. „Antalis bol jedným z dodávateľov, o ktorých sme dúfali, že sa pripoja k tým, ktorí sú už integrovaní do platformy. Teraz, keď je to spojené so Zaikiom, môžeme pri objednávaní papiera ušetriť ešte viac času“, zdôrazňuje Nico Kessel, zástupca výkonného riaditeľa spoločnosti Bastian Druck.

Obstarávanie nikdy nebolo také ľahké

products image missioncontrol c063ad6d4adebfbb411e61e1e33a9fa1d03ec9239c73e5aa74dd233e15a844a8

Okrem získania prístupu k portfóliám a cenám dodávateľov budú tlačiarne tiež schopné v budúcnosti organizovať svoje materiálne požiadavky. Centralizovaná tabuľka poskytne kupujúcim prehľad všetkých momentálne potrebných materiálov bez ohľadu na to, či sa týkajú konkrétnej práce alebo prebiehajúcich objednávok. Vďaka tomu je Zaikio Procurement viac ako len rozhranie pre obstarávanie materiálu – má sa stať najdôležitejším obstarávacím nástrojom zo všetkých.

App Store Zaikio – bezplatný prístup pre všetkých

Založením App Store Zaikio urobilo ďalší krok k sieťovaniu celého tlačiarenského priemyslu. Systémy pripojené k Zaikio sú k dispozícii v App Store a môžu si ich pozrieť potenciálni zákazníci.

Zaikio App Store vytvára potrebný základ pre poskytovateľov softvéru na vytváranie sietí a zdieľanie údajov v budúcnosti. Zaikio Procurement už umožňuje poskytovateľom MIS, tlačiarňam a dodávateľom riadiť digitalizáciu a ušetriť čas aj zdroje prepojením prostredníctvom platformy.

V nadväznosti na Zaikio Procurement a App Store teraz Zaikio zameriava svoju pozornosť na Mission Control – riešenie pre štandardizované ukladanie údajov z pripojených systémov a uvoľnenie konkrétnych údajov do ďalších systémov. To zavŕši víziu plne sieťového tlačového priemyslu.

zaikio logo

O Zaikio

Asi rok po prevzatí podniku cloudového softvéru Crispy Mountain spoločnosťou Heidelberger Druckmaschinen AG uviedla spoločnosť na trh v lete 2020 Zaikio – novú otvorenú a nezávislú cloudovú platformu pre spoluprácu v polygrafickom priemysle. Zaikio spája všetkých hráčov v tomto odbore ako jednotná platforma. Cieľom je priama, štandardizovaná výmena údajov medzi softvérom, hardvérom a zúčastnenými partnermi na základe komplexných automatizovaných procesných reťazcov. Doteraz sa na platforme zaregistrovalo viac ako 1 200 ľudí a založilo si vlastný osobný účet Zaikio.

„Sotva sa iné odvetvie zmenilo v posledných rokoch tak masívne ako tlačiarenský priemysel. Nové tlačové procesy, nové predajné kanály, nové spôsoby práce: Žiadna tlačiarenská spoločnosť dnes nie je ako každá iná. Softvér sa čoraz viac stáva hybnou silou jedinečných predajných miest a efektívnejších procesov. Pretože viac ako kedykoľvek predtým sa počíta to, čo sa stane vedľa tlače.“

„Sme odborníci, ktorí vás pri tejto zmene podporujú.“

Zaikio.