Home Multimédiá Canon: nová Arizona 135 GT

Canon: nová Arizona 135 GT

360
0

Zaujímavá investícia pre copycentrá a výrobcov reklamy. Canon predstavil novú flatbed tlačiareň Arizona 135 GT.

Koncom júna spoločnosť Canon predstavila novú flatbed tlačiareň Arizona 135 GT. Je určená najmä výrobcom reklamného značenia, copycentrám a ofsetovým a sieťotlačovým tlačiarňam, pre ktoré je vhodnou investíciou do technológií, ktoré pomôžu rozvíjať nové obchodné príležitosti. Nech už sa jedná o oblasť aplikácií na pevné médiá, veľkoformátový grafický priemysel alebo ďalšie rozšírenie možností aplikácií, Arizona 135 GT prináša výhody oceňovanej rady Arizona – vysokú kvalitu obrazu, pôsobivú produktivitu, spoľahlivosť a všestrannosť. Naviac je jej prevádzka veľmi úsporná a šetrná k životnému prostrediu.

arizona 135 gt 300421 46 tcm126 2097623 3
Arizona 135 GT

Model Arizona 135 GT sa ľahko ovláda a je navrhnutý pre vynikajúcu produktivitu a rozmanitosť aplikácií. Poskytuje výnimočnú kvalitu obrazu vďaka grayscale technológii tlače VariaDot, ktorá využíva pokročilé techniky výberu veľkosti kvapiek pre dosiahnutie fotorealistických obrazov. So schopnosťou spracovávať substráty o veľkosti až 125 x 250 cm a hrúbke až 50,8 mm a tlačiť rýchlosťou až 34,2 m²/hodinu predstavuje Arizona 135 GT múdru investíciu pre tlač v malých nákladoch už od 2 000 m² ročne.

Produktivitu tejto tlačiarne ešte zvyšujú ľahko použiteľné funkcie vrátane skladania, dávkovania zložitých úloh, krokovania a opakovania, zrkadlenia a zmeny priradenia tlačových režimov. Presná registrácia tlače zabraňuje chybám a možnosť vykonávať úpravy na poslednú chvíľu priamo v tlačiarni šetrí cenný čas.

Vzhľadom k tomu, že prevádzkyschopnosť je pre každú tlačovú operáciu kľúčová, je tlačiareň Arizona 135 GT vybavená množstvom servisných funkcií, ktoré maximalizujú jej dobu: automatizovaný systém zaisťuje údržbu tlačovej hlavy bez manuálnych zásahov a selektívne obnovuje funkčnosť trysiek behom niekoľkých sekúnd, zatiaľ čo služba On Remote Service umožňuje užívateľovi autorizovať vzdialenú pomoc skúsených servisných technikov.

Rozšírenie portfólia o aplikácie na obrovskej škále médií

Vďaka technológii flatbed tlače Arizona a jej vytvrdzovaniu pomocou UV-LED je možné vytvárať širokú škálu trvanlivých aplikácií na pevné, alebo pružné médiá so štandardným, alebo poréznym povrchom, včítane skla, hliníku a iných kovov, plátna, dreva, MDF, kartónu, keramických dlaždíc a plastov. Voliteľná sada Arizona Static Suppression Upgrade Kit umožňuje tlačiť tiež na tvrdé plastové materiály, ako je akrylát, polykarbonát a styrén, zatiaľ čo vysokotlakový vákuový systém Arizona Classic zaisťuje mimoriadne spoľahlivé pridŕžanie média behom tlače, a to i v prípade pevných médií s nerovným povrchom. Ďalšie možnosti sa otvárajú vďaka doplnku pre tlač na média z rolí (Roll Media Option). Ten umožňuje užívateľom vytvárať aplikácie z flexibilných médií o šírke až do 220 cm, vrátane tenkých a na teplo citlivých médií, a tlačiť cez noc úlohy typu roll-to-roll bez nutnosti dohľadu.

Kreatívne možnosti vďaka softwaru Arizona Xpert

Tlačiareň Arizona 135 GT sa dodáva s predtlačovým softwarom Arizona Xpert, ktorý umožňuje ľahký návrh a výrobu vysoko hodnotných aplikácií. Software obsahuje pripravené šablóny a dovoľuje užívateľom, aby tieto návrhy zdieľali priamo so zákazníkmi. Návrhári si tak môžu prezrieť konečný produkt pomocou 3D zobrazenia v Arizona Xpert Extensions, čím sa minimalizujú chyby a zvyšuje sa šanca na dokonalú tlač hneď pri prvom pokuse. S tým súvisí aj minimalizácia odpadu, rast marží a rýchlejšia realizácia zákaziek. Nové obchodné príležitosti otvára tiež možnosť viacvrtstvovej tlače s reliéfnym povrchom.

Udržateľné riešenie flatbed tlače

Technológia VariaDot, ktorou tlačiareň Arizona 135 GT disponuje, využíva premenlivú veľkosť kvapiek od 6 do 30 pikolitrov. Nielen že vďaka tomu vznikajú ostré obrázky, ale Arizona 135 GT spotrebuje až o 50 % menej atramentu než bežné flatbed tlačiarne. Atramenty s certifikáciou UL GREENGUARD Gold sú vhodné pre akékoľvek vnútorné aplikácie, ako sú školy, nemocnice a maloobchody. Nízke emisie tiež prispievajú k zdravšiemu prostrediu pri tlači. Okrem toho sa tlačiareň vyznačuje nízkou spotrebou energie vďaka funkcii okamžitého zapnutia a minimálnej dobe zahrievania s využitím LED lámp. Medzi ďalšie funkcie patrí štandardný napájací zdroj, energeticky úsporný proces vytvrdzovania a efektívne vákuové čerpadlá. Stroje budú tiež časom zaradené do programu repasovania produktového radu Arizona, ktorý už tak veľmi udržateľnej tlačiarni zaistí druhý život.

Michele Tuscano Head of Global Partner Channel 350x233 tcm210 2082487 1
Michele Tuscano

Michele Tuscano, riaditeľ Global Partner Channel a viceprezident spoločnosti Canon EMEA pre veľkoformátovú tlač, uviedol: „Rodina flatbed tlačiarní Arizona sa preslávila svoju kvalitou tlače, produktivitou, spoľahlivosťou a univerzálnosťou aplikácií a získala mnoho ocenení. Výsledkom je viac než 7 500 inštalácií po celom svete. Uvedením modelu Arizona 135 GT na trh chceme ponúknuť výrobcom značenia, poskytovateľom tlačových služieb a ofsetovým a sieťotlačovým tlačiarňam, či už začínajúcim v odbore veľkoformátovej grafiky, alebo tým, ktorí chcú diverzifikovať svoje pôsobenie o nové aplikácie, ideálnu platformu pre tlač rôznych aplikácií na pevné aj flexibilné médiá. Ako najnovší člen piatej generácie tlačiarní Arizona ponúka Arizona 135 GT užívateľom za atraktívnu cenu rovnaké základné technológie a výhody ako jej súrodenci pre tlač stredných objemov a sme presvedčení, že sa u zákazníkov opäť osvedčí rovnako ako jej predchodcovia.“

Ďalšie informácie o modeli Arizona 135 GT nájdete na: https://www.canon-europe.com/business-printers-and-faxes/arizona-135-gt. Ak sa chcete dozvedieť viac o produktovom rade Arizona, navštívte stránku: https://www.canon-europe.com/business-printers-and-faxes/specialty-and-industrial/

Canon logo