Home Design Lessebo Paper: prvý výrobca papiera, ktorý získal zlatú úroveň certifikácie Cradle to...

Lessebo Paper: prvý výrobca papiera, ktorý získal zlatú úroveň certifikácie Cradle to Cradle

325
0

Švédsky výrobca je prvým na svete, ktorý dosiahol certifikáciu Gold Cradle to Cradle. Táto certifikácia obehového hospodárstva sa vzťahuje na výrobu prémiových nenatieraných sérií bielych grafických papierov, Lessebo Design a Scandia 2000.

Certifikácia Cradle to Cradle Certified je celosvetovo uznávaným hodnotením bezpečných a udržateľných výrobkov vyrobených pre obehové hospodárstvo. Na získanie certifikácie sú výrobky hodnotené z hľadiska environmentálneho a sociálneho výkonu v rámci piatich kritických kategórií udržateľnosti: zdravie materiálu, opätovné použitie materiálu, obnoviteľná energia, starostlivosť o vodu a sociálna spravodlivosť.

LESSEBO - Cradle to Cradle certifcation
lessebo paper Eric Sigurdsson
Eric Sigurdsson

Tieto kategórie sú základom pre úroveň dosiahnutia konečnej certifikácie.

Certifikácia, sa skladá z piatich úrovní – základnej, bronzovej, striebornej, zlatej a platinovej. Najnižšia dosiahnutá úroveň podľa niektorého z kritérií určuje celkovú úroveň certifikácie. Ak chcete získať zlaté ocenenie, musia byť vo všetkých kategóriách splnené aspoň zlaté štandardy.

„Byť prvým výrobcom papiera na svete, ktorý získa certifikáciu Cradle to Cradle na úrovni zlata pre naše nenatierané papierové výrobky, je veľkým úspechom a bolo to možné vďaka nášmu zameraniu na udržateľnosť“, hovorí Eric Sigurdsson, generálny riaditeľ spoločnosti Lessebo Paper. „To jasne ukazuje že náš papier je jedným z najkvalitnejších druhov prémiových grafických papierov na svete, vhodný na náročné aplikácie“.

Proces výroby papiera je úplne transparentný a rady Lessebo Design® a Scandia 2000® boli testované a analyzované vrátane všetkých surovín. V kategórii Materiálové zdravie boli všetky zložky a chemikálie použité na spracovanie ocenené úrovňou platinum, ktorá predstavuje najvyšší možný štandard Vlani v novembri sa ďalšia švédska papiereň, Arctic Paper Munkedals, stala prvou na svete, ktorá získala certifikát Cradle to Cradle Certified. Závod Arctic Paper Group získal bronzovú úroveň pre celý rad papierov (Munken Design, Munken Book, Amber Graphic a Munken Kraft).

O Lessebo Paper

Lessebo Paper sa nachádza v husto zalesnenej oblasti priamo medzi veľkými plytkými jazerami vo vnútrozemskej oblasti Småland. Ručná výroba papiera sa tu začala v roku 1963, a následne v 1719-tom roku dostala papiereň povolenie od Švédskej národnej obchodnej rady na predaj papiera. Takže v 2019 tu oslávili 300 rokov komerčnej výroby papiera. Dnes Lessebo Paper produkuje plne biologicky odbúrateľný a recyklovateľný papier vyrobený zo 100% buničiny úplne bez chlóru (TCF – Totally chlorine free), má minimálnu uhlíkovú stopu a je vhodný pre tlačiarenské materiály, kde je dôležitá kvalita a udržateľnosť.

LESSEBO PAPER - logo