Home Design Juraj Demovič: fotograf a režisér.

Juraj Demovič: fotograf a režisér.

818
0

Autor fotografie na prebale marcového čísla našich Novín, grafický dizajnér, ktorý sa stal režisérom animovaných postáv. Pracuje s kolegami v animačnom štúdiu Plaftik.

Plaftik, štúdio, ktoré sa zameriava na tvorbu a réžiu animovaných charakterov. Vo svojej tvorbe využíva nielen najmodernejšie postupy a technológie, ale aj overené techniky klasickej kresby a klasickej oldschool animácie.

Foto prebalu nahlad
Juraj Demovič: Prebal pre Noviny pre grafický priemysel 3/2021

Plaftik je zároveň platforma, ktorá spája tvorcov každého remesla potrebného na dokončenie akejkoľvek audiovizuálnej roboty alebo multimediálneho diela.

Jadro tímu tvoria Marcel Janovský (režisér, animátor a kreatívny umelec), Juraj Demovič (režisér, dizajnér a fotograf), Michal Struss (režisér, animátor a vizuálny umelec) a Jozef Just (producent a DOP)

V portfóliu Plaftiku sú tak nielen animované a bábkové veci, ale aj spolupráca na hraných či dokumentárnych projektoch. Z novších prác je to napríklad silný dokumentárny film V SÍTI režisérov Víta Klusáka a Barbory Chalupové, vytvorenie animovaných charakterov postavičiek (maskotov) pre dve veľké banky alebo aj detský animovaný seriál DROBCI autorky Vandy Raýmanovej. Zo starších prác stojí za zmienku najmä animovaný bábkový film V KOCKE, ktorý bol nominovaný na študentského Oscara.

FB IMG 1617156026541
Juraj Demovič

Zoznam referencií je naozaj impozantný, mnohé z prác sa nám vryli do pamäti a nejdú z nej von. Rovnako ako si ja budem pamätať Demove fotenie Kaliho v jeho sklade plnom kníh, ktoré vyzeralo tak jednoducho a samozrejme. A ktorého výsledok je prebalom nášho marcového vydania.

Ďakujeme!

Plaftik založili v roku 2001 traja kamaráti – Juraj Demovič, Marcel Janovský a Michal Struss. A kamarátia sa dodnes.


Ak ešte nie ste našim predplatiteľom a máte záujem o toto marcové číslo Novín – s prebalom signovaným Kolomanom Kertészom Bagalom a možnosťou získať 12-mesačné predplatné na Audiopoviedky.sk, potvrďte objenávku nižšie a Noviny sú vaše 🙂

[supsystic-form id=18]