Home Témy Novinky a aktuality KBA: Úspešné spustenie prediktívnej údržby

KBA: Úspešné spustenie prediktívnej údržby

528
0

Výrobca dosiahol spustením služby prediktívnej údržby ďalší pokrok v digitalizácii servisu svojich tlačových strojov.

Spoločnosť Koenig & Bauer úspešne odštartovala svoje služby prediktívnej údržby pre majiteľov tlačiarenských strojov. Boli vypracované a implementované rôzne pracovné toky v úzkej spolupráci s viac ako 20 testovanými pilotnými novinovými a akcidenčnými tlačiarňami. Cieľ prediktívnej údržby je jasne definovaný. „Informácie obsiahnuté v  existujúcich údajoch tlačiarní, používame na automatizované analýzy. To umožňuje identifikovať a napraviť potenciálne problémy skôr, ako sa vyskytnú,“ hovorí Thomas Potzkai, vedúci oddelenia služieb spoločnosti Koenig & Bauer.

Thomas Potzkai

Servisný manažér má všetky informácie a podrobnosti o situácii na danom tlačovom stroji. Na tomto základe je možné podľa potreby prijať opatrenia pre servisné zásahy diaľkovej údržby alebo servisné volania. Technik na mieste následne odstráni poruchu v rámci plánovaného servisu a odvráti tak riziko neplánovaných odstávok. Akýkoľvek potrebný výpadok je naplánovaný na obdobie, ktoré je minimálne výrobne vyťažené. Zákazník profituje z vyššej spoľahlivosti výroby a zvýšenej dostupnosti tlačového stroja.

margit schweizer
Margit Schweizer

Je možné posúdiť širokú škálu strojových komponentov, napríklad výmeny dosiek, valcov, alebo vyhodnotiť stav hydrauliky a mazacích systémov. Prediktívna údržba využíva metódy umelej inteligencie, ako napríklad získavanie pravidiel alebo strojové učenie, ktoré umožňujú presnú a automatizovanú analýzu tlačových údajov v reálnom čase. Systematické vyhodnocovania sú skryté procesy skúmajúce interakcie komponentov, alebo interných sietí na tlačovom stroji, ktoré systematicky napredujú.

Jedným z prvých nových zákazníkov bol WE-Druck z Oldenburgu na severe Nemecka. Pred tromi rokmi spoločnosť investovala do nového Commander CL od spoločnosti Koenig & Bauer. Margit Schweizer, senior manažérka spoločnosti WE-Druck: „Prediktívna údržba nám prináša pokoj. Nemôžeme si dovoliť náhle zastavenie a neplánované prestoje. Naši zákazníci očakávajú, že v dohodnutých termínoch dodáme špičkovú kvalitu.“

Prediktívna údržba ako súčasť celkového konceptu

Serviceprogramm 72 dpi

Prediktívna údržba dodáva koncepcii služieb spoločnosti Koenig & Bauer ďalší rozmer. Spolu s náhradnými dielmi, podporou Visual PressSupport, servisnými volaniami ad hoc a celým programom vzdialených a preventívnych služieb (pravidelná údržba a kontrola) je spoločnosť Koenig & Bauer schopná ponúknuť zákazníkom tlačového stroja najlepšiu možnú podporu. Okrem novinových a komerčných ofsetových tlačiarní spoločnosti Koenig & Bauer, profituje z prediktívnej údržby aj jednopriechodová digitálna tlač RotaJET a tlačiarne sérií CorruJET, CorruCUT a CorruFLEX. Podobné služby sú k dispozícii aj pre tlačiarne dodávané inými obchodnými jednotkami spoločnosti Koenig & Bauer.

logo kba square