Home Témy Novinky a aktuality König & Bauer: Rozšírenie zákazníckeho technologického centra

König & Bauer: Rozšírenie zákazníckeho technologického centra

590
0

Tlač obalov bude možné naživo vidieť na novom stroji Evo XD, ktorý sa čoskoro predstaví v zákazníckom technologickom centre spoločnosti vo Würzburgu.

Zákaznícke technologické centrum (CTC) vo Würzburgu sa teší na odhalenie ďalšieho výstavného diela, ktoré sa pripojí k jeho existujúcemu jednopriechodovému digitálnemu tlačovému stroju RotaJET. Od apríla bude k dispozícii model Evo XD 8, ktorý návštevníkom predstaví tlač flexibilných obalov.

Mueller 2 g
Christoph Müller

Člen výkonnej rady spoločnosti Koenig & Bauer Christoph Müller hovorí: „Vďaka tomuto novému stroju sme teraz schopní zabezpečiť individuálne a zákaznícke ukážky tlače pre našich zákazníkov tu vo Würzburgu – či už virtuálne alebo osobne.“

Evo XD 8, ktorý sa inštaluje v sídle spoločnosti, je vysoko automatizovaný a plnohodnotný rotačný flexotlačový stroj s vnútorným vedením pásu a systémom priameho rezania pred prevíjačkou. Poskytuje šírku tlače 1 270 mm a dosahuje produkčnú rýchlosť až 500 m / min. Farbami na vodnej báze je možné potlačiť rôzne plastové fólie a papiere až do 150 g / m². Dôsledná automatizácia spojená s robustným a ergonomickým dizajnom je kľúčom k výnimočnému výkonu z hľadiska kvality aj produktivity.

Luigi
Luigi Magliocchi

„S ďalším demonštračným strojom Evo XD v srdci Európy zdôrazňuje spoločnosť Koenig & Bauer svoje ambície na neustále sa rozvíjajúcom trhu flexotlače,“ hovorí Luigi Magliocchi, generálny riaditeľ spoločnosti Koenig & Bauer Flexotecnica.

Evo XD pre flexibilné spracovanie vysoko kvalitných tlačových úloh

Flexotlačový rotačný stroj z úspešnej série Evo XD je vhodný na tlač atramentmi na báze rozpúšťadla a / alebo vody na širokú škálu podkladov, ako sú plastové fólie, veľmi tenké a citlivé „priedušné“ LDPE alebo laminované materiály, ako aj papierov. Ponúka maximálnu flexibilitu pre najrôznejšie baliace aplikácie a obsahuje obzvlášť efektívne systémy sušenia. Lis využíva moduly aktuálnej série Evo a bol navrhnutý pre rýchle zmeny úloh, nízku tvorbu odpadu a vysokú produktivitu aj pri krátkych až stredných zakázkach. Automatické nastavenie výtlačkov pomocou PrintTronic, vysoko efektívna funkcia umývania „Speedy Clean“ a integrovaný 100% systém kontroly obrazu spolu s funkciou SmartRegister zaisťujú rýchle spustenie výroby a nepretržitú kontrolu kvality.

KBA: Evo XD 8 bude pripravené na návštevy zákazníkov od apríla

O spoločnosti Koenig & Bauer

Koenig & Bauer je najstarší výrobca tlačiarenských strojov na svete s najširším sortimentom v tomto odbore. Už viac ako 200 rokov spoločnosť podporuje tlačiarne tým, že ponúka inovatívne technológie, procesy prispôsobené na mieru a širokú škálu služieb. Sortiment zahŕňa tlačové riešenia pre bankovky a lepenku, fólie, plechové a sklenené obaly, knihy, displeje, etikety, dekory, časopisy, reklamu a noviny. S ofsetovým a rotačným ofsetom a flexotlačou, bezvodým ofsetom, gravírovaním do ocele, simultánnou a sieťotlačovou alebo digitálnou atramentovou tlačou je spoločnosť Koenig & Bauer doma a často je lídrom v takmer všetkých tlačových procesoch. V roku 2020 dosiahlo 5 593 vysoko kvalifikovaných zamestnancov na celom svete ročné príjmy vo výške 1,029 miliárd EUR.

Ďalšie informácie nájdete na www.koenig-bauer.com