Home Témy Novinky a aktuality Ricoh: Ricoh Pro Z75 – mení hru

Ricoh: Ricoh Pro Z75 – mení hru

666
0
RICOH Pro Z75 B2 Sheet-fed Inkjet Press

Predstavenie nového inkjetového stroja Ricoh Pro Z75 je zahalené rúškom tajomstva. Výrobca prezradil o očakávanom atramentovom hárkovom tlačovom systéme s formátom B2 niekoľko detailov.

Pôvodne sa RICOH chcel podeliť o niektoré podrobnosti o tejto tlačiarni na výstave Drupa 2020, ktorá bola však začiatkom tohto mesiaca zrušená. Hoci presné špecifikácie ešte neboli zverejnené, Ricoh uviedol, že stroj „využije mimoriadne efektívnu technológiu sušenia Ricoh, automatickú obojstrannú tlač, spoľahlivý transport papiera a novú architektúru radiča DFE, aby priniesol špičkovú úroveň produktivity a trhom očakávanú rýchlosť „.

Výrobca, ktorý vyvinul tento stroj od základov, označil Ricoh Pro Z75 ako „prostriedok, ktorý pomôže podnikom dosiahnuť nové štandardy produktivity, kvality obrazu a prevádzkových nákladov výroby v porovnaní s konkurencoiu, čo znamená najmä modely Fujifilm JetPress 750S, KM-1e od spoločnosti Konica Minolta a B2 Indigo od spoločnosti HP.“

Nová tlačiareň, ktorá je schopná zvládnuť ofsetový natieraný, nenatieraný aj inkjetový papier, dosahuje kvalitu ofsetovej tlače prostredníctvom vlastnej tlačovej hlavy, vodného atramentu a technológie dynamickej veľkosti kvapiek. Veľký dôraz sa kladie na zjednodušenie operácií, pričom sa pomocou automatizácie zníži potreba vysoko kvalifikovanej pracovnej sily potrebnej na prevádzku systému a znížia sa náklady.

Gavin Jordan-Smith, senior viceprezident obchodnej a priemyselnej tlačovej skupiny spoločnosti Ricoh:

gavin jordan smith
Gavin Jordan-Smith

„Tlačiareň B2 vám umožňuje mať šesťnásobný hárok, takže dosahujete vyššiu produktivitu ako bežný hárok. Formát B2 je jednoducho fantastický pre komerčné tlačiarne, ktoré chcú prevádzkovať viac aplikácií za konkurencie schopnejšiu cenu. Pre podnikanie je to nákladovo efektívnejšie“

„Pretože využíva vodné atramenty a skvelú technológiu sušenia, ktorú sme si patentovali, sme schopní hárok skutočne okamžite vysušiť, čo umožňuje každému tlačiarovi s ofsetovým dokončovacím zariadením využívať výhody toho, do čoho už investoval, aby sa zákazka rýchlo otočila a skončila na oddelení expedície. “

Pokiaľ ide o ceny, Tom Carter obchodný riaditeľ predaja komerčnej tlače v spoločnosti Ricoh UK, uviedol: „Sme si istí, že model Ricoh Pro Z75 sa pre klientov ukáže ako veľmi presvedčivé obchodné a technické riešenie.“

tim carter
Tom Carter

„Atramentová tlač je dominantná nová technológia v polygrafickom priemysle. Kombinácia flexibility potlačiteľných médií, technológie tonera s produktivitou technológií nepretržitého podávania a ofsetovej kvality a to všetko za konkurencieschopnú úroveň nákladov, jednou z najnižších vo svojej triede, to je RICOH Pro Z75″.

Eef de Ridder, viceprezident pre obchodnú a priemyselnú tlač spoločnosti Ricoh Europe, dodáva:

ef de rider
Eef de Ridder

„Naši dizajnéri syntetizovali mimoriadnu platformu: kombinuje vysoké pokrytie atramentom s nižšími nákladmi na atramentovú tlač a efektívne možnosti duplexu B2 viac, ako sa doteraz myslelo. Pevne verím, že RICOH Pro Z75 je produkt, ktorý trh potrebuje, a pomôže ťažko skúšaným komerčným tlačiarňam napredovať k udržateľnejšej budúcnosti v novom svete tlače“.

Ďalšie podrobnosti o tlačiarni RICOH Pro Z75 budú zverejnené začiatkom roku 2021

O spoločnosti Ricoh

Ricoh už viac ako 80 rokov vedie inovácie a je popredným poskytovateľom riešení pre správu dokumentov, IT služieb, komunikačných služieb, komerčnej a priemyselnej tlače, digitálnych fotoaparátov a priemyselných systémov.

RICOH

Ricoh Group so sídlom v Tokiu pôsobí v približne 200 krajinách a regiónoch. Vo finančnom roku, ktorý sa skončil v marci 2020, mala skupina Ricoh Group celosvetový predaj vo výške 2 008 miliárd jenov (približne 18,5 miliárd USD).

Ďalšie informácie nájdete na adrese www.ricoh.co.uk