Home Design Europapier: Tyvek kreatívna výzva

Europapier: Tyvek kreatívna výzva

674
0

Europapier Slovensko spolu s Whatever Production vyhlásili kreatívnu výzvu na plošné testovanie Tyvek® s cieľom podporiť komunitu dizajnérov v kreativite a v spoznávaní portfólia dizajnových papierov spoločnosti Europapier Slovensko. Súčasťou portfólia sú aj syntetické materiály, ktoré ponúkajú inovatívne vlastnosti a využitie aj v dizajnovom priemysle.

DuPont™ Tyvek® je populárny substrát na tlač vďaka svojej ľahkej váhe, hladkému povrchu, vysokej rozmerovej stabilite, opacite, pevnosti a trvácnosti. Je potlačiteľný takmer všetkými digitálnymi a komerčnými tlačovými technikami.

Tyvek® je vyrobený s nekonečných vlákien vysokohustotného polyetylénu HDPE. Tieto vlákna sú pomocou tepla a tlaku spájané do základného materiálu, ktorý nie je ani papier, ani textil, ani plastová fólia, ale spája výhody všetkých spomenutých materiálov.


TYVEK® je:
DPT US Sprint01 095 Image

Vodeodpudivý

Vlákna v Tyvek® sú spriadané a spojené za vysokého tepla a tlaku a Tyvek® tak pôsobí ako termoplast – vracia sa do polotuhého stavu s vysokou hustotou, ktorý zabraňuje prieniku tekutín.

DPT US Sprint01 095 Image

Priedušný

Pretože sa nepoužívajú žiadne spojivá, ktoré držia Tyvek® pohromade, zostávajú malé perforácie, ktoré umožňujú prenikanie vodnej pary materiálom a zároveň bránia vstupu vody a iných tekutín, čo robí Tyvek® vysoko priedušným.

DPT US Sprint01 095 Image

Ochraná bariéra

Tyvek® je vyrobený z nekonečných vlákien, ktoré poskytujú inherentnú odolnosť proti mikrobiálnemu prieniku – bránia tak nebezpečným materiálom vrátane azbestu, plesni, skleneným vláknam a olovu prechádzať cez materiál.

DPT US Sprint01 095 Image 13 288x288px 1

Pevný v ťahu

Netkané vlákna Tyvek® sú náhodne položené a stlačené, aby poskytovali vynikajúcu odolnosť proti roztrhnutiu a prepichnutiu pre dlhodobú a trvanlivú ochranu.

DPT US Sprint01 095 Image

Recyklovateľný

Tyvek® prináša jedinečné výkonnostné výhody pre rôzne aplikácie a je tiež stopercentne recyklovateľný – dáva výrobkom vyrobeným z Tyvek® druhý život v produktoch, ako sú lavičky v parku a vybavenie detských ihrísk.

DPT US Sprint01 095 Image 08 672x393px 1

Potlačiteľný

Rovnako ako na papier, aj na Tyvek® je možné použiť najtradičnejšie a digitálne tlačové techniky vrátane procesov UV atramentovej tlače, latexu a kníhtlače.


Svoje uplatnenie už Tyvek® našiel v print produkcii, packagingu či fashion segmente. Teraz Europapier popúšťa uzdu fantázie dizajnérom a ponúka im vzorky veľkých hárkov materiálu Tyvek® (700x1000mm, v dvoch kvalitách po 5ks, zadarmo).

„Budeme veľmi radi ak sa s nami podelia o ich kreatívny výsledok. Tieto diela radi odprezentujeme na inšpiratívnom online blogu Design&Paper, v rámci ktorého uverejňuje Europapier Group inšpiratívne a kreatívne projekty z rôznych kútov Európy.“

Aby ste sa mohli do projektu zapojiť, je potrebná jednoduchá registrácia: