Home Témy Novinky a aktuality THIMM: ďalšie investície

THIMM: ďalšie investície

398
0

Spoločnosť Thimm pokračuje v investíciách, po závode v českých Všetatech, alokuje 1,6 milióna eur do nemeckého závodu na výrobu vlnitej lepenky Alzeyer.

Po cca 10 miliónovej investícii v českom závode Všetaty, kde bol začiatkom roka inštalovaný nový, zvlňovací stroj, rozšírená výrobná hala, medzisklad a sklad na role, pokračuje skupina THIMM v ďalších investíciách.

210510 Zvlnovaci stroj v Ceske republice THIMM
THIMM: Zvlňovací stroj v Českej republike

V českých Všechatech je dnes nový 134 metrov dlhý zvlňovací stroj MF-A s valčekovou logistikou bavorského výrobcu strojov BHS Corrugated Maschinen- und Anlagenbau má pracovnú šírku 2,80 metra a pracuje rýchlosťou 400 metrov za minútu. Inštaláciou nového stroja zvýšila spoločnosť THIMM kapacitu pre výrobu vlnitej lepenky v českom závode až o 30 percent. Navýšením výrobnej kapacity môže všetatská pobočka dosiahnuť obrat až 2 miliardy korún ročne. Vyrábajú sa tu typy vĺn E, B, C, T, EE, EB, BC, F a FE.

V Nemecku bol inštaláciou nového dopravného systému rozšírený závod na výrobu vlnitej lepenky v Porýní-Falcku v Alzey (WPA). Bola prvýkrát spustená aj výroba F- vlny. Veľká časť investičného balíka Alzeyer sa začala v máji renovačnými prácami, keď  predchádzajúcu jednotku nahradil novší modul vlnitých valcov „Modul Facer“ od spoločnosti BHS Corrugated. Maximálna rýchlosť pri výrobe vlnitej lepenky sa tak mohla zvýšiť na 350 metrov za minútu. Vďaka modernizácii je spoločnosť Thimm schopná prvýkrát vyrábať F- vlnu v Nemecku. Táto sa často používa v obalovej a displejovej výrobe ako náhrada za pevný kartón, hliník alebo plast. Navyše použitie mini vlny má za následok efektívnejšiu logistiku a cenové výhody v porovnaní s inými druhmi vĺn.

Transportbandsystem 300dpi thim alzeiy wellpappe
THIMM: dopravníkové pásy v Alzey

Investícia tiež zaisťuje zásobovanie ostatných tovární Thimm v blízkosti závodu  vlnami E, F, B, C a T, ako aj ich kombináciou. Jednostranná minivlna sa napríklad vyrába v meste Alzey, aby sa laminovala v 17 km vzdialenom závode Wörrstadt na výrobu displejov alebo sa potlačila priamo pomocou ofsetu. Okrem toho boli vykonané rôzne upgrady strojov. Na jeseň sa výkonná časť WPA ďalej rozšíri.

Odteraz budú nové dopravné pásy a reťazové dopravníky od spoločnosti Dücker Conveyor Systems tvoriť novú nárazníkovú časť pre prírezy z vlnitej lepenky na zvlňovacom zariadení. Vzhľadom na nárast kapacity, nebude v budúcnosti potrebné samostatné dočasné skladovanie.

Skupina Thimm je poskytovateľom riešení pre balenie a distribúciu tovaru. Portfólio riešení zahŕňa prepravné a predajné obaly z vlnitej lepenky, predajné stojany (displeje), baliace systémy z kombinácií materiálov a tlačené výrobky pre ďalšie priemyselné spracovanie. Rodinná spoločnosť, založená v roku 1949, v súčasnosti zamestnáva viac ako 3300 ľudí na 21 miestach v Nemecku, Francúzsku, Poľsku, Rumunsku a Českej republike a v roku 2020 vygenerovala ročný obrat okolo 605 miliónov eur.

Thimm pack’n’display ako súčasť skupiny Thimm Group ponúka zákaznícke riešenia pre balenie a vystavovanie tovaru. Divízia podporuje projekty v celej Európe, od poradenstva cez vývoj, dizajn, výrobu a balenie až po distribúciu. K zákazníckej základni patrí globálny priemysel značkových tovarov, online, ale napríklad aj balenie stavebných materiálov.

THIMM packndisplay logo rgbSTHIMM