Home Prax Ako na... MUTOH: ako rozšíriť portfólio služieb

MUTOH: ako rozšíriť portfólio služieb

453
0

Ukážka z praxe: ako pomocou LED UV tlačiarne Mutoh XpertJet 661UF s CADlink DF Designer Pro a Mutoh Digital Factory RIP teraz islandská firma SB Skiltagerd produkuje Braillovo písmo výrazne rýchlejšie.

Výzva

Vyrábať nákladovo efektívne a rýchlo digitálne tlačené Braillovo písmo a zároveň naďalej produkovať rezanú reklamu.

Vybavenie

Produkt v príbehu užívateľa: UV tlačiareň XpertJet 661UF s CADlink DF Designer Pro (Braillov modul) a Mutoh Digital Factory UV RIP

sblogo1 1

Prax

SB Skiltagerd so sídlom na Islande je rodinnou spoločnosťou, vyrábajúcou od roku 1962 signage reklamu na islandskom trhu. Keďže je islandský trh veľmi malý, každý poskytovateľ tlače musí ponúkať celú škálu tlačových služieb, a preto SB Skiltagerd prešiel od sieťotlače, ktorá sa vyvinula na digitálnu tlač s tlačiarňou Mutoh ValueJet 1604 na bannery, samolepky, automobilové fólie a všeobecné interiérové ​​riešenia a vonkajšie značenie.

pa large stories sbskiltagerd banner1
MUTOH: SB Skiltagerd

Spoločnosť bola tiež jedným z popredných poskytovateľov Braillovho písma (prevažne na export do Nórska) avšak s víziou rastu a dominancie na tomto trhu (generálny riaditeľ) Smari Birnir Smarason a jeho manželka Katrin Osk Hannesdottir vedeli, že musia byť schopní vyrábať Braillovo písmo, značenie nákladovo efektívnejšie a s rýchlejším obratom.

Firma pred kúpou Mutoh XpertJet 661UF robila Braillovo písmo gravírovaním, čo bol dlhý  proces náročný na čas, ktorý vo svojej podstate predražil hotový výrobok. Bolo tiež ťažké vytvoriť veľmi malé Braillovo písmo, ktoré bolo limitujúcim faktorom rastu podnikania.

Riešenie Mutoh to všetko zmenilo. Od prevzatia dodávky LED UV tlačiarne Mutoh XpertJet 661UF s CADlink DF Designer Pro a Mutoh’s Digital Factory RIP teraz SB Skiltagerd produkuje Braillovo písmo výrazne rýchlejšie.

Smari Birnir Smarason poznamenáva: „Pri relatívne nízkych investíciách sme teraz schopní dodať Braillovo písmo najmenej o 30-35% rýchlejšie ako gravírovanie a samozrejme to znamená, že teraz môžeme našim zákazníkom ponúkať lepšie ceny. Pre nás je celý proces taký hladký, ľahký a oveľa čistejší“.

Dodáva: „Práve sme dokončili veľkú výrobnú zakázku pre univerzitu na Islande – práca, ktorá by dlho trvala, keby sme museli gravírovať a bola by tak pre projekt príliš nákladná. Ale s riešením Mutoh sme ju boli schopní dodať v rekordnom čase za cenu, na ktorú bol zákazník veľmi ohromený. Teraz sa vďaka tomu cítime schopní ujať sa oveľa väčších projektov, naše obzory pre Braillovo písmo sa určite rozšírili!“

Navyše, zatiaľ čo Mutoh XpertJet 661UF netlačí Braillovo písmo, tlačiareň ho používa na výrobu značiek na substrátoch a darčekoch z plexiskla a akrylu s úmyslom otvoriť pre ne internetový obchod. Smari Birnir Smarason hovorí: „Je veľmi dôležité pokračovať v investovaní do nových technológií, a to nielen kvôli udržaniu náskoku pred konkurenciou, ale aj v súlade s požiadavkami trhu a novými aplikáciami. Ako používateľ Mutoh od raných čias digitálneho signage sme sa pri vytváraní a raste nášho podnikania spoliehali na ich produkty, a preto nás potešilo, že sme mohli do nášho inventára pridať ďalší Mutoh, samozrejme s vedomím, že máme plnú podporu nášho miestneho distribútora Mutoh“.

Digitálne vytlačené značenie LED UV (ultrafialové) je neuveriteľne odolné a tlač je možné vrstviť, aby sa vytvorili vyvýšené znaky pre značky, ako je Braillovo písmo. Prispôsobenie je hračka, počiatočné náklady sú nízke a môžete tlačiť na takmer akýkoľvek neporézny povrch. Rozšírte rozsah svojich aplikácií a ponúknite UV Braillovú tlač!

Tlač znakov v Braillovom písme je rovnaká ako tlač akejkoľvek štruktúrovanej grafiky a proces je rovnako jednoduchý vďaka CADLink Digital Designer s prekladovým modulom pre Braillovo písmo:

  • navrhnite svoje prihlásenie v programe Digital Designer vo svojom rodnom jazyku
  • po dokončení vyberte svoj jazyk a to, či chcete tlačiť v Braillovom písme 1. alebo 2. stupňa (https://en.wikipedia.org/wiki/English_Braille)
  • vyberte ikonu prekladu Braillovho písma a Braillovo písmo je vytvorené tak, aby zohľadňovalo štandardizovanú veľkosť bodov a priestor.
  • Digital Factory Mutoh Edition potom prejde do fázy tlače, aby vytvorila štruktúrovanú tlač a zaistila, aby sa výška textu zhodovala s cieleným štandardom Braillovho písma.
  • pre rýchlosť sa môžete rozhodnúť vybudovať počiatočné vrstvy bielou a lakom, pričom tlač dokončíte farebnou vrstvou.
  • použitím LED UV atramentu proces UV tlače využíva metódu nazývanú „vytvrdzovanie UV žiarením“. Pretože na sušenie atramentu používa namiesto tepla svetlo (ultrafialové), proces sušenia trvá iba zlomok sekundy. Obrovskou výhodou LED UV tlače je, že atrament nie je absorbovaný do predmetu alebo substrátu, sedí na vrchu, čo znamená, že môžete tlačiť na takmer akýkoľvek neporézny povrch.

Čo potrebujete:

  • Mutoh UV desktop printer (XpertJet 461UF or 661UF),
  • CADLink Digital Designer s Braillovým modulom
  • Mutoh Edition Digital Factory
  • Mutoh LED UV atramenty (UH21)
  • Neporézne predmety na tlač (plasty, sklo, drevo, kameň, kov)

Aplikácie

  • Verejné zariadenia / obecné budovy
  • Turistické atrakcie
  • Núdzové značenie
  • Hotely
  • Múzeá a knižnice
  • Nemocnice
  • Školy, vysoké školy a univerzity
pa large stories sbskiltagerd banner2
MUTOH: SB Skiltagerd

Ako profitovať

Výroba Braillovho písma je rastový trh, ktorý umožňuje poskytovateľom tlače využiť ich existujúce možnosti na nájdenie nových príležitostí pomocou rýchlejšej a efektívnejšej alternatívy razenia. Je tu priestor na vyššie marže, než je obvyklé.

Flexibilita, rýchle dodacie lehoty a prispôsobenie. Toto sú kľúčové atribúty LED UV Braillovej tlače. Trh neustále rastie, pretože spoločnosti sa snažia vyčnievať z davu. Ale môžete aj vy! Ak ste etablovaným tlačiarenským podnikom, využite výhody nízkych kapitálových investícií, príležitosť rozšíriť sa na tento trh a pridať túto službu existujúcim zákazníkom. Ak ste začínajúci podnikateľ, Braillova tlač je ideálnym miestom, kde začať. Nízke investície, ľahko dostupné hotové substráty, jednoduché nastavenie a ste pripravení na tlač!

pa large solution object braille banner3
MUTOH: SB Skiltagerd

Jednou z najväčších výhod LED UV tlače sú jemné detaily, ktoré je možné dosiahnuť pri tlači v Braillovom písme, takže bez ohľadu na to, aký malý je váš dizajn alebo text, bude príjemný na dotyk. A vďaka technológii tvrdnutia atramentu nedochádza k žiadnemu vyblednutiu a veľkej odolnosti voči poškriabaniu.

Vaše náklady sú nízke s malými formátmi LED UV tlačiarní a atramentmi. A pretože je len málo príprav, prototypovanie a jednorazové kusy sú nákladovo efektívne ako dlhšie série. To všetko sa sčítava a pomáha udržať si maržu.

Možno aj tento príbeh je dobrým príkladom, ako rozšíriť sortiment svojich služieb a začať ponúkať digitálne tlačené Braillovo písmo. Porozmýšľajte nad tým!