Home Témy Novinky a aktuality Sappi a ISBC: papier s čipmi RFID

Sappi a ISBC: papier s čipmi RFID

479
0

Inteligentný papier s vloženými čipmi RFID predstavuje spojenie digitálneho a papierenského sektora, ktorý otvára nové obchodné príležitosti.

ISBC, dodávateľ produktov na báze RFID, a výrobca papiera Sappi spoločne vyvinuli papier s integrovaným čipom ISBC® RFID. Výsledkom je hárok vyrobený zo 100% vláknitého papierového substrátu Swiss Matt od výrobcu špeciálneho papiera Sappi, v spojení s čipmi RFID, ktoré sú vložené do hárkov papiera tak, že nemajú žiadny vplyv na povrch papiera – ten zostáva plochý a hladký.

Nikita
Nikita Kozhemyakin

Sappi je dodávateľom trvalo udržateľných produktov a riešení z drevitých vlákien. ISBC ako dodávateľ riešení RFID hľadal alternatívu k plastu pre inteligentnú tlač a papier Sappi Swiss Matt – používaný väčšinou ako atramentový papier na veľkoformátovú tlač – bol perfektnou voľbou vďaka svojmu bielemu povrchu, vynikajúcim výsledkom tlače, odolnosti voči poškriabaniu a vodeodolnosti. Papier sa navyše vďaka svojej výnimočnej kvalite povrchu a hodvábnemu pocitu ukázal ako perfektný materiál a ponúka spotrebiteľom prvotriedny zážitok. „Od začiatku bolo jasné, že rozvoj našich zákazníckych projektov v priamej spolupráci so spoločnosťou Sappi bude pre nás veľkým prínosom. Silná odbornosť na špeciálny papier nám umožnila urobiť veľký krok vpred,“ hovorí Nikita Kozhemyakin, riaditeľ pre rozvoj obchodu skupiny ISBC.

S rastúcim dopytom a potenciálnymi aplikáciami čelí trh s tlačou výzve vylepšiť existujúce produkty a služby v súlade s novými technickými možnosťami. S prelomovým papierom ISBC® RFID môžu teraz tlačiarenské spoločnosti rozšíriť svoje portfólio o tlačenú elektroniku. Papier ISBC® RFID obsahuje čip RFID a tlačí sa naň rovnako ľahko ako na bežný list papiera, čo z neho robí nákladovo efektívne riešenie pre tlačové spoločnosti. Ďalšou výhodou „sendvičového produktu“ je, že je možné naň tlačiť rôznymi druhmi tlačových techník a strojov – čím sa eliminuje nákladná interná vývojová práca a vyhýba sa investíciám do nového zariadenia, softvéru a obchodných procesov.

RFID paper picture web
Sappi: papier ISBC® RFID

Požadované informácie je možné jednoducho preniesť na čip RFID zabudovaný v papieri: na proces kódovania vyvinula spoločnosť ISBC špeciálny kódovací stroj a školiace materiály. Papierová linka ISBC® RFID vyrobená zo Swiss Matt sa používa hlavne na vizitky, pohľadnice, nálepky, propagačné letáky, POS materiály, prístupové a vernostné karty, štítky na ochranu značiek, diplomy a mnoho ďalších aplikácií.

Pokiaľ ide o šetrenie zdrojov a ochranu životného prostredia, papier RFID prináša významné výhody oproti konvenčným plastovým štítkom. Ivan Demidov, zakladateľ a vynálezca ISBC, hovorí: „Naša patentovaná technológia je na trhu jedinečná. Koncovým užívateľom ponúka produkt bez PVC, udržateľnejší a odolnejší variant pre budúcnosť.“ Papierové štítky RFID znižujú množstvo odpadu počas výroby aj na konci životného cyklu produktu. Tlačové procesy tiež spotrebúvajú menej energie a zdrojov, čo vedie k zníženiu uhlíkovej stopy u spoločností zameraných na budúcnosť a zameraných na udržateľnosť B2B a B2C.

Papier ISBC® RFID je vhodný pre širokú škálu aplikácií v mnohých priemyselných odvetviach. Jednoduchým výrobkom dodáva digitálnu hodnotu – spoľahlivo a za nízke náklady. Konkrétne sa dá použiť na bezkontaktné lístky v autobusoch, vlakoch, električkách a iných dopravných prostriedkoch, ako aj na predplatené karty a darčekové karty, vizitky a kontrolu prístupu vrátane kľúčov do hotelových izieb, skipasov alebo vstupných náramkov pre akcie a veľtrhy. Senzory a štítky na papieri môžu byť tiež integrované do diplomov a iných certifikátov na overenie pravosti dokumentu. Konvenčné pohľadnice je možné tiež vylepšiť integráciou značky RFID s interaktívnymi adresami URL.

O spoločnosti ISBC

isbc logo

ISBC Group je ruská spoločnosť, ktorá sa špecializuje na distribúciu zariadení pre čipové karty, výrobu kontaktných a bezkontaktných kariet, služby personalizácie čipových kariet a RFID a informačnú bezpečnosť. Skupina bola založená v roku 2002 a má sídlo v blízkosti Moskvy. Spoločnosť neustále investuje do vývoja unikátnych produktov RFID a IoT. V spolupráci s partnermi ako NXP, HP, Sappi a Dupont vyvíja spoločnosť ISBC produkty pre odvetvia ako platobný sektor, bezpečnosť, doprava, ochrana značky, logistika a dodávateľský reťazec. Nový papier RFID sa bude vyrábať v jednom z výrobných závodov ISBC v mikroelektronickom centre Moskva v Rusku.