Home Eventy Koenig & Bauer: We print your world

Koenig & Bauer: We print your world

441
0

Kompletne virtuálny odborný veľtrh virtual.drupa 2021 prebehol tohto roku od 20. do 23. apríla. Spoločnosť Koenig & Bauer sa samozrejme ako tradičný podporovateľ veľtrhu zúčastnil aj jej virtuálnej podoby

Jeden z najvýznamnejších výrobcov tlačových strojov na veľtrhu vystúpil nie len s živými prezentáciami tlačových technológií, ale prezentoval mimo iné aj svoj obalový workflow a inteligentné digitalizačné riešenie. Návštevníci virtuálneho veľtrhu mali možnosť po prvý raz vidieť stroj VariJET 106 pre digitálnu potlač skladaných krabičiek v akcii.

Koenig & Bauer na virtuálnom veľtrhu drupa

  • Prvá virtuálna realizácia najdôležitejšieho veľtrhu v branži
  • Live-stream k obalovému workflow z jednej ruky
  • Digitalizácia ako pridaná hodnota pre svet tlače
  • VariJET 106 pre digitálnu potlač skladaných krabičiek v akcii
  • Príspevok teraz na YouTube kanáli

Ťažiskom virtuálnej prezentácie na veľtrhu bola obalová produkcia. Skladané krabičky, lepenky, alebo fólie – pre rôzne použitie má Koenig & Bauer v portfóliu vhodné strojové riešenia. Na živo v akcii bolo na virtuálnej Drupe možné vidieť workflow pre produkciu skladaných krabičiek. Koenig & Bauer predstavila kompletnú procesnú reťaz od tlače cez výsek až k lepeniu na strojoch Rapida 106 X, CutPRO X 106 a Omega Allpro 110.

30105 140bearb g
Na virtual.drupa k videniu na živo v akcii: Nová Rapida 106 X

Súčasťou veľtržnej prezentácie Koenig & Bauer bol aj krátky pohľad do obalovej a dekoratívnej tlače s digitálnym single-pass tlačovým strojom RotaJET a nesmela v ňom chýbať ani najnovšia CI flexotlačová rotačka Evo XC, špecialista na menšie a stredné náklady obalov.

Jedným z najdynamickejšie sa rozvíjajúcim odborom v polygrafii je istotne oblasť potlače a spracovania vlnitej lepenky. Ani v tomto segmentu nezostáva Koenig & Bauer pozadu a na virtual.drupa preto predstavila svoje najnovšie stroje pre potlač lepenkových prírezov CorruJET (single-pass inkjet), CorruFLEX (flexotlač) a CorruCUT (flexotlač s rotačným výsekom).

Po prvý krát naživo v akcii mohli návštevníci vidieť nový stroj VariJET 106 pre digitálnu potlač skladaných krabičiek. Hybridný tlačový systém z dieľne joint venture Koenig & Bauer Durst integruje osvedčenú inkjetovú technológiu od spoločnosti Durst do platformy Rapida stredoformátových ofsetových strojov Koenig & Bauer Sheetfed.

V rámci svojej prednášky v Conference Area hovorili špecialisti Koenig & Bauer o tom, ako zasieťovaním strojov, nasadením umelej inteligencie a ďalšími dátovými činnosťami môžu tlačiarne ešte účinnejšie formulovať svoje procesy.

“Radšej by sme sa s našimi zákazníčkami a zákazníkmi stretli osobne”, zhŕňa Dagmar Ringel, vedúci firemnej komunikácie a marketingu u Koenig & Bauer. „Ale po prvom odsunutí veľtrhu drupa v minulom roku si pandémia vyžiadala alternatívnu cestu pre produktové prezentácie, diskusie a výmenu informácií v branži aj v roku 2021. Pevne veríme, že s našimi živými ukážkami, prednáškou aj panelovou diskusiou priniesli naši kolegovia na obrazovku trochu pocitu toho pravého veľtrhu”, hovorí Dagmar Ringel.

O spoločnosti Koenig & Bauer

Koenig & Bauer je najstarší výrobca tlačiarenských strojov na svete s najširším sortimentom v tomto odbore. Už viac ako 200 rokov spoločnosť podporuje tlačiarne tým, že ponúka inovatívne technológie, procesy prispôsobené na mieru a širokú škálu služieb. Sortiment zahŕňa tlačové riešenia pre bankovky a lepenku, fólie, plechové a sklenené obaly, knihy, displeje, etikety, dekory, časopisy, reklamu a noviny. S ofsetovým a rotačným ofsetom a flexotlačou, bezvodým ofsetom, gravírovaním do ocele, simultánnou a sieťotlačovou alebo digitálnou atramentovou tlačou je spoločnosť Koenig & Bauer doma a často je lídrom v takmer všetkých tlačových procesoch. V roku 2020 dosiahlo 5 593 vysoko kvalifikovaných zamestnancov na celom svete ročné príjmy vo výške 1,029 miliárd EUR.

Ďalšie informácie nájdete na www.koenig-bauer.com

logo kba small