Home Design 27.apríl: Svetový deň grafiky a dizajnu.

27.apríl: Svetový deň grafiky a dizajnu.

515
0

Pred 26–timi rokmi bol vyhlásený medzinárodný deň grafiky a dizajnu. Je to teda tak trocha aj náš deň. Váš. Grafika a dizajn je naša práca, naša radosť.

Keď v roku 1963 Peter Kneebone a Willy de Majo založili v anglickom Londýne Radu Icograda—the International Council of Graphic Design Associations (ico-D), asi nikto netušil, že sa jedného dňa (presne od roku 1995) bude tento deň pripomínať celosvetovo ako Deň grafiky a dizajnu.

Dnes je ico-D najväčší svetový zástupca medzinárodnej komunity profesionálnych dizajnérov, združujúci viac ako 80 inštitúcií po celom svete, usporadúvajúci kongresy dizajnu a mnoho ďalších podnetných akcií.

Dizajn a grafika sú súčasťou nášho života, sú všade okolo nás. V praktickej alebo umeleckej forme. Viac ako kedykoľvek predtým, je dizajn kritickým médiom vodcovstva a progresívnej zmeny.

Čo pre vás znamená grafika a dizajn?

Noviny pre grafický priemysel sa snažia popri všetkých technických a odborných informáciách hovoriť a zverejňovať aj dizajn a grafiku. Od jesene minulého roka sme sa rozhodli pozmeniť formu Novín pridaním prebalu.

Vďaka spolupráci s kreatívnymi ľuďmi sa nám darí každý mesiac Noviny troška ozvláštniť a skrášliť. Sme radi, že naša snaha o signovanú zberateľskú edíciu, ktorá takto postupne vzniká, sa páči a je o ňu záujem. Takto naše prebaly vznikali:

Bez vás, by sme ale nemali o čom písať a svedčí o tom aj to, že najčítanejšími článkami sú tie, ktoré sme nazvali Človek za príbehom a v ktorých píšeme o vašich cestách grafikou a dizajnom.

Ďakujeme.

Oslávte dnešok úsmevom – veď robíte svet krajším – nech v rámci grafického priemyslu pracujete kdekoľvek.

Je to aj váš deň.