Home Témy Novinky a aktuality AWC Morava: Prvé inštalácie DTG tlačiarní EPSON SC-F3000

AWC Morava: Prvé inštalácie DTG tlačiarní EPSON SC-F3000

498
0

Je to už pár mesiacov, čo EPSON oficiálne uviedol priemyselnú DTG tlačiareň EPSON SC-F3000. O čo viac sa o tlačiarni hovorilo, o to ťažšie ju bolo niekde nájsť. Ale dočkali sme sa – v uplynulých týždňoch  AWC Morava nainštalovala u zákazníkov rovno 3 tieto špičkové tlačiarne.

Nová tlačiareň SC-F3000 je v poradí tretím prírastkom do radu DTG (Direct-to-garment)  tlačiarní od firmy EPSON. A tentokrát výrobca poriadne pritvrdil. Pokiaľ je nižší model SC-F2100  určený pre malé firmy zaoberajúce sa priamou potlačou textilu, tak SC-F3000 mieri o rad vyššie do tzv. sekcie commercial, kde bude súperiť s tlačiarňami ako Brother GTX, GTX Pro, DTG Digital M2 & M6, Kornit Breeze atp. 

Rostislav Folvarcny
Rostislav Folvarčný


Rostislav Folvarčný, Managing Director at AWC Morava, s.r.o.: „prví klienti, ktorí prejavili dôveru v AWC Morava, tlačiarne objednávali v tejto prazvláštnej covidovej dobe v podstate na základe brožúr a youtubových videí. O to viac si ich dôveru v naše služby vážime. Bavia nás nové veci, ktoré fungujú a dá sa na ne spoľahnúť. A to sa zatiaľ pri SC-F3000 javí ako naprostá samozrejmosť.“

Čo sa zmenilo oproti predchádzajúcemu modelu SC-F2100?

Robustná konštrukcia stroja
S prechodom z entry level do priemyselného commercial segmentu sa váha stroja zdvihla na 330 kg, tlačiareň je robustnejšia. Životnosť tlačiarne je kalkulovaná na 360.000 výtlačkov. (pre porovnanie u F2100 je to 24.000 výtlačkov)

Bulk systém a náklady na tlač
Prvý raz v rade DTG predstavila spoločnosť Epson svoje atramentové riešenie postavené na bulk systéme a 1,5 litrových atramentových vreckách, ktoré pomáhajú znižovať celkové náklady a prestoje. Prevádzkové náklady sú o neuveriteľných 70% nižšie než u tlačiarne EPSON SC-F2100. Atramenty pre SC-F3000 stoja cca 130,- € bez DPH / 1,5 litrové vrecko bez ohľadu na farbu.

Nové tlačové hlavy + technológia overovania trysiek (NVT)
V tlačiarni sú použité úplne nové priemyselné tlačové hlavy PrecisionCore microTFP  – 8000 trysiek pre biely atrament a 1600 trysiek pre každý kanál CMYK. Technológia overovania trysek (NVT – Nozzle Verification Technology) automaticky kontroluje, či trysky “strieľajú” presne. Pokiaľ by niektorá tryska mala problémy, piezo technológia to intuitívne vykompenzuje a zaistí konštantne vysokú kvalitu tlače. K výmene tlačovej hlavy už nepotrebujete objednávať servis, všetko zvládne preškolený užívateľ behom hodiny sám.

prvni instalace dtg tiskarny epson sc f3000 3
AWC Morava


Minimálna údržba
Pre zníženie množstva užívateľských zásahov je tlačiareň vybavená rôznymi integrovanými funkciami automatickej údržby, ako je nový systém oteru tlačovej hlavy textilným pásom, veľká jednotka na zachytávanie prachu a automatické čistenie parkovacej jednotky. Ku všetkým potrebným častiam je pre užívateľa vďaka posuvným krytom skvelý prístup, priestor údržby je osvetlený LED pásikom. Tlačiareň aj po mesiacoch prevádzky zostáva vnútri neuveriteľne čistá.

Rýchlosť tlače
SC-F3000 tlačí na svetlé a tmavé odevy takmer dvakrát rýchlejšie než porovnateľné konkurenčné DTG tlačiarne dostupné na trhu. V porovnaní s tlačiarňou EPSON SC-F2100 je nová F3000 u farebného textilu až 3.4 x rýchlejšia. Jedno farebné tričko v tlačovom formáte 346 x 408 mm vytlačíte v štandardnom režime 4pass HD (1200x600dpi) za 52 sekúnd. V reálnej prevádzke sa bavíme o produktivite cca 35 tričiek za hodinu vrátane všetkej manipulácie obsluhy.

Certifikácia a odolnosť
Rovnako ako u F2100 splňujú atramenty certifikáciu OEKO-TEX a taktiež GOTS (Global Organic Textile Standard.) Atramenty Epson DG dosiahli skóre 4-5 v testu praní AATCC 2A, čo sú minimálne rovnaké (ak nie lepšie) výsledky ako u konkurenčných tlačiarní na trhu.


Vďaka tomu všetkému je možné považovať novú tlačiareň Epson SC-F3000 vo svojom segmente za jednoznačne jednu z najlepších dostupných DTG tlačiarní na trhu, či už v zmysle technickej vyspelosti, alebo v pomere cena / výkon a v neposlednom rade v nákladoch na tlač.

Viac o tlačiarni nájdete na stránkach výrobcu EPSON.

O AWC Morava

AWC logo

Ostravský distribútor špecializujúci sa už viac ako 18 rokov na dodávky a servis technológií pre signmaking, sublimáciu a DTG vrátane doplnkov a dokončujúcich technológií. V sortimente aj novinky zo sveta produktov Apple, laserových systémov o a nízko nákladovej tlače.