Home Design Tlač s pridanou hodnotou

Tlač s pridanou hodnotou

840
0

Výrobu prebalu Novín v hektickom predvianočnom čase na jednotku zvládla tlačiareň kanovits print z Dunajskej Stredy. Ďakujeme.

Kanovits print je firma plná inovácií a hladu po novinkách a technologických vychytávkach.

Dnes, po ôsmych rokoch pôsobenia v polygrafii je to bohato vybavená digitálna tlačiareň s množstvom technológií. Vo veľkoplošnej produkcii tu nasadzujú HP latex 360, HP Designjet L26500, ekosolventnú Epson SureColor S80610, ktorým pomáha ploter Mimaki CG160, ale aj flatbet Océ Arizona v kombinácii s frézou Kongsberg V. Najväčším z rady laserov je tu Epilog Fusion od Uhal trade. Maloformátová digitálna produkcia stojí najmä na stroji Xerox Iridesse v kombinácii s lakovacím strojom Duplo DC 646 ale hlavne Duplo DDC810. Na plagáty je tu HP PageWide XL 8000. Samozrejme kompletné post press vybavenie je tu tiež.

Zoltán Kanovits:

„Ako prví, sme začali používať Xerox 1000 s digitálnym parciálnym lakovaním, mali sme na Slovensku prví laserové štúdio na papier a napokon aj na Xerox Iridesse sme ako prví v Európe podpísali zmluvu priamo na výstave Reklama Polygraf, kde mal stroj európsku premiéru. To nás veľmi posunulo.“

Teraz tak má kanovits printXerox Iridesse k dispozícii stroj, ktorý tlačí okrem CMYK aj bielou, striebornou a zlatou a má aj parciálny lak. Kombináciou striebornej a CMYKu sa dá simulovať 98% metalických farieb zo vzorkovníka Pantone Metallics. Parciálny lak aj farby sú polomatné. Rozlíšenie je najvyššie na trhu a napríklad vytlačené krivky sú naozaj dokonalé, v kvalite ultra HD. Biela je plne opacitná, v kombinácii s metalickými papiermi sa dajú docieliť prekvapivé výsledky. Rovako tlače na priehľadné médiá vyzerajú skvelo.

Dizajnérka Éva Farkas-Czifra, ktorá navrhovala náš decembrový prebal Novín, využila práve to, čo tento stroj ponúka. Kombináciou striebornej, zlatej spolu s CMYK, vytvorila metalické odtiene, ktoré následne doplnila lakom, z Duplo DDC810, ktorým vznikol 3D efekt. Eva ako ilustrátorka a autorka celého návrhu každý vytlačený prebal aj signovala.

Napriek všetkému, čo sa dnes na trhu deje, v Dunajskej Strede sa inovuje ďalej – ale o tom vás budeme informovať v pravý čas.