Home Témy Novinky a aktuality NESCHEN COATING: rozšírenie kúpou českej spoločnosti LINUS

NESCHEN COATING: rozšírenie kúpou českej spoločnosti LINUS

555
0

Vďaka akvizícii českého výrobcu Linus s.r.o. je laminátorské podnikanie teraz úplne v rukách spoločnosti Neschen, ktorá zaisťuje dlhodobú výrobu aj vývoj a zároveň prináša väčšiu flexibilitu.

Spoločnosť LINUS s.r.o. existuje od roku 1993, v roku 1999 vyrobila prvý veľkoformátový laminátor. Stroj je do dnešného dňa v prevádzke. Od tej doby sa firma intenzívne venovala vývoju, konštrukcii a výrobe strojov pre signmaking. „Naše stroje pracujú samostatne aj ako doplnky, ktoré zlepšujú vlastnosti a uľahčujú obsluhu stávajúcich strojov a zariadení našich zákazníkov. Našou filozofiou je vyrábať odolné stroje, ktoré vydržia slúžiť veľa rokov.“

LINUS 02 laminatorS165 1
Linus.cz

Od roku 2015 Neschen a Linus s.r.o. úspešne spolupracujú, pričom česká spoločnosť bola jediným výrobcom laminátorov Neschen. V posledných rokoch bola spolupráca medzi oboma stranami taká úspešná, že sa Neschen stal najväčším a neskôr jediným zákazníkom spoločnosti Linus.

LINUS 04 laminatorS165
Linus.cz

Jiří Mach ml., Generálny riaditeľ spoločnosti Linus, a tím spoločnosti Linus zostávajú v spoločnosti a sú teraz súčasťou skupiny Neschen. Mach a Stephan Liegerer, vedúci technických služieb spoločnosti Neschen, tvoria vedenie spoločnosti Neschen s.r.o. Miesto podnikania zostáva rovnaké, spoločnosť Neschen s.r.o. pôsobí aj naďalej z Hradca Králové v Českej republike.

Stephan Liegerer
Stephan Liegerer

„Spolupráca medzi Linusom a Neschenom vždy fungovala mimoriadne dobre, takže pre obe strany je to veľmi pozitívny vývoj a tešíme sa na ďalšie rozvíjanie tohto vynikajúceho partnerstva,“ hovorí Liegerer. Pre zákazníkov spoločnosti Neschen toto spojenie znamená, že spoločnosť môže ešte rýchlejšie odpovedať na ich požiadavky.

Kai Tittgemeyer
Kai Tittgemeyer

Neschen je teraz navyše schopný poskytnúť riešenia na mieru. „Vďaka tomu, že je laminátorský priemysel plne v našich rukách, sme schopní pohotovo reagovať na požiadavky našich zákazníkov. Poskytne nám tiež príležitosť dodať na požiadanie riešenie na mieru,“ hovorí Kai Tittgemeyer, výkonný riaditeľ spoločnosti Neschen Coating GmbH.





Jeden z príkladov prídavného zariadenia:

LINUS – Pozdĺžny orez durst

Pozdĺžne rezanie durst je jedným z doplnkov z produkcie firmy Linus – pre tlačové stroje durst radu p10 so šírkou média 210 a 250 cm. Pozdĺžny orez je možné upraviť a použiť aj na strojoch ďalších výrobcov. Pracuje spoločne s navíjačom tlačového stroja. Odrezávanie okrajov potlačeného média prebieha priamo behom tlače.

Orezávanie okrajov je funkcia, ktorá pri spracovávaní tlačovín jednotných rozmerov šetrí čas následného spracovania. Pokiaľ je tlačový stroj doplnený o pozdĺžny orez, postačí do potrebných miest umiestniť rezacie hlavy. Orez prebieha automaticky pri tlači a navíjaní výstupnej role. Potom stačí urobiť priečne rezy. Orezané médium je vrátane odpadných prúžkov navíjačom navíjané na rolu. Hmotnosť navíjača je 25 kg v prevedení pre šírku média 250 cm. Doplnok neobmedzuje normálny priechod materiálu strojom (40 mm). Nad potláčaným materiálom je lineárne vedenie pre rezacie hlavy. Je možné umiestniť maximálne 6 rezacích hláv. Hlavy sú v ľavom a v pravom vyhotovení. Minimálna medzera medzi rezacími hlavami je 12 mm. Minimálny odrezávaný kraj je 10 mm.