Home Témy Firma mesiaca JUICE: všetko je to o ľuďoch

JUICE: všetko je to o ľuďoch

625
0

Firma plná inovatívnych a jedinečných technológií, stavia na symbióze ľudí a techniky.

Noviny pre grafický priemysel svoje novembrové číslo tlačili v tlačiarni JUICE, čomu sa veľmi tešíme. Získali sme na spoluprácu partnera, ktorý je významným VisCom hráčom na Slovensku a má svoje skúsenosti v tlači tapiet, polepoch stien a dekoráciách interiérov.

Je to dôležité, pretože novembrové vydanie svojím prebalom prezentuje materiál na dekorácie stien a interiérov – ide o samolepiaci polyester, ideálne využiteľný na zmeny stien. O grafiku sa postarala mladá nádejná maliarka Marta Kiss, ktorá bude hotové výtlačky aj osobne signovať.

DCS 0655 2 web

Tlačiareň JUICE vznikla na základe ráznych podnetov zákazníkov volajúcich po zmene a inovatívnych technológiách.

Základom strojového parku sa stali jednoduché a spoľahlivé stroje, z ktorých mnohé v tlačiarni pracujú dodnes. Nosnými tlačovými strojmi vo veľkoformátovej časti sú UV tlačové stroje DURST 320R so šírkou tlače 3,2m  a menšie HP Scitex FB 550/500. JUICE disponuje aj precíznym EPSON SureColor S80610 a latexovými strojmi HP 370 a veľkým HP 1500 opäť v šírke 3,2m.

Jedinečným je latexový doskový stroj HP R 1000, ktorý je jediným na Slovensku. Najväčšími pracantmi sú dva rezacie plotre ZÜND, ktoré sú najviac vyťažené stroje vo firme. V rámci maloformátovej časti JUICE ako prvá na Slovensku disponovala technológiami na rýchlu digitálnu tlač plagátov – bol to najprv KIP Wide Format Printer od Konica Minolta, ktorý bol neskôr vymenený za HP PageWide. Pýchou a rovnako jediným strojom na Slovensku je aj Xerox iGen, ktorý nahradil svojho predchodcu Xerox 1000i.

Práve razantná orientácia na nové a progresívne technológie sa v minulosti spolu s prácou ľudí pričinila o výsledky spoločnosti, ktoré doposiaľ stále rástli.

Napriek situácii v tomto roku, nebudú záverečné čísla fatálne, ale tlačiareň úspešne napreduje ďalej, prišlo dokonca k prijímaniu ľudí nových.

DCS 0701 web

Tomáš Kmiť:

„V zásade to nie je o technológiách, ale je to o ľuďoch. Sú to najmä ľudia, ktorí odovzdávajú firme veľa.“

Vyzerá to tak, že symbióza ľudí a techniky je tým kľúčom k úspechu, ktorý v JUICE našli.