Home Témy Novinky a aktuality Koenig & Bauer: digitálna tlač na pružné a roztiahnuteľné fólie

Koenig & Bauer: digitálna tlač na pružné a roztiahnuteľné fólie

627
0

Spoločnosť Koenig & Bauer vstupuje do spolupráce pri ďalšom rozvoji technológie RotaJET podporou priekopníckeho vývoja.

  • Rovnocenná spolupráca
  • Rastúci trh fóliovej tlače atramentmi na báze vody
  • Nový trh pre RotaJET
  • Dodatočné špeciálne farby, pružné materiály, udržateľnosť

Spoločnosť Koenig & Bauer uzavrela dohodu o spolupráci pri ďalšom rozvoji systému RotaJET. S novým strojom na digitálne tlačené, pružné a rozťahovateľné fólie posilňuje spoločnosť Koenig & Bauer svoje strategické zameranie na rastúci trh obalov a digitálnej tlače. Prvé inštalácie stroja, ktorý je vyvíjaný na báze RotaJET, pre tlač pružných a roztiahnuteľných fólií sa očakávajú už budúci rok.

„Náš RotaJET je na trhu už dobre etablovaný, pokiaľ ide o aplikácie na papier a dekoračné tlače. Ako ďalší krok sa teraz chceme spoločne s jedným z popredných svetových hráčov v tejto oblasti pustiť do digitálnej tlače na flexibilné a roztiahnuteľné filmy“

hovorí člen predstavenstva spoločnosti Koenig & Bauer Christoph Müller.

Stroj bude mať maximálnu šírku pásu 1 380 mm a bude schopný tlačiť na fólie s hrúbkou od 0,12 do 0,3 mm na obe strany.

„Spoločnosť Koenig & Bauer si vybudovala reputáciu priekopníka vysoko výkonnej priemyselnej ekologickej atramentovej tlače. S našim partnerom, novým tlačovým strojom a jeho atramentmi na báze vody, budeme v ešte lepšej pozícii na podporu udržateľnosti a súčasne plánujeme zmeniť tvár trhu s digitálnou tlačou pre flexibilný a roztiahnuteľný film zameraný na poskytovanie vyššej presnosti farieb a ďalšie možnosti tlače „

dodal Christoph Müller.

Špeciálne dodatočné farby, ako je biela alebo metalická, je možné potom tlačiť pomocou atramentovej tlače.

O spoločnosti Koenig & Bauer

Koenig & Bauer je najstarší výrobca tlačových strojov na svete s najširším sortimentom v tomto priemysle. Už viac ako 200 rokov spoločnosť podporuje tlačiarne pomocou inovatívnych technológií, procesov šitých na mieru a širokej škály služieb.

logo kba small

Portfólio siaha od bankoviek cez lepenku, fóliu, plechové a sklenené obaly až po knihy, displeje, etikety, časopisy, reklamu a tlač novín. Ofsetová a flexotlač na hárky a kotúče, bezvodý ofset, gravírovanie do ocele, simultánna a sieťotlač alebo digitálna atramentová tlač – spoločnosť Koenig & Bauer je doma a často je lídrom v takmer všetkých tlačových procesoch. Vo finančnom roku 2019 dosiahlo 5 800 vysoko kvalifikovaných zamestnancov na celom svete ročný obrat viac ako 1,2 miliardy eur.

Ďalšie informácie nájdete na www.koenig-bauer.com