Home Témy Novinky a aktuality Nippon Paper: akvizícia nórskeho Elopak ASA

Nippon Paper: akvizícia nórskeho Elopak ASA

323
0

Nippon Paper posilňuje svoju prítomnosť v Európe účasťou na nórskom koncerne Elopak ASA.

Spoločnosť Nippon Paper Industries Co. oznámila, že získala časť vydaného bežného základného imania spoločnosti Elopak ASA, nórskej spoločnosti na výrobu papierových obalov na tekutý obsah, pôsobiacej v Európe a Severnej Amerike, ako hlavný investor verejnej ponuky spoločnosti Elopak v Osle.

Spoločnosť Nippon Paper zaradila päť rastových oblastí podnikania: obaly, papier pre domácnosť a zdravotníctvo, chemikálie, energetika a drevo. Najmä v oblasti obalov sa papier prehodnocuje ako materiál šetrný k životnému prostrediu. Ako úplný dodávateľ systémov sa divízia Paper-Pak snaží ďalej rozširovať svoj hodnotový reťazec zabezpečením integrovaného systému od základného papiera po spracovanie a tiež hľadania príležitosti na rozšírenie podnikania prostredníctvom kapitálových investícií a fúzií a akvizícií v Japonsku a v zámorí.

Elopak je popredný svetový dodávateľ lepenkových obalových a plniacich zariadení pre tekuté potraviny, ktorý sa stará o trhy s čerstvým i trvanlivým tovarom. Kultové kartóny Pure-Pak® sú navrhnuté s ohľadom na životné prostredie, bezpečnosť potravín a pohodlie. S využitím obnoviteľných, recyklovateľných a trvalo udržateľných materiálov poskytuje spoločnosť Elopak inovatívne obalové riešenia, ktoré ponúkajú prírodnú a pohodlnú alternatívu k plastovým fľašiam a ktoré vyhovujú nízkouhlíkovému obehovému hospodárstvu – cirkulárnej ekonomike.

Spoločnosti Elopak a Nippon Paper prehlbujú svoje vzťahy už viac ako 30 rokov, počnúc rokom 1989. Naposledy podpísali novú licenčnú dohodu o produkte v marci 2016, ktorá umožňuje spoločnosti Nippon Paper vyrábať a predávať určité produkty Pure-Pak® v Japonsku.

Pod firemným sloganom spoločnosti Nippon Paper „Tvarovanie budúcnosti so stromami“ je filozofiou spoločnosti Nippon Paper prispieť k vytvoreniu dekarbonizovanej spoločnosti udržateľným a efektívnym využívaním drevných zdrojov a k rozvoju bohatšieho životného štýlu a kultúry pre ľudí celého sveta. Spoločnosť Elopak sa zaviazala, že vytvorí udržateľné obalové riešenia, ktoré zákazníkom umožnia robiť rozhodnutia ohľaduplné k životnému prostrediu.

Firemný profil spoločnosti Elopak:

Sídlo (centrála spoločnosti)Oslo, Nórsko
Rok založenia1957
Akciový kapitál47 miliónov €
Predmet podnikaniaVýroba a predaj obalov a plniacich strojov
Čistý obrat (vo fiškálnom roku 2020)909 miliónov €