Home Prax Ako na... IGEPA + MONDI: Symfónia luxusu a kreativity

IGEPA + MONDI: Symfónia luxusu a kreativity

402
0

Workshop ojedinelý rozsahom a živým prepojením s reálnou výrobou prebehol 6.mája z showroomu IGEPA. Ak ste ho nestihli sledovať, prinášame krátke info a aj kompletný záznam. Stojí za zhliadnutie!

Spoločnosti Igepa, ako distribútor, a Mondi,  ako výrobca papiera, usporiadali na začiatku mája webinár venovaný papieru MAESTRO supreme. Vysielalo sa na živo z showroomu Igepa v Prahe a v zmysle loga papiera MAESTRO – vo frakoch.

Najskôr sa nechal papier MAESTRO supreme, vlajková loď radu MAESTRO, otestovať v tlačiarňach s rôznym zameraním. Tlačiarne boli požiadané, aby na tento papier digitálne vytlačili zaujímavé polygrafické výrobky, s ktorými sa stretávajú v svojej praxi a vyskúšali rôzne spôsoby zušľachtenia a dokončovania.

20210506 134718 web
Ivana Čapková (MONDI) a Pavel Červinka (IGEPA)

Skvelými sprievodcami webinárom boli Pavel Červinka (Key Account Manager, IGEPA) a Ivana Čapková (Customer Project Development Manager, MONDI). O svojej skúsenosti sa potom s účastníkmi webinára podelili zástupcovia tlačiarní buď v priamom vstupe, alebo prostredníctvom predtočeného videa priamo z výroby. Záverečný part tejto symfónie patril Josefovi Remetovi (Riaditeľ predaja Paper & Print, IGEPA).

Včas zaregistrovaným účastníkom boli vzorky z testovania poslané vopred poštou, aby ich mali u seba pri živom vysielaní a mohli si tak výsledky „ohmatať“ a prezrieť na vlastné oči.

Čo najviac zaznievalo od účastníkov:

  • Papier MAESTRO supreme pôsobí veľmi príjemne, až luxusne. Je krásne biely, hladký a na omak veľmi príjemný. Hodí sa pre produkty s vyššou pridanou hodnotou.
  • Krásne farebné podanie, vhodné napríklad aj pre fotografie, naviac s príjemným haptickým vnemom.
  • MAESTRO supreme veľmi dobre prijíma toner, bez toho, že by farba praskala. Tlač je vyrovnaná ako v ploche, tak aj v detailoch. Pri ohybe, alebo lome farba nevypadáva. A to aj bez použitia laminácie alebo ďalšej povrchovej úpravy.
  • Pri ryhovaní sa papier chová veľmi kľudne, nestrapkajú sa vlákna a ryha je krásne čistá aj bez laminácie. 
  • Veľmi dobre funguje zlatenie, resp. nanášanie metalickej fólie a to aj na veľké plochy.
  • Polygrafický trh zažíva trochu odklon od klasických „kried“, nenatieraný papier tak pôsobí príjemne a vyvoláva pocit ekologického produktu.

Zúčastnené tlačiarne a technológie tlače, zušľachťovania a dokončovania použité na testovaných vzorkách:

  • Moravapress – tlač na HP Indigo, klasický výrez aj laserový výsek
  • Tiskárna K&B Most – tlač na Konica Minolta, zlatenie, orez a výsek na výsekovej forme
  • Akční tisk – malosériová výroba krabičiek, skladaný leták
  • Ofset Valeš – digitálna tlač suchým tonerom – vizitky, pozvánky, svadobné oznámenia
  • Powerprint – malosériová knižná produkcia – obálky kníh, väzba až do V8 bez laminácie
  • INDIGOPRINT – tlač metalickým tonerom, nanášanie metalickej fólie, laserové vypalovanie 

Záznam z živého vysielania: