Home Témy Novinky a aktuality EIZO: Široký farebný rozsah, rozlíšenie a najvyššia presnosť

EIZO: Široký farebný rozsah, rozlíšenie a najvyššia presnosť

652
0

Dokonalosť sa skrýva v maličkostiach. No nie je maličkosť ako maličkosť, najmä keď sa spoja tri rozhodujúce – farebný rozsah, rozlíšenie a presnosť, aby reprezentovali monitor ColorEdge CS2740 od spoločnosti EIZO. Dokonalou kombináciou bol dosiahnutý ideálny monitor pre každého užívateľa na ostré, detailné, no predovšetkým neskreslené a presné zobrazenie – či už snímok, videí alebo grafiky.

Rozlíšenie UHD 4K

Na svoje si prídu aj filmári či fotografi, a to vďaka plnému rozlíšeniu 4K UHD s podporou HDR, vynikajúcej ostrosti, presnosti a sýtosti farieb. V oblasti kinemagrafie je toto rozlíšenie balzamom na dušu a to isté platí aj vo svete fotografií. Rozlíšenie 3 840 x 2 160 pixelov s vhodnou hustotou 164 ppi zaručí mimoriadne ostré podanie obrazu.

Presné nastavenia

Základnou úlohou grafického monitora je zobraziť presne to, čo zachytila kamera. Z tohto dôvodu je každý monitor individuálne premeraný a optimálne nastavený ešte vo výrobni. Zároveň sú rozpoznané a trvalo odstránené odchýlky od rovnomerného zobrazenia spočívajúce napríklad v rozdielnom jase alebo farebne svietiacich bodoch. Na zachovanie nastavení ponúka model ColorEdge CS2740 hardvérovú kalibráciu, ktorá používateľovi zaberie iba 90 sekúnd. ASIC – vyvinutý zákaznícky procesor vypočíta pri nastavení farieb v monitore potrebné pokyny so 16-bitovou presnosťou. Aj diferencovaná reprodukcia sýtych odtieňov je zvládnutá na vysokej úrovni, pretože pokrýva bežné farebné priestory, napríklad 99 % AdobeRGB. Vďaka tomu je možné spoľahlivo simulovať aj ďalšie kroky digitálneho procesu, ako napríklad tlač pri obrazovkových korektúrach.

EIZO ColorEdge CS2740 f withcontents 03 scaled

Rýchla kalibrácia

Kalibračný softvér ColorNavigator 7 je možné bezplatne stiahnuť na webovej stránke spoločnosti EIZO. V spojení s kalibračným senzorom EIZO EX4 urobí kalibráciu monitora už za zmienených 90 sekúnd. Monitor navyše disponuje technológiou automatického nastavenia farebného profilu monitora pre fotografické editory jednoduchým výberom obrazového režimu monitora, aby bolo nutné monitor kalibrovať. Svetelná clona CH2700 sa dodáva ako voliteľné príslušenstvo a po nasadení na monitor ju držia na mieste iba magnetické sily bez akéhokoľvek lepenia či skrutkovania.

EIZO ColorEdge CS2740 press 01 scaled

Rozhranie USB-C

Stále viac tvorivých pracovníkov využíva svoj prenosný počítač nielen na cestách. Výkonný notebook často predstavuje ich jediný počítač. Z tohto dôvodu prichádza požiadavka na čo najjednoduchšie pripojenie prenosného prístroja k perifériám na domácom alebo firemnom pracovisku. Tento model monitora vychádza týmto požiadavkám maximálne v ústrety. Vďaka štyrom konektorom USB pre downstream a konektora USB-C pre upstream možno externé disky, myš, klávesnicu, čítačku kariet či ďalšiu techniku ​​pripojiť priamo k monitoru. Používateľovi potom k úplnému prepojeniu notebooku so zvyškom pracoviska postačí jediný kábel USB-C vedúci do monitora. Rovnaký kábel zároveň zaistí aj napájanie notebooku s výkonom až 60 W. V tomto prípade už nie je potrebné používať samostatnú dokovaciu stanicu či napájací zdroj. Na monitore nájdete aj po jednom vstupe HDMI a Display Port. Na slovenskom a českom trhu bude monitor dostupný v máji 2020.