Home Témy Novinky a aktuality Antalis: akvizícia Integart!

Antalis: akvizícia Integart!

325
0
Antalis kupuje Integart

Akvizícia, ktorá zmení VisCom trh v Poľsku, Česku a na Slovensku bola potvrdená. Antalis kupuje distribútora Integart.

Prevzatie podpísané

Antalis pokračuje vo svoje „šnúre“ akvizícií a podpísal záväznú ponuku na kúpu skupiny Integart, aby tým rozšíril svoje pôsobenie na trhu vizuálnej komunikácie.

Antalis preberá skupinu Integart, ktorá dosiahla v roku 2022 konsolidovaný obrat 42 miliónov EUR (37,2 milióna GBP) a zamestnáva viac ako 200 zamestnancov. Integart Group je významným distribútorom produktov vizuálnej komunikácie so sídlom v Poľsku s pobočkami v Českej republike a na Slovensku. Skupina založená v roku 1994 ponúka široký sortiment veľkoformátových tlačových materiálov, textílií a strojov pre rôzne priemyselné odvetvia, ako sú médiá, interiérový dizajn a stavebníctvo. Vďaka odborným znalostiam v oblasti predaja veľkoformátových tlačiarenských strojov a portfóliu značiek umožní akvizícia skupiny Integart spoločnosti Antalis diverzifikovať svoju ponuku.

Slová riaditeľov

herve
Antalis: Hervé Poncin

Generálny riaditeľ Antalis Hervé Poncin uviedol: „Akvizícia skupiny Integart posilní našu pozíciu na trhu vo východnej Európe a zlepší realizáciu nášho plánu rastu na trhu vizuálnej komunikácie.“

kot
Integart: Sławomir Kot-Zaniewski

Sławomir Kot-Zaniewski, prezident skupiny Integart, dodal: „Od svojho založenia sa naša spoločnosť rozrástla na vysoko špecializovaného a renomovaného dodávateľa riešení a služieb vizuálnej komunikácie pre reklamný priemysel. Vstup do skupiny Antalis z nás urobí silnejšieho hráča na trhu a umožní nám expandovať do zahraničia.“


Táto akvizícia má potenciál „zamiešať karty“ na VisCom trhu v Poľsku, ale samozrejme bude citeľná aj v Čechách a na Slovensku.


Ponuka ešte podlieha splneniu obvyklých odkladacích podmienok vrátane súhlasu poľského úradu pre hospodársku súťaž.

O Antalis

Antalis je stopercentne vlastnená dcérska spoločnosť KPP Group Holdings Co., Ltd., celosvetového lídra v distribúcii papierov, obalov a vizuálnej komunikácie so sídlom v Japonsku a kótovaná na Tokijskej burze cenných papierov (ISIN JP3293350009) s 563 miliardami JPY (približne € 4 miliardy) obrat v roku 2022. V Európe a Latinskej Amerike je Antalis popredným B2B distribútorom produktov a služieb v oblasti papiera a priemyselných obalov a číslom dva v distribúcii médií vizuálnej komunikácie. Antalis so sídlom v oblasti Paríža (Francúzsko) pôsobí v 29 krajinách a obsluhuje viac ako 90 000 zákazníkov s tímom 3 800 zamestnancov a prelomovými riešeniami elektronického obchodu. Má 60 distribučných centier.

antalis-logo