Home Design Very Peri: Pantone farba roka 2022

Very Peri: Pantone farba roka 2022

1059
0
Pantone color of the year 2022

Novou farbou roka 2022 bola vyhlásená „brčálovo modrá“ PANTONE® 17-3938 Very Peri, ktorá má byť symbolom globálneho ducha doby a prechodu, ktorým prechádzame.

Pantone, poskytovateľ profesionálnych farebných štandardov a digitálnych riešení pre dizajnérsku komunitu, včera predstavil nový modrý odtieň PANTONE 17-3938 Very Peri, dynamický modrý odtieň s oživujúcim fialovočerveným podtónom ako výber Pantone Color of the Year pre rok 2022. Tento odtieň, ktorý spája vernosť a stálosť modrej s energiou a vzrušením z červenej, predstavuje podľa slov Leatrice Eiseman, výkonnej riaditeľky Pantone Color Institute posilňujúcu zmes novosti.

Very Peri Pantone colour of the year 2022

„Very Peri prináša novú perspektívu a víziu dôveryhodnej a milovanej rodiny modrých farieb,“ pokračuje Leatrice. „odtieň, ktorý zahŕňa kvality blues, no zároveň má fialovo-červený podtón, prejavuje štedrý, radostný postoj a dynamickú prítomnosť, ktorá podporuje odvážnu kreativitu a nápadité vyjadrenie.

Prvýkrát v tomto roku sa značka rozhodla vytvoriť nový odtieň, ktorý ešte nebol v jej existujúcom katalógu farieb pre jej farbu roka. K tomu spoločnosť zmiešala modré tóny s fialovo-červenou. Americká spoločnosť uvádza nárast metaverza a vplyv blokovania koronavírusov ako kľúčové prvky, ktoré ovplyvnili výber farby.

„Farba roka Pantone odráža to, čo sa deje v našej globálnej kultúre, vyjadruje to, čo ľudia hľadajú, na čo môže táto farba odpovedať,“ dodala Laurie Pressman, viceprezidentka Pantone Color Institute. „Vytvorenie novej farby po prvý raz v histórii nášho vzdelávacieho programu farieb Pantone Color of the Year odráža prebiehajúce globálne inovácie a transformáciu.“

Keďže PANTONE, ako spoločnosť naďalej uznáva farby ako formu komunikácie a spôsob vyjadrenia a ovplyvnenia myšlienok a emócií, zložitosť tohto nového červeného a fialovomodrého odtieňa zvýrazňuje rozsiahle možnosti, ktoré pred nami ležia.

Very Peri oživuje vďačnosť za niektoré z vlastností, ktoré modrá predstavuje doplnené o novú perspektívu, ktorá dnes rezonuje, a posúva budúcnosť v novom svetle. Táto farba je symbolom globálneho ducha doby a prechodu, ktorým prechádzame. Ako sa dostávame z intenzívneho obdobia izolácie, naše predstavy a štandardy sa menia a naše fyzické a digitálne životy sa spájajú novými spôsobmi. Digitálny dizajn nám pomáha posúvať hranice reality a otvára dvere do dynamického virtuálneho sveta, kde môžeme objavovať a vytvárať nové farebné možnosti. PANTONE® 17-3938 Very Peri ilustruje spojenie moderného života a ako sa farebné trendy v digitálnom svete prejavujú vo fyzickom svete a naopak. .

Very Peri Pantone colour of the year 2022

Farba roka a Microsoft

Spoločnosť Pantone, ktorá zdôraznila silu farieb v digitálnom dizajne, sa spojila so spoločnosťou Microsoft, aby oživila farbu PANTONE Color of the Year 2022 vo všetkých produktoch spoločnosti Microsoft – vrátane vlastných pozadí Teams, tapiet Windows, novej témy Edge a šablóny PowerPoint s obsahom Very. Peri. Spoločnosť Microsoft chápe, že farby zohrávajú rozhodujúcu úlohu v našom digitálnom živote, najmä vzhľadom na našu zvýšenú závislosť od digitálnych nástrojov na komunikáciu v hybridnom prostredí.

O farbe roka Pantone

Proces výberu farby roka si vyžaduje dôkladné zváženie a analýzu trendov. Aby sa každý rok dostali k výberu, odborníci na farby spoločnosti Pantone z Inštitútu farieb Pantone prehľadávajú svet a hľadajú nové farebné vplyvy. To môže zahŕňať zábavný priemysel a filmy vo výrobe, putovné umelecké zbierky a nových umelcov, módu, všetky oblasti dizajnu, obľúbené cestovateľské destinácie, ako aj nové životné štýly, herné štýly a sociálno-ekonomické podmienky. Vplyvy môžu pochádzať aj z nových technológií, materiálov, textúr a efektov, ktoré ovplyvňujú farby, relevantné platformy sociálnych médií a dokonca aj pripravované športové udalosti, ktoré upútajú celosvetovú pozornosť. Farba roka od Pantone už 23 rokov ovplyvňuje vývoj produktov a nákupné rozhodnutia vo viacerých odvetviach vrátane módy, bytového zariadenia a priemyselného dizajnu, ako aj balenia produktov a grafického dizajnu.

O Inštitúte farieb Pantone™

Pantone Color Institute je obchodná jednotka v rámci Pantone, ktorá zvýrazňuje najlepšie sezónne farby, vyberá farbu roka Pantone, predpovedá globálne farebné trendy a radí spoločnostiam ohľadom farieb pre vizuálnu identitu produktov a značiek. Prostredníctvom predpovedí sezónnych trendov, psychológie farieb a poradenstva pre farby sa Pantone Color Institute spája s globálnymi značkami, aby efektívne využili silu, psychológiu a emócie farieb vo svojej dizajnovej stratégii.

79a0f1c397441bb72d1e7a391fd6908b