Home Eventy Reklama Polygraf 2023

Reklama Polygraf 2023

248
0
Reklama Polygraf 2023

28. ročník našej najvýznamnejšej výstavy polygrafie, reklamy, obalov a 3D tlače otvoril svoje brány. Boli sme pri tom.

Oplatilo sa prísť?

Hoci čísla návštevnosti budú známe až po ukončení veľtrhu, už v prvý deň sa na návštevnosť nemohol sťažovať nik. Prišli mnohí z vás, okrem češtiny a slovenčiny bolo často počuť poľštinu, či angličtinu. Nechýbali samozrejme študenti v hojnom počte. Výstavné stánky sú pomerne veľké, pridalo to celému konceptu prehľadnosť, možnosť vystaviť naozaj všetko, čo treba.

Zaujímavý sprievodný program

Mnohých zaujal sprievodný program, najmä prednášky, dôkazom čoho bola permanentne plná sála. Už „povinnou“ súčasťou výstav obdobného formátu sú aj polepy vozidiel, táto časť v Prahe na výstavisku nechýbala. Tradičným pražským špecifikom je vyhlasovanie výsledkov súťaže o kalendár roka.

Zmení sa periodicita?

Dlhšie prebiehajú diskusie o periodicite tejto výstavy, kde jasne zaznieva požiadavka vystavovateľov o zavedenie dvojročného cyklu. Česko-slovenský polygrafický trh zjavne nemá na to, absolvovať tak nákladné podujatie v pozícii vystavovateľa každý rok. Výsledkom potom je absencia mnohých aj významných hráčov, čím sa obraz trhu na výstavisku deformuje a stráca pre návštevníkov výpovednú hodnotu. Ukazuje sa, že prednášky dokážu účinne prilákať odbornú verejnosť a boli hodnotené veľmi pozitívne. Myslíme si, že výstava Reklama Polygraf aj vďaka svojej tradícii tu má svoje miesto a význam, len asi nadišiel čas na update. Budeme držať palce.

s file logo