Home Design Kanovits Print Atelier: svetový víťaz !

Kanovits Print Atelier: svetový víťaz !

1394
0
Xerox vitaz Kanovits Print Atelier

Prestížnu hlavnú cenu Xerox Best of the Best Awards for Print získal Kanovits Print Atelier z Dunajskej Stredy.

Príbeh úspechu

Nevídaný príbeh úspechu Zoltána Kanovitsa a jeho firmy pokračuje. Prvý slovenský vlastník digitálneho stroja Xerox Iridesse, ktorého možnosti sa odvtedy snaží ukázať svojim zákazníkom, prerazil v celosvetovom meradle. Vytvoril preto vlastný vzorkovník tlačových možností stroja Xerox Iridesse, ktorý zaujal aj samotného výrobcu Xerox. A práve na pozvanie Xeroxu začal aj Zoltán Kanovits predášať na jednotlivých Xerox Premier Partner konferenciách po celom svete. Boli to prednášky v portugalskom Vilamoure, talianskom Miláne, rakúskej Viedni a napokon aj japonskom Tokiu pre Fuji-Xerox. Zoltán Kanovits: „v Tokiu som bol milo prekvapený, keď sa mi prihovorila podnikateľka z thajského Bankoku, s tým, že sme pre jej firmu veľkým vzorom a že si dokonca podľa nás zariadila aj priestory vlastnej spoločnosti.“

Po vzorkovníku vytvoril tím v Dunajskej Strede špeciálny kalendár pre rok 2021, ktorý prezentoval možnosti tlače s pridanou hodnotou. Kalendár mal veľkú odozvu, bez nadsádzky sa dá povedať, že teraz ho poznajú na celom svete. Kalendár Kanovits Print Atelier totiž vyhral prestížnu hlavnú cenu Xerox Best of the Best Awards for Print – ako najlepší produkt v tejto celosvetovej odbornej súťaži! A priniesol už aj prvé zakázky. Tu je celý príbeh:

Snimka

Súťaž Best of the Best Award for Print

Firma Xerox propaguje tlačové možnosti svojich strojov Xerox Iridesse, iGen a Versant okrem iného aj každoročnou súťažou Best of the Best Award for Print, s podtitulom Beyond CMYK.

Pričom výrazom Beyond CMYK sa myslia pojmy ako vylepšenia, či ozdoby tlače,  CMYK+ alebo jednoducho Beyond CMYK. Všetky označujú to isté. Zatiaľ čo tradičná digitálna tlač používa 4 farby – azúrovú, purpurovú, žltú a čiernu – Beyond CMYK označuje použitie ďalších farieb ako súčasť procesu digitálnej farebnej tlače.

Celý rad suchých tonerov Xerox, zahŕňa (okrem iného) biele, zlaté, strieborné, číre, fluorescenčné CMY, rozšírenia gamutu vrátane oranžového, zeleného, ​​modrého a špeciálne číre tonery s nízkym leskom. Tieto môžu byť pridané ako priame farby, alebo zmiešané s inými farbami, aby sa vytvorili dramatické efekty. To znamená, že je možné rozšíriť kreatívne možnosti tlače ďaleko za CMYK.

Práve rozšírenie klasickej digitálnej CMYK tlače o spomínané možnosti, v kombinácii s ďalšími dokončovacími technológiami prináša zákazky s pridanou hodnotou.

Súťažné kategórie

Súťaž Best of the Best Award for Print, ktorú Xerox organizuje má tieto kategórie:

            •           Beyond CMYK Stationery Award (Stationery / Cards / Invitations / Menus / Business Cards)

            •           Beyond CMYK Publishing Award (Books / Booklets / Catalogs)

            •           Beyond CMYK Direct Mail Award (Direct Mail / Postcards)

            •           Beyond CMYK Packaging Award (Packaging: Folding Cartons / Labels / Tags)

            •           Beyond CMYK Signage Award (Signage: Posters / Banners / Clings / Tent Cards)

            •           Beyond CMYK Functional Goods Award (Functional Goods Print as a Product: Bookmarks / Luggage Tags / Gift Tags / Coasters / Stickers / Magnets)

            •           Beyond CMYK Marketing Collaterals Award

Jednotlivé príspevky sa posudzujú za kreativitu, dizajn tlače a prínos projetku. Z celého sveta bolo tentokrát predložených viac ako 60 „najúžasnejších, najinovatívnejších a najkreatívnejších“ aplikácií. Vybraných bolo 8 víťazov a 10 čestných uznaní a každý z nich je inšpiráciou pre to, čo sa dnes dá v tomto odvetví dosiahnuť. Prehľad všetkých víťazov nájdete tu.

Kanovits Print Atelier nielen že zvíťazil so svojou pozvánkou v kategórii Stationery, ale s kalendárom 2021 získal hlavnú cenu súťaže Best of Show!

Xerox Iridesse

Xerox® Iridesse® Production Press ponúka všetky charakteristické znaky digitálnej tlače – personalizáciu, ekonomické malé série, okamžitú registráciu a agilnú produkciu – vylepšené o nové, vysokohodnotné, inline funkcie. Tieto možnosti vám umožňujú skombinovať úžasné štvorfarebné snímky až s dvomi špeciálnymi suchými atramentmi v jednom prechode.

Ale Kanovits Print Atelier to nie je iba Xerox Iridesse, ale aj množstvo ďalších technológií – od lakovacieho stroja Duplo, cez dokončovacie zaridenia, veľkopošnú tlač, či lasery.

O tom čo na tomto stroji a dokončovacích zariadeniach Kanovits Print Atelier dokáže, sme okrem článkov, prezentovali aj vo forme prebalu Novín. A je to najmä prepojenie s lakovacím strojom Duplo DuSense DDC-810, ktoré prináša popri širokých možnostiach Xerox Iridesse – tlači bielou farbou, vďaka zlatému a striebornému toneru možnosť tlačiť metalické odtiene, lakovať – následne aj pomocou UV laku dosiahnúť výrazné štrukúry povrchov. Ako prezentuje aj víťazný kalendár 2021 možnosti ďalej ponúka napríklad gravírovanie laserom, kombinácia kreatívnych a metalických papierov a mnoho ďalšieho. Presne v duchu hesla Beyond CMYK. Slovami Zoltána Kanovitsa „tlač s pridanou hodnotou má zmysel“.

Postupne vám tieto možnosti  predstavíme a rovnako sa chystá aj event, na ktorom si budete môcť všetko osobne pozrieť „naživo“.

Kanovits Print Atelier