Home Témy Novinky a aktuality Antalis: ďalšia akvizícia – Gosuma

Antalis: ďalšia akvizícia – Gosuma

205
0
Antalis Gosuma

Spoločnosť Antalis pokračuje v raste kúpou španielskeho distribútora obalov Gosuma.

bb pack

Akvizícia č. 1

Od apríla 2022 je súčasťou rodiny Antalis nemecký distribútor obalov BB Pack ktorý sa špecializoval na obalové riešenia v sektore e-commerce. BB Pack ponúkal široký sortiment obalových materiálov, dizajn a tlačové riešenia na mieru, najmä pre sektor elektronického obchodu. Išlo o spoločnosť s obratom cca 42 miliónov Eur.

Akvizícia č. 2

logo p

V lete 2022 si Antalis kúpou španielskeho výrobcu etikiet Cohal Group upevnil pozíciu na Pyrenejskom polostrove. Išlo o akvizíciu výrobcu a distribútora samolepiacich etikiet a lepiacich pások na báze polyetylénu, polypropylénu a PVC pre B2B zákazníkov. Cohal Group so 60-timi zamestnancami dosiahol v roku 2021 obrat 12,7 milióna Eur.

logo gosuma antalis 200

Akvizícia č. 3

Tentokrát ide o menšiu spoločnosť – Gosuma, ako španielsky distrtibútor plastových obalov, krabíc z vlnitej lepenky, polyetylénových fólií, lepiacich pások a baliacich strojov pre automobilový, potravinársky a farmaceutický priemysel, vykázal obrat na úrovni 5 miliónov Eur. Sídlo spoločnosti je v španielskej Castilla y Leon. Firma obsluhuje viac ako 1000 zákazníkov a je to prvá akvizícia Antalis v roku 2023.

Finančné podrobnosti žiadnej z akvizícií neboli zverejnené.

Čo bude ďalej?

Antalis: Hervé Poncin
Antalis: Hervé Poncin

Generálny riaditeľ Antalisu Hervé Poncin vysvetlil, že distribútor chce aj v budúcnosti rozširovať činnosť aj prostredníctvom akvizícií. Podľa našich informácií Antalis plánuje aj ďalšie prevzatia, najmä na posilnenie svojej pozície v oblasti vizuálnej komunikácie. Je teda zjavné, že japonská matka sa rozhodla krachujúci Antalis prebrať k životu napumpovaním peňazí do akvizícií najmä v rastúcich sektoroch, ktorými sú packaging a VisCom. Nechajme sa teda prekvapiť.

O Antalis

Francúzska firma Antalis je ako 100% dcérska spoločnosť, súčasťou skupiny Kokusai Pulp & Paper Group (Tokio, Japonsko), jedného z popredných svetových veľkoobchodníkov s papierom s ročným obratom približne 4,2 miliardy EUR. Antalis je popredným B2B distribútorom produktov a služieb v oblasti papiera a priemyselných obalov a je číslom dva v distribúcii médií vizuálnej komunikácie s celosvetovými tržbami 2,1 miliardy EUR v roku 2019. Spoločnosť so sídlom v oblasti Paríža (Francúzsko) pôsobí v 31 krajinách, obsluhuje viac ako 110 000 zákazníkov a s tímom 4 000 zamestnancov má vyše 90 predajných miest v 30 tich krajinách.

en kppgroupholdings banner20221004
antalis