Home Témy Novinky a aktuality Mondi: akvizícia Duino ukončená

Mondi: akvizícia Duino ukončená

182
0
Akvizicia Mondi

Spoločnosť Mondi potvrdila dokončenie v auguste ohlásenej akvizície papierne  Duino (Taliansko) od skupiny Burgo za celkovú hodnotu 40 miliónov EUR.

Duino od Burga

Talianska papiereň Duino neďaleko Terstu doposiaľ patrila skupine Burgo – jednému  z hlavných európskych výrobcov a distribútorov grafických papierov, špeciálnych papierov a kartónovej lepenky. Burgo Group zamestnáva spolu cca. 3 400 zamestnancov a prevádzkuje 11 závodov v Taliansku a jeden v Belgicku s inštalovanou základňou 15-tich liniek na výrobu papiera  V papierni Duino je papierenský stroj na výrobu ľahkého natieraného mechanického papiera. Mondi získala závod za celkovú protihodnotu 40 miliónov EUR (43,3 milióna USD). K uzavretiu obchodu došlo v auguste minulého roka. Vlani Burgo predalo aj svoju papiereň Verzuolo spoločnosti Smurfit Kappa Group plc.

Papieren Duino v Taliansku
Papiereň Duino, Taliansko

Plány nového vlastníka

Andrew King
Mondi: Andrew King

Spoločnosť Mondi ako nový vlastník plánuje prestavať papierenský stroj na výrobu približne 420 000 ton vysokokvalitnej recyklovanej lepenky ročne s odhadovanou investíciou približne 200 miliónov EUR. Blízkosť závodu k dvom dôležitým exportným prístavom umožní spoločnosti zásobovať svoje závody na výrobu vlnitej lepenky v strednej Európe a Turecku. Mondi to tiež pomôže uspokojiť rastúci dopyt po obaloch z vlnitej lepenky na miestnom talianskom trhu.

Andrew King, generálny riaditeľ skupiny Mondi, o akvizícii povedal: „Sme nadšení z tejto príležitosti investovať do rastu nášho obchodu s obalmi, stavať na našej integrovanej platforme a rozširovať náš geografický dosah.“

O Mondi

Mondi dodáva obalové a papierové výrobky spoločnostiam po celom svete, pričom v roku 2021 vykázala tržby vo výške 7,0 miliardy EUR. Celkovo má 21 000 zamestnancov. V októbri minulého roka spoločnosť schválila investíciu 400 miliónov eur na vývoj papierenského stroja vo svojom vlajkovom závode v Štětí v Českej republike. Papierenský stroj bude mať ročnú výrobnú kapacitu 210 000 ton vrecového kraftového papiera, čo podporí podnikanie spoločnosti Mondi Paper Bags. Investícia je súčasťou expanzívneho kapitálového investičného programu spoločnosti, v rámci ktorého plánuje investovať 1 miliardu eur, aby urýchlila svoj rast v oblasti udržateľných obalov a zlepšila svoju pozíciu na trhu.

Mondi logo