Home Design Paris Packaging Week 2023: štyri podujatia na jednom mieste

Paris Packaging Week 2023: štyri podujatia na jednom mieste

219
0
Paris Packaging Week

Jedinečná platforma na spoznanie packagingu najväčších svetových značiek v oblasti aerosolov, parfumov, starostlivosti o pleť a módu, prémiových nápojov, či luxusných produktov.

V srdci prémiových značiek

Paríž, ktorý je domovom najväčších svetových značiek spojí v dňoch 25.-26.1.2023 štyri veľtrhy venované baleniu vôní, kozmetiky, pitia a luxusu. Výstava sa bude konať v areáli Paris Expo Porte de Versailles, jedinečnom mieste v Európe, ktoré sa nachádza 15 minút od Eiffelovej veže! 7 pavilónov vrátane jedného  so zelenou strechou a kongresového centra XXL ponúka areál viac ako 215 000 m² výstavnej plochy. Súčasťou sú aj ubytovacie možnosti a tak je Paris Expo Porte de Versailles mestom v meste.

Paris Expo Porte de Versailles
Paris Expo Porte de Versailles

Štyri v jednom

Balenie je prvým kontaktom medzi výrobkom a spotrebiteľom a predstavuje kľúčový prvok pri rozhodovaní o kúpe. Musí preto najlepšie reprezentovať rozhodujúce prvky, ako sú hodnoty značky, dizajn a použité materiály. Obal preto musí dokonale prepájať hodnotovú ponuku z hľadiska výhod a imidžu. Veľtrh Paris Packaging Week spájajúci tisíce značiek s dodávateľmi obalov a materiálov, je zostavený zo štyroch samostatných a predsa veľmi úzko súvisiacich a prepojených výstav. Každá z nich na záver veľtrhu vyhlási a odovzdá samostatné ceny Innovation Awards za inováciu v svojich kategóriách. Popri Innovations Awards, sú udeľované aj ďalšie ceny ako Pentawards a Študentské výzvy. Návštevníkom bude na veľtrhu k dispozícii Bar so šampanským a koktailový bar, VIP salónik & Ambassador Lounge a Chill zóna. Tu je prehľad prihlásených dodávateľov.

Aerosol and Dispensing Packaging (ADF)

Od roku 2007 je to jediné globálne podujatie venované podpore inovácií a technológií v oblasti aerosólov a výdajných systémov na svete. Sortiment pre sektor starostlivosti, výrobky pre domácnosť, automobilový priemysel, farmáciu a mnoho ďalších. Bude tu viac ako 150 vystavovateľov, 35 prednášajúcich na fórach a prezentáciách a celkovo viac ako 1600 značiek. Starostlivosť o pleť je hlavným spotrebiteľom aerosólov a zo 16 miliárd vyrobených na celom svete sa v Európe vyrobí viac ako 5,7 miliardy kusov. ADF priťahuje medzinárodných návštevníkov z rôznych priemyselných odvetví, ako je farmaceutický priemysel alebo automobilový priemysel, pri hľadaní inovácií.

Perfume and Cosmetics and Personal Care Packaging (PCD)

Začínal v Paríži v roku 2001 ako miesto stretnutia globálnej komunity obalov kozmetiky a vôní. Svoje tímy sem posielajú najväčšie značky v oblasti kozmetiky, starostlivosti o pleť, make-upu, parfumov a luxusného tovaru. Na PCD príde viac ako 450 dodávateľov, na technických a inšpiratívnych konferenciách vystúpi spolu viac ako 40 rečníkov.

LogosRebrandPackaging SuzExport 0000s 0000 NBS1483 EASYFAIRS LOGOS 1

Premium Drinks Packaging (PLD)

Prezentácia obalov prémiových značiek vína, liehovín a nealkoholických nápojov. Môžete sa stretnúť s obalovými dizajnérmi, poprednými svetovými dodávateľmi a odborníkmi na nápojové obaly. Formát predášok a diskusi PLD Talks, kde špičkoví dizajnéri, značky a inovátori diskutujú o kľúčových trendoch a výzvach na tomto trhu. Témy zahŕňajú trvalo udržateľný rozvoj, premiumizáciu, dizajn, inteligentné balenie či reguláciu. Na PLD bude vyše 100 vystavovateľov a viac ako 30 prednášajúcich.

NBS1483 EASYFAIRS PACK PREM LOGO RGB

Packaging Premiere

Výstava, ktorá si vybudovala bezkonkurenčnú reputáciu v oblasti podpory kvalitného obalového dizajnu a inovácií luxusného tovaru, sa po prvýkrát konala v Miláne v roku 2017. Podujatie každoročne priláka množstvo kupujúcich a špecialistov na balenie z najväčších luxusných značiek na francúzskom a európskom trhu.

Awards finalists 12
Photo: Paris Packaging Week

Ako vraví náš prehľadný kalendár výstav, v rovnakom termíne prebehne aj veľtrh EMPACK v Švajčiarskom Zurichu.