Home Design Fedrigoni 365 pre rok 2023 je tu.

Fedrigoni 365 pre rok 2023 je tu.

247
0
Fedrigoni 365 - 2023

Fedrigoni predstavilo najnovšie vydanie svojho ročného kalendárneho projektu Fedrigoni 365, tento rok s témou láska.

Fedrigoni 365

Predchádzajúce vydania tejto už legendárnej publikácie prezentujúcej papiere Fedrigoni, prechádzali od úplne čiernej knihy v roku 2018 po vydanie z desiatich bielych papierov v roku 2019, po ktorom nasledovala recyklovaná dúha farieb v roku 2020, digitálne tlačená verzia v roku 2021 a vydanie pozostávajúce zo štyroch jedinečne zviazaných zväzkov v roku 2022.

05 609cfbbf b5cb 4165 9171
Fedrigoni 365 – 2023
03 8f72aa49 6966 44cf 8eb1
Fedrigoni 365 – 2023

Láska ako téma

Tento rok boli prispievatelia do projektu požiadaní, aby vyjadrili svoje vnímanie lásky  ako hlavnej inšpirácie ich návrhov. Kniha obsahuje 365 individuálnych prác lásky a je vytlačená na škále červených až ružových odtieňov z kolekcie jemných papierov Fedrigoni, pričom každý rad predstavuje jedinečné vlastnosti – od nenatieraného po natieraný, hladký až po plstený a perleťový až po recyklovaný.

Výroba

Tento rok bolo na tvorbu použitých niekoľko rôznych druhov papiera vrátane Sirio Color, Sirio Color Rough, Sirio Pearl, Ispira, Woodstock, Freelife Merida a Materica. Každá kniha sa potom zabalí do iného papiera Imitlin E/R05 Tela, ktorý sa bežne používa ako obalový materiál. Obálky a chrbty kníh, boli zostavené náhodne, pričom ku každému knižnému bloku boli prilepené rôzne farebné predné a zadné obalové dosky. Tento proces bol zámerne ponechaný na náhodu, vďaka čomu môže každé vydanie niesť svoj vlastný vizuálny podpis a posolstvo lásky, spájajúc tak komplementárne, ako aj susediace zmesi farieb. Krycie dosky sú ukončené dvomi fóliami. Vnútorné strany sú tlačené striebornou farbou (Pantone Metallic Silver 877).

Predaj

Obmedzený počet Fedrigoni 365 LOVE je možné zakúpiť od Counter-Print, pričom zisky z predaja budú venované British Heart Foundation. K dnešnému dňu projekt Fedrigoni 365 vyzbieral viac ako 25 000 libier pre rôzne charitatívne organizácie.

Ambra Fridegotto

Fedrigoni: Ambra Fridegotto
Fedrigoni: Ambra Fridegotto

Marketingová manažérka Fedrigoni UK Ambra Fridegotto povedala: „Fedrigoni 365 vždy vytváral zmysel pre komunitu a tvorivý priestor pre našich spolupracovníkov a možnosť zapojiť toľko kreatívcov do jedného projektu je neuveriteľné.

„Bolo úžasné vidieť reakciu na tému, s ktorou sa všetci môžeme univerzálne stotožniť: láska. Je to prvý rok, čo zadávame tému a rôzne interpretácie sú krásne. Bola to tiež skvelá príležitosť predviesť rôzne druhy papiera, ktoré vyrábame.

„Prostredníctvom jedinej farby – červenej – sme zobrazili množstvo odtieňov, textúr a prvkov, z ktorých každý má svoju vlastnú definujúcu identitu. Znovuobjavenie papierovej krabice, ktorá obsahuje viac ako 80 radov, mi pripomenulo, koľko možností a kreatívnej slobody môžeme ponúknuť. Je to nevyhnutnosť pre všetkých kreatívcov.“

Fedrigoni papiere sú dostupné aj na Slovensku – o aktivitách a ponuke sme písali tu.

Fedrigoni logo