Home Prax Anketa s výhodami / Dotazník FEDRIGONI: talianska legenda úspešná aj na Slovensku

FEDRIGONI: talianska legenda úspešná aj na Slovensku

744
0

Produkty jedného z najväčších európskych výrobcov papiera, združujúceho viacero papierní, sú bežne dostupné aj pre slovenských zákazníkov.

FB IMG 1631006839459
Nikola Oravcová

Slovensko je jednou z viac ako 130-tich krajín sveta, kam skupina Fedrigoni distribuuje svoje materiály. S showroomom v pražskom Novom Meste a európskym centrálnym skladom pri Mníchove je dodacia lehota 2-4 dni. Tvárou Fedrigoni Group na Slovensku je od roku 2016 Nikola Oravcová. Začala počas štúdia dejín umenia a propagačného výtvarníctva a potom už vo firme ostala. „Vďaka štúdiu a mojim záujmom sa najmä medzi dizajnérmi cítim ako doma, je to komunita, s ktorou si rozumiem, ktorá je mi blízka. Máme skvelých zákazníkov, ktorí vyrábajú exkluzívne produkty na našich papieroch a kartónoch. Krásne dizajnové projekty. Mnoho špičkových dizajnérov značku Fedrigoni pozná“.

„Nie sme veľkoobchod, fungujeme na úplne inom koncepte, sme priamo výrobca. Zákazníkov získavame cestou projektov. Nie je vždy dôležité koľko sa tlačí, ale v akej kvalite, výzore a akú výpovednú hodnotu to má. Preto veľmi radi podporujeme dizajnérov, alebo vizuálne zaujímavé, dobré projekty. Detské knihy, charitatívne projekty, je pre nás kľúčové prezentovať sa v tom najlepšom čo na Slovensku vzniká.“

Rodinná firma Fedrigoni, ktorej tradícia siaha až do roku 1717, má dodnes centrálu v talianskej Verone. Výrobných závodov / papierní je 21 a sú medzi nimi také skvosty ako napríklad Fabriano,  jedna z najstarších papierní sveta, fungujúca od 13 storočia. Vyrába papiere na ktoré kreslili a maľovali už Domenico Tintoretto či Michelangelo Buonarroti. Preto aj dnešné názvy papierov nie sú náhodné, ale vyjadrujú skutočnú históriu. Stále sa tu vyrábajú papiere veľmi podobné ručným, s 60% – 100% obsahom bavlny a vodoznakom, ako Tiepolo, Rosaspina, alebo Artistico.

Históriu tunajšej výroby papiera, ktorá je talianskym kultúrnym dedičstvom je možné obdivovať v úchvatnom Paper and Watermark Múzeu Fabriano.

Produkcia skupiny je zameraná najmä na prémiové papiere, kreatívne, biele, knižné, či obalové papiere, ktorých je v ponuke vyše 3000, usporiadaných do viac ako 32 kolekcií. Dokonca viac ako polovicu objemu výroby tvoria zákazky na mieru: „Niektoré veľmi prémiové značky chcú mať svoj vlastný, jedinečný papier, ktorý má originálnu štruktúru a farbu“, vysvetľuje Nikola. Fedrigoni group je aj vďaka akvizíciám aktuálne tretí najväčší výrobca samolepiacich materiálov, vyrába však aj etiketový program a cenné papiere –ako napríklad papier na eurobankovky. Všetky ponúkané papiere sú FSC certifikované a majú množstvo ďalších, rôznych certifikácií.

„Zákazníci nás majú často zaškatuľkovaných ako dodávateľov luxusných, exkluzívnych a špeciálnych papierov, ale my máme v ponuke aj produkty na masovejšiu produkciu – dodávame knižné papiere, alebo obalové kartóny.“

„Je skvelé prejsť sa v kníhkupectve a vidieť koľko pekných kníh je na našich papieroch.“

Obľúbenými sú aj chromosulfátové pohľadnicové kartóny s vysokou belosťou radu SYMBOL CARD, vo viacerých variantoch od jednostranne natieraných, cez obojstranné, štruktúrované, v mate aj lesku. Hlavný benefit týchto kartónov pre obalový priemysel je, že pri bigovaní nepraská potlač. Je to jeden z top produktov na Slovensku.

Paper Box

Najnovší, 2 kilá vážiaci vzorkovník Paper Box je rozdelený do troch sekcií na natierané,  nenatierané a farebné papiere. Je logicky usporiadaný a obsahuje cez 98% sortimentu papierov, všetky bez potlače. Je určený hlavne pre klientov, ktorí už sortiment poznajú.

paper box fedrigoni web
Fedrigoni: Paper Box

Pokiaľ máte o vzorkovník záujem, vyplňte krátky formulár a zaradíme Vás do žrebovania. Jeden z vás dostane Paper Box od Fedrigoni úplne zadarmo!

80108334 2654041041353547 7631759171020390400 o web

Ak si zákazník ale potrebuje predstaviť, ako daný papier vyzerá potlačený, s aplikovanými rôznymi technológiami, máme k dispozícii celý rad lokálnych  vzorkovníkov, ktoré sú zamerané na konkrétne kolekcie a sú veľmi pekne dizajnovo spracované. Sú veľkou pomocou, vďaka ktorej je možné ukázať, ako by konečný produkt mohol vyzerať. Potlačený rôznymi technológiami, s aplikovanou razbou, lakmi a iným, ďalším spracovaním.

Sortiment je obrovský.

Papierov je tak veľa, že vyznať sa v sortimente je naozaj ťažké, je to veľmi široký záber. Preto je prínosné s klientmi hovoriť. Ponúkam vždy viacero možností.

1 Fedrigoniclub ARENA slider2 web

Sadneme si s klientom, dizajnérom, autorom, prejdeme si o aký produkt ide, ako chcú tlačiť a ďalej spracúvať – aby to bolo aj technicky možné, v akom náklade – aby to bolo rentabilné a potom hľadáme vhodný typ papiera. Napríklad farebnosť produktu sa veľakrát prispôsobuje farbe papiera.

Ako dodáva na záver Nikola Oravcová: „Netreba sa báť nových vecí. To prináša nové zákazky.“

1616401390059 Fedrigoni New Logo 17032021 Invitation

Kontakt:

Nikola Oravcová

FEDRIGONI

Email: nikola.oravcova@fedrigoni.sk

Mobil: +421 945 452 612