Home Témy Novinky a aktuality Cardbox Packaging: investícia v Rakúsku viac ako 14 miliónov eur

Cardbox Packaging: investícia v Rakúsku viac ako 14 miliónov eur

182
0
Cardbox Packaging Group

Cardbox Packaging Group ohlásil investície do priestorov, strojov a automatizácie pre obe jeho rakúske lokality.

Ide o investíciu poháňanú rozhodnutím podporiť plán dlhodobého rastu spoločnosti a ďalej posilniť jej úlohu inovatívneho partnera vysokej kvality pre medzinárodných a miestnych vlastníkov značiek. Bude sa rozširovať areál firmy vo Wolfsbergu, avšak operácia výrazne ovplyvní obe lokality Cardbox Packaging Group v Rakúsku.

Po predchádzajúcich rokoch rastu bola potreba fyzickej expanzie kritická. Rozšírením sa zväčší predovšetkým plocha pre výrobné a skladové priestory.

Strojový park vo Wolfsbergu s podporou spoločnosti Heidelberger Druckmaschinen AG bude obsahovať novú tlačovú linku Heidelberg XL 1067LYYLX (7c+2v) a dva vysekávacie stroje Mastermatrix. S novými technologickými investíciami a vysokým stupňom automatizácie bude Cardbox Packaging Austria pripravená na budúci rast.

Roland Schoeberl - Cardbox Packaging Group
Cardbox Packaging Group: Roland Schöberl

Po závode vo Wolfsbergu plánuje firma reorganizovať aj závod Pinkafeld. Cardbox Packaging Wolfsberg spustí novú prevádzku v Q4 2022.

Klaus Hockl - Cardbox Packaging Group
Cardbox Packaging Group: Klaus Hockl

„Vďaka investíciám v súvislosti so skupinou Cardbox Packaging Group bude závod vo Wolfsbergu schopný posilniť svoje zameranie na špeciálne obalové riešenia podporujúce našich zákazníkov špičkovým inovatívnym vybavením a špecializovanými pracovnými postupmi, ktoré zodpovedajú budúcim požiadavkám trhu. Zároveň sa implementáciou veľmi jedinečnej off-line linky na nanášanie rozšíri závod, aby sa stal novým prelomovým centrom odborných znalostí pre udržateľné bariérové ​​riešenia,“ vysvetľuje Roland Schöberl, výkonný riaditeľ Cardbox Packaging Holding.

Bariérové ​​nátery sa stali jednou z kľúčových špecializácií skupiny a stali sa úspešnými v európskom obalovom priemysle. „Pevne veríme, že naše rozhodnutie premení investíciu na nové životne dôležité aktívum v rámci skupiny, ktoré podporí celkový obchodný rast,“ uzatvára Klaus Hockl, tiež generálny riaditeľ Cardbox Packaging Holding.

Cardbox Packaging Group

Skupina Cardbox Packaging Group s pobočkami v Rakúsku (Wolfsberg, Pinkafeld), Srbsku (Belgrad), Česku (Zádveřice) a USA (Pittston) pôsobí v rakúskom Korutánsku od roku 2011 a v tejto lokalite zamestnáva 60 z takmer 250 zamestnancov. Popri rozširovaní závodu sa plánuje aj rast počtu zamestnancov. Množstvo svetových značkových spoločností považuje Cardbox Packaging za cenného partnera pri vývoji a výrobe vysokokvalitných a udržateľných obalových riešení. Očakáva sa, že neustále rastúci ročný obrat skupiny dosiahne v roku 2022 50 miliónov eur.