Home Design Munken Agenda 2022

Munken Agenda 2022

504
0
agenda Munken 2022
Arctic Paper: agenda Munken 2022

Ako každý rok, vydala papiereň v Munkendale, patriaca do skupiny Arctic Paper diár pre rok 2022. Tohtoročné vydanie vytvorili študenti Akadémie výtvarných umení vo Varšave.

Tradícia

V Arctic Paper sa učia od študentov a študenti sa učia zo spolupráce s papierňou. Munken Agenda je každoročný jedinečný dizajnový projekt, ktorý vyrába Arctic Paper. Zameriava sa na poskytovanie celoročnej dennej inšpirácie a zároveň zdôrazňuje najvyššiu kvalitu papiera radu Munken Design Range.

Spoločnosť Arctic Paper už viac ako desať rokov spolupracuje s rôznymi tvorivými inštitúciami v Európe na tvorbe agendy Munken. Cieľom je podporiť študentov a zároveň im dať možnosť pracovať na dlhších, kreatívnych projektoch. Medzitým spoznávajú papier a jeho výhody ako silného nositeľa komunikácie. Na oplátku Arctic Paper získava nové poznatky a inšpiráciu od mladších generácií.

„Žijeme v digitálnom svete, a preto si vážime príležitosť ukázať mladým ľuďom vynikajúce vlastnosti papiera a kreatívnu prácu s ním“ Martina Rosendahl, manažérka globálnej marketingovej komunikácie

Papiereň po dlhé roky úzko spolupracuje s širokou kreatívnou a grafickou komunitou. Pri príležitosti výročia 150 rokov existencie vydala napríklad papiereň limitovanú edíciu poznámkového bloku.

Agenda 2022

Tohtoročné vydanie diára stvárnili študenti z Poľska. Tunajšia Vysoká škola výtvarných umení má dlhú históriu spojenú s ilustráciami. Škola bola významným centrom Poľskej ilustrátorskej školy, ktorá si získala medzinárodný ohlas. Tento trend sa vyznačoval pozoruhodnou slobodou prejavu, zmyslom pre humor a rozmanitosťou techník. História školy a jej hrdá tradícia je to, čo inšpirovalo 12 študentov z Ateliéru knižného dizajnu a hier a Ateliéru komiksov pri tvorbe diára, s použitím tradičných obrázkových príbehov.

Podrobnosti o diári agenda Munken 2022

  • Rozmery: A5
  • Obálka: Munken Kristall 400 g/m²
  • Vnútro: Munken Kristall, Munken Kristall Rough, Munken Polar, Munken Polar Rough, Munken Lynx, Munken Lynx Rough, Munken Pure, Munken Pure Rough, všetko v 120 g/m2.
  • Tlač: Komori, technológia hybridnej tlače Lithrone S40P. 2 Pantone a čierna
  • Atrament: Toyo Ink, Flash Dry.
  • Spracovanie: Matná laminácia, priehľadná fólia a razba na prednom obale a vyrazené logo na zadnom obale
  • Väzba: otvorený chrbát, šité farebnými niťami
  • Tlačiareň: Göteborgstryckeriet,
  • Knihárske spracovanie: Förlagshuset Nordens Grafiska, Malmö, Švédsko

Diár pre vás!

Vďaka Arctic Papers, ktorý na Slovensku zastupuje Jana Rakúsová, máme pre jedného z vás tento krásny novučičký diár Munken Agenda 2022! Ak máte záujem, stačí vyplniť kontakty a jednému z vás tento diár pošleme.