Home Design Arctic Paper Munkedal: 150 rokov existencie

Arctic Paper Munkedal: 150 rokov existencie

560
0
Arctic Paper Munkedal oslavuje 150 rokov

Papiereň v švédskom Munkedale patriaca spoločnosti Arctic Paper oslavuje 150-te výročie existencie, vydaním limitovanej edície  poznámkového bloku.

Papiereň Munkedal patriaca spoločnosti Arctic Paper
Arctic Paper: papiereň Munkedal

Munkedal

V Munkedale, asi 100 km severne od Göteborgu, je jedna z najkrajších papierní na svete, Arctic Paper Munkedals AB. Lokalita bola vyberaná starostlivo – boli to práve mnísi, ktorí už pred 800 rokmi dali meno panstvu, papierni, dedine, okresu a napokon aj tejto značke. Na mieste, kde sa stretávajú rieky Munkedal a Örekil, mnísi lovili lososy pre kláštor v Bokenäset popri pláži pri fjorde Gullmarn. Rieka Örekil je stále považovaná za jednu z najkrajších lososových riek v krajine, ktorú každoročne navštevuje mnoho nadšených rybárov.

Za posledných 20 rokov došlo k veľkým investíciám a závod je dnes jednou z najekologickejších papierní na svete. Je jedným z popredných európskych výrobcov nenatieraného papiera s významným exportom do mnohých častí sveta. V auguste 2020 sa papiereň stala prvou na svete, ktorá získala bronzovú certifikáciu Cradle to Cradle Certified® na výrobu celého sortimentu papiera.

Všetky papiere sú šetrné k životnému prostrediu a sú ideálnou voľbou pre spoločnosti, ktoré chcú prostredníctvom svojich tlačených materiálov sprostredkovať skutočný prírodný dojem. Všetky štandardné produkty Munken sú dostupné ako FSC™ – značka zodpovedného lesníctva.

Poznámkový blok 150 rokov Munken Mill

Pri príležitosti 150. výročia papierne Munkedals vydáva spoločnosť Arctic Paper limitovanú edíciu poznámkového bloku s dizajnovým prvkom, ktorý vytvoril Jörgen Hansson, zamestnanec Munkedals a umelec na voľnej nohe. Celá limitovaná sada obsahuje poznámkový blok, banderole a leták s ďalšími informáciami o histórii mlyna Munkedals a rozhovor s Jörgenom Hanssonom.

  • Rozmery: 15×15 cm
  • Obal: Munken Pure 400 g/m²
  • Poznámkový blok: Munken Pure Rough 120 g/m²
  • Dizajn: JUNO & Jörgen Hansson
  • Vytlačené spoločnosťou Eurodruck

Ak máte záujem získať vlastnú kópiu tohto poznámkového bloku, navštívte obchod Munken.

O ARCTIC PAPER

Arctic Paper S.A. je jedným z popredných výrobcov vysokokvalitného grafického papiera v Európe. Spoločnosť vyrába natieraný a nenatieraný bezdrevný papier pre náročných zákazníkov ako sú tlačiarne, vydavatelia, vydavatelia novín, reklamné agentúry, distribútori papiera a výrobcovia obalov. Portfólio produktov zahŕňa známe značky ako Amber, Arctic, G-Print a Munken.

Produkty spoločnosti sa vyrábajú v troch papierňach:

  • Arctic Paper Munkedals, Švédsko
  • Arctic Paper Grycksbo, Švédsko
  • Arctic Paper Kostrzyn, Poľsko

Celková výrobná kapacita spoločnosti je viac ako 700 000 ton papiera ročne. Väčšina produktov sa predáva prostredníctvom 14 obchodných zastúpení spoločnosti v Európe. Na Slovensku ju zastupuje Jana Rakúsová (jana.rakusova@arcticpaper.com).