Home Design Packaging Oscar 2021: Mondi, IMA Ilapak, Les Crudettes

Packaging Oscar 2021: Mondi, IMA Ilapak, Les Crudettes

458
0
Mondi obal pre Les Crudettes

Mondi, globálny líder v oblasti obalov a papiera; IMA Ilapak, svetový líder v dizajne a výrobe automatických baliacich strojov a Les Crudettes, popredná francúzska spoločnosť na trhu s čerstvou zeleninou, získali ceny na prestížnej francúzskej súťaži.

Parížska výhra

Packaging Oscar, ktorý organizuje Infopro Digital, vydavateľ časopisov Emballages Magazine a Plastiques & Caoutchoucs Magazine, je súťaž otvorená pre dodávateľov, výrobcov zariadení a značky.

Spoločnosť Mondi vyvinula recyklovateľný funkčný bariérový papier, ktorý sa spracuje na strojoch VFFS IMA Ilapak na balenie predpraných šalátov Les Crudettes pripravených na konzumáciu. Toto riešenie vyhralo kategórie životného prostredia a výroby na prestížnych francúzskych cenách za obaly, ako aj na Trophées de l’innovation LSA.

Francúzsky výrobca zeleniny Les Crudettes používa tieto nové papierové obaly na nahradenie plastových obalov pre svoje hotové šaláty vo Francúzsku.

Prelomové balenie čerstvých šalátov z 95% papiera od Mondi.
Les Crudettes: nové balenie, z 95% papiera

Prelomové balenie

Recyklovateľný funkčný bariérový papier od Mondi obsahuje iba 5% plastov a tak  umožňuje spoločnosti Les Crudettes ušetriť až 137 ton plastov ročne. Je rovnako trvanlivý, ako doterajšie plastové balenie. Dodávateľ strojov IMA Ilapak upravil svoj rad baliacich strojov  „Vegatronic“ na manipuláciu s papierovými materiálmi a zvýšil rýchlosť balenia až o 50%. Šalát vydrží v novom balení čerstvý až 10 dní – rovnako dlho ako pri predchádzajúcom plastovom obale. Spoločnosť Mondi využila svoj prístup EcoSolutions na úzku spoluprácu s Les Crudettes, aby pomohla spoločnosti splniť jej ciele v oblasti udržateľnosti znížiť množstvo plastov v jej obaloch. Nový obal tiež podporuje cieľ udržateľnosti MAP2030 spoločnosti Mondi, aby bolo 100 % jej produktov do roku 2025 znovu použiteľných, recyklovateľných alebo kompostovateľných. Tento prelomový obal, je teraz možné zaviesť aj na balenie iných skupín potravín.

Keďže vrecko je nepriehľadné, bola to v segmente predaja čerstvej zeleniny, postavenom na transparentnosti aj veľká marketingová výzva, ktorú porota ocenila. Rovnako ako technické prevedenie, ktoré bolo pre úspech nevyhnutné.

Na slávnostnom ceremoniáli pre ročník 2021, ktorý sa konal 29. novembra v Paríži, bolo vyhlásených celkom 19 víťazov.

Sprava doľava: Grégoire Duvot, výkonný riaditeľ, ILAPAK Francúzsko; Sandrine Le Guen, Regional Sales Mondi; Alexandre David, zodpovedný manažér výskumu a vývoja/výskumu, Les Crudettes; Géraldine Collet, riaditeľka marketingu, Les Crudettes. (Foto: Mondi)
Sprava doľava: Grégoire Duvot, výkonný riaditeľ, ILAPAK Francúzsko; Sandrine Le Guen, Regional Sales Mondi; Alexandre David, zodpovedný manažér výskumu a vývoja/výskumu, Les Crudettes; Géraldine Collet, riaditeľka marketingu, Les Crudettes. (Foto: Mondi)

Géraldine Collet, riaditeľka marketingu a inovácií, Les Crudettes: „Urobiť takéto zmeny, keď existujúce riešenia fungovali tri desaťročia, je pre značky vždy výzvou. Keď ale existuje silná túžba vytvárať lepšie produkty a udržateľné obaly v kombinácii s efektívnymi spôsobmi práce v spolupráci, často nájdete úspech. Tieto ocenenia udelené odborníkmi na balenie a maloobchod sú uznaním našej prelomovej inovácie na trhu so šalátmi pripravenými na konzumáciu.“

Grégoire Duvot, výkonný riaditeľ spoločnosti IMA Ilapak France, hovorí: „Tieto francúzske ocenenia za obaly 2021 sú výsledkom nášho úsilia výskumu a vývoja IMA Ilapak o rýchlejšiu prevádzku na vertikálnych strojoch na uzatváranie vreciek pri použití materiálu na báze papiera. V súlade s projektom NOP (‚NO Plastic‘) skupiny IMA, naším konečným cieľom, sprevádzame výrobcov smerom k recyklovateľným obalom s dôkladným poradenstvom o strojovej kompatibilite rôznych materiálov.“

O Mondi

https://www.polygrafia.news/2021/11/24/mondi-ocenenie-na-hungaropack/Mondi je svetový líder v oblasti obalov a papiera, ktorý prispieva k lepšiemu svetu tým, že vyrába inovatívne obalové a papierové riešenia, ktoré sú udržateľné z hľadiska dizajnu. Podnikanie je integrované v celom hodnotovom reťazci – od správy lesov a výroby buničiny, papiera a plastových fólií až po vývoj a výrobu efektívnych priemyselných a spotrebiteľských obalových riešení. Udržateľnosť je stredobodom  stratégie a je neoddeliteľnou súčasťou podnikania. V roku 2020 mala spoločnosť Mondi tržby 6,66 miliardy eur a základný EBITDA 1,35 miliardy eur.

O Mondi Functional Paper and Films

Mondi Functional Paper and Films (FPF) je súčasťou obchodnej jednotky Mondi Engineered Materials, ktorá poskytuje riešenia na báze papiera a fólií, ako sú snímateľné fólie, bariérové ​​nátery a technické fólie podľa hesla papier, ak je to možné, a plast, ak je to užitočné, aby mohli poskytnúť zákazníkom produkty, ktoré sú aj dizajnovo udržateľné. Obsluhované odvetvia sú grafické umenie, etikety, pásky, vláknité kompozity, priemysel, izolácia budov, hygiena, zdravotníctvo, obálky, potraviny a spotrebný tovar, vlnité obaly, penové vložky, automobilové a priemyselné obaly. Mondi FPF má prístup k medzinárodnej sieti špecialistov s viac ako 11 závodmi v siedmich krajinách a troch kontinentoch.

O Les Crudettes

Les Crudettes, značka zeleninovej divízie LSDH Group, vyrába od roku 1984 široký sortiment čerstvých šalátov pripravených na použitie, surovej zeleniny, aromatických bylín a snackov. 300 záhradkárov, 650 zamestnancov v 2 výrobných dielňach v Châteauneuf-sur-Loire (45) a Cabannes (13) zdieľa rovnakú vášeň pre produkty z ultračerstvej zeleniny, aby sa každý mohol lepšie stravovať vďaka čerstvému ​​ovociu a zelenine. všade.