Home Eventy REMA DAYS 2023: rekapitulácia

REMA DAYS 2023: rekapitulácia

338
0
Rema Days 2022 Summary

V dňoch 1. – 3. februára 2023 sa vo Varšave konal 18. ročník RemaDays Warsaw. Medzinárodný veľtrh reklamy a polygrafie, ktorý bol zorganizovaný v bezprecedentnom rozsahu.

Celkové čísla

Osemnásty ročník druhého najväčšieho veľtrhu reklamy a tlače v Európe navštívilo spolu 23 370 ľudí, pričom 81% boli poliaci, zvyšok – 19% cudzinci, ktorí prišli dovedna zo 62 krajín sveta. Na výstavisku Ptak Warsaw Expo bolo pre 500 vystavujúcich firiem vyhradených bezmála 50.000 m2 výstavnej plochy.

Rema Days 2023 - recapitulation
Rema Days: rekapitulácia 2022

Sila možností RemaDays Varšava

Plán RemaDays Varšava 2023 bol zostavený tak, aby návštevníci aj vystavovatelia „vytiahli“ z podujatia čo najviac riešení, ktoré menia biznis. Pre účastníkov to bola najdôležitejšia európska platforma, ktorá im umožnila rozšíriť základňu dodávateľov, spoznať inovácie a nové technológie, ako aj miesto na stretnutie lídrov a nováčikov v reklamnom a polygrafickom priemysle. Vďaka podujatiu nasmerovali vystavovatelia svoju ponuku k vycibrenej skupine príjemcov, čím sa skrátil proces predaja a nadviazali nové obchodné vzťahy. To všetko pri výraznom znížení marketingových nákladov. Zoznam vystavovateľov tohtoročného veľtrhu nájdete tu.

Rema Congress 2023

Jedným z najdôležitejších prvkov RemaDays Varšava bola konferencia Rema Congress. Na troch pódiách (Marketing, Printing, Exhibitors) vystúpilo 30 rečníkov, aby hovorili o svjich vedomostiach, najnovších trendoch, inováciách a riešeniach, ktoré zvyšujú konkurencieschopnosť.

Rema Congress Scene

Marketing

Jeden z najväčších odborníkov na biznis Krzysztof Sarnecki na Marketing Stage hovoril o zásadných zmenách na trhu súvisiacich s mentalitou najmladších generácií. Łukasz Matyński – vedúci oddelenia klientskych služieb a výberu médií pre partnerov – sa podelil o to, ako vyzerá budúcnosť reklamných kampaní – o trendoch, ktoré menia stratégiu.

Krzysztof Sarnecki
Krzysztof Sarnecki

Printing

Úvahy na Printing Stage oscilovali okolo témy self publishing, DTF, sieťotlače či použitia UV 3D bodového laku. Nechýbala ani téma VAS, systému na hodnotenie vizuálnej efektivity reklamných projektov na báze AI.

Exhibitors

Na pódiu pre vystavovateľov odborníci hovorili o tom, ako v súčasnosti predávať prémiové produkty, čo je to technológia 3D zdokonaľovania a ako navrhovať, aby sa dosiahol zamýšľaný efekt, a čo je to haptika.

Nadchádzajúci ročník

18. ročník RemaDays Varšava sa sotva skončil a ďalší ročník podujatia je už naplánovaný. Uskutoční sa 30. januára – 2. februára 2024 na rovnakom mieste: výstavisku Ptak Warsaw Expo. Je zjavné, že tento formát sa na trhu reklamy a tlače ujal a stojí za to, sa sem prísť pozrieť osobne.

Rema Days 2024