Home Multimédiá Roland: nové digitálne tlačiarne TrueVIS

Roland: nové digitálne tlačiarne TrueVIS

306
0
Roland DGA TrueVIS

Spoločnosť Roland DGA Corporation oznámila veľké rozšírenie svojho najpredávanejšieho radu TrueVIS™ o šesť nových, inovatívnych atramentových tlačiarní.

Rodina TrueVIS sa rozrastá

V marci 2022 boli na trh uvedené štyri ecosolventné modely tlačiarní/rezacích plotrov TrueVIS (true versatility – skutočná všestrannosť) série VG3 a SG3. (VG3-640/540, SG3-300/540). Po ich úspechu teraz ROLAND rozširuje TrueVIS o rezinovú tlačiareň AP-640, dva UV stroje základného radu MG a tri tlačiarne top radu LG.

AP-640

ap640
Roland AP-640

Štvorfarebná tlačiareň s rozlíšením 1 200 dpi a šírkou tlače 1,6 m Rýchloschnúce živicové resin atramenty s certifikáciou GREENGUARD Gold, s vysokou odolnosťou proti poškrabaniu, dve tlačové hlavy s variabilnou veľkosťou kvapiek, spolu s aplikáciou optimalizéra zaručujú kombináciu kvality tlače s ohľaduplnosťou voči životnému prostrediu. Podľa Roba Goleniowského, vedúceho predaja spoločnosti Roland DG UKI, sa stroj odlišuje od iných resin tlačiarní – ako je napríklad technológia HP Latex – jedinečným systémom sušenia. „Systém sušenia je celkom jedinečný so vzduchovou clonou, ktorá výrazne znižuje spotrebu energie a poskytuje vynikajúcu kontrolu teploty a rovnomernosť po celej šírke.“ Dlhá životnosť tlačovej hlavy stroja pomôže zaistiť jeho spoľahlivosť. Roland vytvoril viac ako 120 profilov médií, ktoré bezplatne ponúka tlačiarňam s RIP Versaworks, pričom ďalšie sú na ceste. AP-640 je ideálna pre celý rad aplikácií, vrátane dekorácií stien, interiérových nápisov, maloobchodných predajní, nálepiek, bannerov a plagátov, polepov vozidiel a ďalších. Tlačiareň bude dostupná vo februári.

mg640
Roland MG-640

MG SERIES (MG-640/300)

Dve multifunkčné tlačiarne s rezaním, schopné tlačiť až ôsmimi farbami, budú k dispozícii v priebehu marca 2023. UV tlačiarne v šírkach 1370 a 1620 mm majú automatickú kalibráciu, vďaka ôsmim farbám a ich kombináciám, širší farebný gamut s plynulejšími prechodmi, ktoré zabezpečujú štyri tlačové hlavy FlexFire. Tradičná ROLAND-kombinácia tlače a rezania- v tomto prípade UV tlače prináša spolu s výstupom vo vysokom rozlíšení, aj špeciálnu tlač textúr a efektov, spolu s možnosťami tlače bielym atramentom. Rýchloschnúce atramenty Roland DG EUVS sú flexibilné a dovoľujú potlač veľmi širokého spektra médií, rýchle spracovanie a konečnú úpravu.

lg640
Roland LG-640

LG SERIES (LG-640/540/300)

Tri vysoko produktívne UV tlačiarne s rezaním, v šírkach 762, 1370 a 1620 mm.  Oproti radu MG sú určené na väčší oibjem tlače – majú najmä väčšie zásobníky na atrament a vyššiu rýchlosť tlače. Prezident Roland DGA Amado Lara: „Profesionálom v oblasti tlače na celom svete  technológia TrueVIS umožní posunúť produkciu grafiky na vyššej úrovni. Teraz sme rozšírili našu ocenenú produktovú radu, aby sme vyhoveli neustále sa meniacemu dopytu spotrebiteľov a diverzifikácii úloh tlačových profesionálov. O tom je TrueVIS – o rozšírení možností pre tých, ktorí požadujú to najlepšie, aby si mohli vybrať perfektné riešenie pre svoje špecifické aplikácie a obchodné potreby.“

VersaWorks®

Všetky atramentové tlačiarne TrueVIS obsahujú softvér VersaWorks® 6 RIP – doteraz najvýkonnejší a najintuitívnejší RIP od Roland DG – ktorý zahŕňa dvojjadrový HARLEQUIN RIP pre rýchlejšiu manipuláciu so zložitými súbormi s tieňmi a priehľadmi, pokročilé vkladanie, variabilné údaje a nástroje na profilovanie farieb,  plus množstvo ďalších funkcií, ktoré pomáhajú optimalizovať produkciu, jednoduchosť použitia a pohodlie. Používatelia TrueVIS majú tiež prístup k Roland DG Connect – bezplatnej aplikácii, ktorá vám umožní získať podrobné informácie o vašej celkovej tlačovej operácii.

Tlačiarne Roland predáva na Slovensku spoločnosť Alphaset