Home Multimédiá Mondi: think BIG

Mondi: think BIG

435
0

Mondi prichádza s novou radou papierov Color Copy v extra dlhých formátoch  pre digitálne tlačové stroje – ExtraLongDigitalFormats.

Diera na trhu

Mondi, globálny líder v oblasti obalov a papiera, rozširuje svoj originálny rad vlajkových lodí Color Copy o mimoriadne dlhé digitálne formáty (s dĺžkou až 1200 mm), aby uspokojil rastúci dopyt po aplikáciách digitálnej tlače a umožňuje množstvo nových tlačových aplikácií. Papiere ponúkajú najvyššiu možnú kvalitu digitálnej farebnej tlače a poskytujú zákazníkom možnosť výberu medzi rôznymi aplikáciami s dlhými listami (prispôsobené pre každého zákazníka), a to vo veľkom meradle alebo po jednotlivých položkách.

1600724023258
Mondi: Johannes Klumpp

Johannes Klumpp, marketingový a obchodný riaditeľ spoločnosti Mondi Uncoated Fine Paper: “Zatiaľ čo výhody digitálnej tlače sú jasné, po dlhú dobu existovali obmedzenia, pokiaľ ide o formáty. Čokoľvek väčšie než SRA3 muselo byť vytlačené na kotúčových digitálnych, alebo ofsetových strojoch. To je minulosť. Nové digitálne tlačové stroje sú schopné tlačiť hárkové extra dlhé formáty. A v Mondi pre to vytvorili ten správny papier. Je čas začať myslieť “BIG” vo veľkom!”

Nové Color Copy  originál veľké formáty ELDF (extra long digital formats), sú hárky špeciálne navrhnuté tak, aby umožňovali tlač nových nadrozmerných úloh v moderných digitálnych tlačových strojoch. Zatiaľ čo doteraz boli limitom dve stránky A4 vytlačené spoločne, teraz je možné na jeden hárok vytlačiť až šesť stránok A4 vedľa seba. Výsledkom sú vysoko kvalitné brožúry a plagáty vo výnimočných formátoch, ktoré sú obzvlášť atraktívne pre lifestylové a prémiové značky. Tento proces je nákladovo efektívnejší pri menších sériách, pretože ELDF maximalizujú produktivitu prostredníctvom viacnásobného ukladania menších zákaziek, ako sú vizitky, pozvánky, priame zásielky a dokonca aj menšie skladacie kartóny. To môže zvýšiť produktivitu až o 25 percent.

Mondi think BIG
Zdroj: Mondi

Formáty

Color Copy originál v ELDF je už v Európe k dispozícii v rozmeroch 660/889/1200/1300×330 mm v plošnej hmotnosti 120, 160, 250, 300 g/m² s krátkym vláknom. Na Slovensku papier kúpite v Europapier Slovensko.  

Otestované

Papiere Color Copy originál sú kompatibilné so všetkými hlavnými výrobcami tlačových strojov, ako Konica Minolta, Ricoh, Xerox, Canon a ďalšími. Tento rad má certifikáciu FSC® a EU Ecolabel, ako aj súčasť Green Range, zastrešujúcej ochrannej známky spoločnosti Mondi pre udržateľné papierové riešenia, a má certifikáciu ColorLok® pre vynikajúcu reprodukciu farieb a rýchlejšie schnutie pri atramentovej tlači.

„Nové originálne ELDF Color Copy premosťujú dlhotrvajúcu medzeru na trhu a fungujú veľmi dobre na našich farebných produkčných tlačiarňach AccurioPress. Ponúkajú perfektnú voľbu pre naše stroje, ktoré majú mnoho pokročilých možností, vrátane automatických obojstranných bannerov až do 900 mm. Obojstranná tlač s precíznou prednou a zadnou sútlačou bola tiež presvedčivou voľbou,“ potvrdzuje Anja Schappert, marketingová manažérka pre tlačové substráty, Konica Minolta Business Solutions Europe.

O Mondi Uncoated Fine Paper

Mondi Uncoated Fine Paper je obchodnou jednotkou skupiny Mondi. V šiestich prevádzkach v Rakúsku, na Slovensku, v Rusku a Južnej Afrike vyrába buničinu a environmentálne vhodné kancelárske a profesionálne tlačové papiere prispôsobené najnovším profesionálnym technológiám digitálnej a ofsetovej tlače. Spoločnosť spĺňa najprísnejšie medzinárodné certifikačné normy na podporu trvalo udržateľných výrobných procesov prostredníctvom zodpovedného hospodárenia s lesnými, vodnými a vzdušnými zdrojmi. Všetky nenatierané papiere Mondi patria do zeleného radu papierov, ktoré sú certifikované FSC™ alebo PEFC™, sú 100% recyklované alebo bielené úplne bez chlóru. Sortiment zahŕňa značky ako Color Copy, PERGRAPHICA®, NAUTILUS®, NEUJET®, IQ, MAESTRO®, BIO TOP 3®, DNS®, Snegurochka či ROTATRIM.

O Mondi

Mondi, svetový líder v oblasti obalov a papiera, ktorý vyrába inovatívne obalové a papierové riešenia. Podnikanie je integrované v celom hodnotovom reťazci – od správy lesov a výroby buničiny, papiera a plastových fólií až po vývoj a výrobu efektívnych priemyselných a spotrebiteľských obalových riešení. Udržateľnosť je stredobodom stratégie a je neoddeliteľnou súčasťou podnikania. Mondi vedie odvetvie so zákaznícky orientovaným prístupom EcoSolutions. V roku 2020 mala spoločnosť Mondi tržby 6,66 miliardy eur a základný EBITDA 1,35 miliardy eur.

Mondi Color Copy Extra Long Digital Formats
Zdroj: Mondi