Home Témy Novinky a aktuality Mondi: IQ EXTRALIGHT

Mondi: IQ EXTRALIGHT

356
0
Mondi IQ Extralight

Mondi, svetový líder v oblasti obalov a papiera, uvádza na trh IQ EXTRALIGHT, nový nepriehľadný papier na letáky k liekom, manuály, či právne textové aplikácie.

Tento ľahký papier od Mondi je napriek svojej nízkej hrúbke extrémne nepriehľadný. Preto je možné naň vytlačiť veľa textu bez presvitania, získať viac obsahu s menším priestorom a hmotnosťou. To je ideálne pre lexikóny, letáky, alebo prílohy k farmaceutickým výrobkom a kozmetike.

mondi iq extralight product
Mondi: IQ Extrlight
mondi iq
Mondi: IQ Extralight

IQ EXTRALIGHT je nenatieraný, nepriehľadný papier, vyrábaný v Mondi Neusiedler, Rakúsko. Papier je optimalizovaný pre kotúčovú a hárkovú ofsetovú tlač, má certifikát FSC™, certifikát bezpečnosti potravín a je voliteľne dostupný aj ako uhlíkovo neutrálny, aby podporil zákazníkov pri zlepšovaní ich bilancie CO2. Je súčasťou Green Range, zastrešujúcej ochrannej známky spoločnosti Mondi pre udržateľné papierové riešenia, a vyrába sa v súlade s certifikačnou schémou FSC™, ako aj s nariadením ES 1935/2004 o materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami. Nový papier IQ EXTRALIGHT je teraz dostupný vo fóliách a kotúčoch s gramážou 40, 45, 50 a 60 g/m² v celej Európe.

zdroj: Mondi

Zameranie je na nenatieraný prémiový segment nepriehľadného papiera na letáky k  liekom a kozmetike, návody na použitie, katalógy, adresáre alebo aplikácie právnych textov. Je to ideálne riešenie pre ofsetovú tlač s vysokou produktivitou.  Bezproblémovo sa spracúva vďaka jeho vynikajúcim vlastnostiam skladania a vysokej tuhosti vrátane vysokého luminiscenčného faktora pre automatické skenovanie. Všetky tieto atribúty robia z IQ EXTRALIGHT ideálne riešenie pre klientov vyžadujúcich vysoký štandard v kotúčovej aj hárkovej ofsetovej tlači. Vysoká nepriehľadnosť zaručuje vynikajúcu čitateľnosť a podporuje automatizovanú kontrolu kvality.

1600724023258
Mondi: Johannes Klumpp

Johannes Klumpp, marketingový a obchodný riaditeľ spoločnosti Mondi Uncoated Fine Paper: „Naším cieľom je neustále vyrábať vysokokvalitné produkty, ktoré nielen spĺňajú meniace sa potreby našich klientov, ale sú aj udržateľné z hľadiska dizajnu. S našou novinkou IQ EXTRALIGHT ponúkame vysoko kvalitný produkt do prémiového segmentu nenatieraného nepriehľadného papiera a umožňujeme našim klientom posunúť ich kotúčovú a hárkovú ofsetovú tlač na novú, ešte efektívnejšiu úroveň.“