Home Eventy Fenner: nový ekologický papier

Fenner: nový ekologický papier

456
0
Fenner Paper: PaperWise

Anglická spoločnosť Fenner Paper uviedla pri príležitosti konania Konferencie OSN o zmene klímy v Glasgowe na trh nový papier PaperWise vyrobený z poľnohospodárskeho odpadu.

Zrod nového papiera

PaperWise má na svedomí Holanďan Peter van Rosmalen, ktorý má skúsenosti s obalovým priemyslom a ktorého k hľadaniu alternatívnych materiálov na výrobu papiera inšpirovala jeho šesťročná vnučka.

Nový rad papierov a lepenky je vyrobený z poľnohospodárskeho odpadu, akým sú stonky a listy, ktoré zostali po zbere a ktoré by sa inak iba spálili, alebo zostali nevyužité na poli.

Marketingový manažér Fenner Paper Justin Hobson povedal: „Používatelia PaperWise dávajú druhý život poľnohospodárskemu odpadu. Tým znižujú svoju ekologickú stopu, pridávajú hodnotu odpadu a zabraňujú plytvaniu.“

PaperWise at COP26
Fenner Paper: Justin Hobson

Uviedol, že analýza životného cyklu vykonaná Amsterdamskou univerzitou (IVAM) dospela k záveru, že vplyv na životné prostredie bol o 47 % nižší ako pri FSC papieri vyrobenom zo stromov a o 29 % nižší ako pri recyklovanom papieri.

Výroba

Vyrába sa v továrňach v Indii a Južnej Amerike, ktoré sú veľkým rozdielom pre miestne komunity. Investuje sa do vzdelávania, infraštruktúry a zdravotnej starostlivosti, pričom výrobný proces je zameraný na bezpečnosť, nulový odpad a zachovanie miestnej ekológie. Výrobní partneri museli splniť tri kľúčové podmienky: schopnosť využívať poľnohospodársky odpad ako surovinu, mať trvalo vysokú kvalitu výstupov a rozumnú sociálnu politiku podniku.

Papier má prirodzený, mierne škvrnitý odtieň a keďže je vyrobený zo 100% agroodpadu a je nebielený, má nižšie emisie CO2 ako primárne vlákno, alebo recyklovaný papier. Papier a lepenka sú vhodné pre všetky tlačové práce a obaly,  ako katalógy, kalendáre, obaly, pohľadnice a pozvánky, hlavičkové papiere, menu, štítky, knžné predsádky, obaly či výročné správy, ale materiál sa používa napríklad aj na výrobu pohárov na pitie. Fenner Paper dodáva PaperWise v širokej škále od ľahkých papierov a papierov pre kopírky vo viacerých gramážach až po baliace lepenky do hrúbky 465 mikrónov ako aj vlnitú lepenku.

Centrálny sklad Fenner Paper je v anglickom Tonbridge, juhovýchodne od Londýna. Európske zásoby sú potom v sklade v holandskom Rotterdame.

PaperWise predstavia v decembri na výstave London Packaging Innovations Expo 1 – 2 decembra, za účasti zakladateľa Petra van Rosmalena. Minútové video o PaperWise od Petra si môžete pozrieť tu:

Ekologické vlastnosti PaperWise

paperwise bio cup environmentally friendly disposable paper tea coffee drinking cup office 303x236 1
Fenner Paper: PaperWise
  • 100% poľnohospodársky odpad
  • Bez chlóru
  • 100% zelená energia

Papier a lepenka PaperWise sú ekologické, udržateľné, sociálne zodpovedné, šetrné k životnému prostrediu a recyklovateľné. Hárky aj kotúče papiera, sú certifikované pre priemyselné kompostovanie v súlade s európskou normou EN 13432:2000, spĺňajú nemecký program Compost Home s certifikáciou Din Certco a sú schválené ako materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami v súlade s nariadením (ES) 1935/2004 Európskeho parlamentu.

O Fenner Paper

7e43e2 758460410cd0452e87f7c7e2871cd5c2 mv2

Špecializovaná spoločnosť na výrobu papiera na juhovýchode Anglicka. Produkuje rozsiahle portfólio papiera, ktoré dodáva do celého sveta. Ponúka množstvo rôznych služieb, vrátane​ zvýšenej flexibility minimálnych množstiev objednávok, keď niektoré rady sú dostupné na objednávku v baleniach len po 25 hárkov. Konverznú službu pre rezanie papiera na mieru, Rezanie a ryhovanie prírezov kariet, jedálnych lístkov a písacích potrieb. Pre tlačiarne HP Indigo, aplikujú vlastnú zafírovú úpravu, vďaka ktorej je možné použiť nenatierané papiere.